Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Πίσω έχει το φρουτάκι την ουρά

Θα θυμάστε ίσως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωσις, που μοχθεί όχι μόνο για την ευημερία αλλά και για την ευδιαθεσία των λαών της Ευρώπης, μας είχε επιβάλει σε ανύποπτο χρόνο πρόστιμο 32.000 ευρώ ημερησίως (ελπίζουμε να το πληρώνουμε ανελλιπώς, μην μας κακολογήσει κάνας κομισάριος) διότι το 2002 η ελληνική κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τα «φρουτάκια»; (Δικαίως το φάγαμε το πρόστιμο, αφού η απαγόρευση νόθευε τον ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό κ.λπ. κ.λπ. - αχ, αυτός ο ανταγωνισμός, θαύματα κάνει!). Εν πάση περιπτώσει, μην στενοχωριέστε άλλο, σύντομα η Ελλάς θα επανορθώσει:

Το Ανθυποεπιτροπάτο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (γεια σου ρε Λούκα Κατσέλη σοσιαλίστρια, που σε κυνηγάει το μεγάλο κεφάλαιο και τα σκοτεινά συμφέροντα για να σε φάνε, αλλά εσύ ευτυχώς αντιστέκεσαι σθεναρά) έφερε χθες προς δημόσια διαβούλευση ένα «πλαίσιο νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη ρύθμιση της ελληνικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών».

Βάσει αυτής της πρωτοβουλίας δημιουργείται Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου των Τυχερών και Ψυχαγωγικών Παιγνίων (επιτέλους, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του Ελληνικού Λαού), καταργείται η απαγόρευση της λειτουργίας των τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών (τα «φρουτάκια» που λέγαμε), και, τέλος, σχεδιάζεται η νομιμοποίηση του διαδικτυακού στοιχήματος (Αυτό που ονομαζόταν «παράνομος τζόγος» ντε! Αλλά, όλα κι όλα, η σοσιαλίστρια Λούκα είναι άτεγκτη: απελευθερώνεται το διαδικτυακό στοίχημα και το διαδικτυακό πόκερ, ενώ τα μπλακ τζακ, ρουλέτα κ.λπ. μετατίθενται για ρύθμιση σε δεύτερο χρόνο).

Πάντως μέχρι να ολοκληρωθεί αυτός ο Νέος Επαναστατικός Εκσυγχρονισμός της Παραγωγικής Βάσης της Εθνικής Οικονομίας θα περάσουν αρκετοί μήνες, και έτσι τα έσοδα που αναμένει η τρόικα (700 εκατομμύρια ευρώ για το 2011 σύμφωνα με το Μνημόνιο) θα καθυστερήσουν. Γι’ αυτό και το Ανθυποεπιτροπάτο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εξετάζει μια σειρά επικαιροποιημένων μέτρων αναπλήρωσης, συνδυάζοντας όλους τους τομείς αρμοδιότητάς του.

Μία τέτοια σκέψη είναι να βγάζει σε ελευθεροανταγωνιστικό πλειστηριασμό τα ανήλικα τέκνα των Ελλήνων ναυτικών που μένουν άνεργοι λόγω της άρσης του καμποτάζ, με μέρος των εσόδων να πηγαίνει στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο ώστε να λαμβάνουν και ένα βοήθημα οι άνεργοι ναυτικοί μας, ενώ το υπόλοιπο θα καλύπτει την απώλεια από την καθυστέρηση στη νομιμοποίηση των φρουτακίων.

Θαύμα, θαύμα!

Η καλή εφημερίδα "Τα Νέα" μας πληροφορεί για το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο (την έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποιεί η Κομισιόν και πανθομολογουμένως είναι η πλέον επιστημονική, ανεξάρτητη, αμερόληπτη ΚΑΙ τολμηρή), που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες και πραγματοποιήθηκε με απευθείας συνεντεύξεις στη διάρκεια του Μαΐου.

Σύμφωνα με αυτό, η πλειονότητα των Ευρωπαίων υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα τους για να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις του μέλλοντος (74%), ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 80%. Επίσης σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, ελαφρά χαμηλότερο ποσοστό (το 69% των Ευρωπαίων και το 69,69% των Ελλήνων) υποστηρίζει ότι τα ιπτάμενα ροζ ελεφαντάκια υπάρχουν.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Αιωνόβια η αλητεία...

Μας πήραν τα αυτιά τα παπαγαλάκια του ΔΝΤ στα ΜΜΕ (το 1ο βραβείο κερδίζει ο Σκάι) για τους 8.500 «αιωνόβιους» συνταξιούχους. Ο Σέρλοκ Χολμς (Λοβέρδος) και ο Δόκτωρ Γουότσον (Κουτρουμάνης) υποπτεύονται ότι οι εν λόγω συνταξιούχοι έχουν πεθάνει, αλλά οι οικογένειές τους δεν το έχουν δηλώσει, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να τους καταβάλλονται συντάξεις.

Όμως:

1. Ο Δόκτωρ Γουότσον εν τη αφελεία του δήλωσε ότι «βρήκαμε τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους καταβάλλονται συντάξεις, αλλά δεν υπάρχει καμία κίνηση εδώ και χρόνια». Δηλαδή, δεν είναι όλες οι οικογένειες των νεκρών λαμόγια - απλά οι άνθρωποι προφανώς δεν είχαν οικογένεια ή κάποιον που να νοιάζεται, κι όταν πέθαναν, οι αναίσθητοι, δεν το δήλωσαν στον αρμόδιο φορέα! Προτείνουμε να συμπεριληφθεί διάταξη στο επόμενο «επικαιροποιημένο» Μνημόνιο που να υποχρεώνει τους νεκρούς να δηλώσουν ότι πέθαναν, και σε αντίθετη περίπτωση να διατάσσεται η μεταφορά τους από τον Παράδεισο στην Κόλαση για διάστημα ίσο με την καθυστέρηση υποβολής δήλωσης. Εάν ήδη βρίσκονται στην Κόλαση, να υποβιβάζονται σε κατώτερο υπόγειο και ο διάβολος υπηρεσίας να αυξάνει το βαθμό βρασμού τους στα καζάνια.

2. Πέρα από την πλάκα: αφού ξεκίνησε εξονυχιστικός έλεγχος, να δούμε καταρχήν πόσες από τις 8.500 συντάξεις καταβάλλονται όντως σε νεκρούς. Που και όλες να καταβάλλονταν, κατανοούμε πολύ καλά τους λόγους (και πού 'σαι ακόμα - στην προηγούμενη Κατοχή οι οικογένειες κρατούσαν τα δελτία τροφίμων όσων πέθαιναν και εξακολουθούσαν «αδικαιολογήτως» να παίρνουν ένα παραπανίσιο πιάτο μπομπότα ημερησίως). Την υποκριτική «αγανάκτηση» του Σέρλοκ Χολμς για την «κατάντια της ελληνικής κοινωνίας» του την επιστρέφουμε στα μούτρα. Το δικό τους σύστημα γέννησε και θέριεψε την ιδεολογία της αρπαχτής, με την οποία προσπαθούν να λασπώσουν και να διαφθείρουν ολόκληρη την κοινωνία. (Στην περίπτωση, λέμε τώρα, που αποδειχθεί ότι κάποιος επιμένει να ζει μέχρι τα 100 και να επιβαρύνει έτσι τον δημόσιο κορβανά, προτείνουμε τολμηρά, ανοιχτόμυαλα και με αίσθηση ευθύνης ΤΗ λύση: ευθανασία. Να συσταθεί μια ειδική μόνιμη επιτροπή ξένων ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που θα εξετάζει την καταλληλότερη ηλικία ευθανασίας των αντεθνικώς επιμενόντων να αναπνέουν, και θα την ανεβοκατεβάζει αναλόγως με τους διαθέσιμους πόρους των ασφαλιστικών ταμείων).

3. Χτες τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ μας είπαν ότι δεν είναι 5, αλλά 10 τα εκατομμύρια που χάνει το Δημόσιο από τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις (μιλάμε για μπακάλικο στο οποίο ο καθένας λέει ό,τι θέλει - «ένα κιλό βγήκε η φέτα, όχι μισό - θα τη φάτε εδώ ή να σας την τυλίξω για το σπίτι;»). Έστω, λοιπόν, 10 εκατομμύρια (κι άντε παιδιά, ολοκληρώστε γρήγορα τον έλεγχο, να δούμε πόσα είναι πράγματι). Σε αυτό το σημείο, ένα έχουμε να πούμε:

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ, ΣΟΒΑΡΑ;;;

Προσπαθείτε, δηλαδή, να μας πείσετε πάλι ότι είμαστε όλοι ένοχοι, ότι όλοι μαζί τα φάγαμε και έτσι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση; (το κοπιράιτ το ’χει ο κυρ-πάγκαλος, αυτός το είπε πρώτος). Ακόμα κι αν υπάρχουν μερικές χιλιάδες φτωχολαμόγια, τη ρετσινιά προσπαθούν να την κολλήσουν σε 11 εκατομμύρια. Και κάνουν ότι «ξεχνούν» τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που λήστεψαν όλα αυτά τα χρόνια από τα 11 εκατομμύρια. Συγγνώμη κιόλας μίστερ Σέρλοκ Χολμς, αλλά με 10 εκατομμύρια από τη μια, και με δισεκατομμύρια από την άλλη, τη διαλύσατε τη ζυγαριά!

Εν πάση περιπτώσει, κι αν ήταν όπως ακριβώς τα λέτε (δηλαδή αν καταβάλλετε σε νεκρούς 5 ή 10, αδιάφορο, εκατομμύρια), τουτέστιν αν το κράτος που ΕΣΕΙΣ στήσατε είναι για γέλια, βρήκατε ότι η λύση είναι να ξεπουλήσετε την Ελλάδα και να ρίξετε εργαζόμενους και συνταξιούχους στον Καιάδα της τρόικας; Πλάκα μας κάνετε, αλλά κι εμείς θα σας κάνουμε μεγαλύτερες πλάκες. Τα ίδια έλεγαν οι αντίστοιχοι γκαιμπελίσκοι στην Αργεντινή, κι ακόμη τρέχουν να κρυφτούν.

Και μια και μιλάμε για τέτοια… τεράστια λαμογιά, για δέκα ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ, πώς εξηγείτε τα 22 (είκοσι και δύο) εκατομμύρια που δίνετε σε ιδιωτική εταιρία για να σας φτιάξει 3 (τρεις) ιστοσελίδες; [Η τραγελαφική είδηση ΕΔΩ, από τη Σίβυλλα]. Διαβάστε το, αυτό το θέμα έχει όντως πλάκα. Πιο πολλή πλάκα έχει η «δικαιολογία» του υπουργείου Μεταφορών για το συγκεκριμένο σκανδαλάκι:
«Πρόκειται για εγκεκριμένους πόρους που ή θα χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο σκοπό ή θα χαθούν. Δεν μπορούν να κατευθυνθούν δηλαδή για την κάλυψη ελλειμμάτων ή άλλους σκοπούς.»

Τι μας λέτε ωρέ παλικάρια; Έχουμε δηλαδή 22 εκατομμυριάκια, τα οποία όμως είναι διαθέσιμα μόνο για να φτιάχνουμε ιστοσελίδες κι όχι π.χ. για νοσοκομεία ή σχολεία; Δηλαδή και λεφτά δεν έχουμε (για τις ντεμοντέ κοινωνικές ανάγκες), και λεφτά έχουμε (για να επιδοτούμε απλόχερα κάθε «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.»)!

Πίσσα και πούπουλα, μίστερ Σέρλοκ Χολμς και ντόκτορ Γουότσον! Πίσσα και πούπουλα! (Και οι δύο πήραν ήδη μια σχετική πρόγευση, σε εκδοχή light - ΕΔΩ για τον Λοβέρδο, και ΕΔΩ για τον Κουτρουμάνη).

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Τεράστια πρόοδος


Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας
αποτελούν αναχρονιστικό θεσμό
που πρέπει να ξεριζωθεί

είπε ο Κομισάριος Όλι Ρεν σε συνάντησή του με το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής «κυβέρνησης». Ήδη το Μνημόνιο υπ' αριθ. 2 προβλέπει την αντικατάσταση του αναχρονιστικού θεσμού από επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις.

Τα δικά μας, δικά μας - και τα δικά σας, δικά μας.

Ο ΣΕΒ, ταλαιπωρημένος από δεκαετίες σοσιαλμανίας, δεν αντέχει άλλο. Με χθεσινό υπόμνημα προς την κυβέρνηση, την προειδοποιεί ότι αν δεν σταματήσει ο κρατικός παρεμβατισμός στην ελεύθερη αγορά "οι επιχειρηματικές δυνάμεις δεν μπορούν και δεν πρόκειται να κινητοποιηθούν".

Ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο κρατικό παρεμβατισμό ιδίως σε τρεις τομείς: τις τράπεζες, το λιανεμπόριο και τα καταναλωτικά αγαθά. Αναμένουμε από τον πρόεδρο του ΣΕΒ να διευκρινίσει εάν, στα πλαίσια της αποκατάστασης του ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού, εφεξής οι βιομήχανοι και λοιποί επιχειρηματίες θα αποποιούνται μετά βδελυγμίας τις κρατικές επιδοτήσεις, τις φοροαπαλλαγές, τις εισφοροαπαλλαγές και άλλες τέτοιες ύπουλες πρακτικές που στοχεύουν στην από μέσα διάβρωση της ελεύθερης οικονομίας. Επίσης αναμένουμε και την αντίστοιχη τοποθέτηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, που μέχρι τώρα έχουν ρουφήξει 78 δισεκατομμύρια σε κρατικές εγγυήσεις, οι οποίες, ε, όσο να 'ναι, αλλοιώνουν λιγουλάκι τον υγιή και ελεύθερο ανταγωνισμό.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Οι θλιβερές συνέπειες του αλκοολισμού

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κύριος Δρούτσας μετέβη σε σημαντικότατο διεθνές συνέδριο στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας (για να καταλάβετε κι εσείς οι ιθαγενείς πόσο σημαντικό, και χαλάλι τα έξοδα για να τον στείλουμε, αρκεί να σας αναφέρουμε τον τίτλο του συνεδρίου: "Τριλογία του Σάλτσμπουργκ").

Εκεί έπαιξε στο τελευταίο μέρος της τριλογίας, και γνώρισε αποθεωτική υποδοχή από το κοινό, που αποτελούνταν από διεθνούς εμβέλειας προσωπικότητες: αυστριακούς κυνηγούς με κοντά δερμάτινα παντελονάκια, ολλανδέζες βλάχες με παραδοσιακά λευκά κεφαλομάντηλα, λευκορωσίδες μπαλαρίνες με ημιδιαφανή καλσόν, έναν κοσοβάρο πολέμαρχο που και το καλοκαίρι προτιμά το βουνό από τη θάλασσα, και τη σύζυγό του (του Δρούτσα, όχι του κοσοβάρου).

Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της σαλτσμπουργκικής συνοικίας Σβάμπιν, καθώς και τα υποδειγματικά ΜΜΕ της Επαρχίας "Η Ωραία Ελλάς", το κοινό ξέσπασε σε παραλήρημα με παρατεταμένα χειροκροτήματα (παρατηρήθηκαν, δε, και ορισμένες λιποθυμίες των πλέον ευαίσθητων δεσποινίδων) όταν ο κύριος Δρούτσας έκανε το κλείσμό του με αυτά τα ιστορικά λόγια:

"Η Ελλάδα επανέκτησε την αξιοπιστία της και το κύρος της διεθνώς".

Το Υπουργείο Προπαγάνδας της Τρόικας με ημιεπίσημη ανακοίνωσή του διέψευσε κατηγορηματικά τους συκοφαντικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς ορισμένων (που μάλλον ξεκίνησαν από τον κοσοβάρο πολέμαρχο και από μία λευκορωσίδα μπαλαρίνα) ότι ο κύριος Δρούτσας τελούσε εν καταστάσει μέθης.

Τι παίρνει και δεν μας δίνει; (Δεύτερο Επεισόδιο)

[το Πρώτο Επεισόδιο ΕΔΩ]

Επέστρεψε (;) από τις διακοπές του το παιδί, και μίλησε. Πάλι. Ηλεκτρονικά, βέβαια. Έγραψε άρθρο και το ανήρτησε στο Διαδίκτυο, στο οποίο μας εξηγεί ότι δεν ξεχνά τα εκατομμύρια των Ελλήνων που τον ψήφισαν για να κάνει αυτά ακριβώς που κάνει (όχι, δεν κάνουμε πλάκα, αυτό έγραψε!):

«Δεν ξεχνώ ποτέ ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων και των Ελληνίδων στις 4 Οκτωβρίου μάς εξέλεξαν δίνοντάς μας αυτήν ακριβώς την εντολή: Να κάνουμε τώρα όσα δεν κάναμε δεκαετίες.»

Προφανώς ευρισκόμενος υπό την επήρρεια αγνώστων σε εμάς ουσιών (ξαναρωτάμε: τι παίρνει και δεν μας δίνει;) συνέχισε απτόητος:

«Η δική μας αλλά και η διεθνής εμπειρία μάς έχει διδάξει ότι, χωρίς κανόνες ο καπιταλισμός γίνεται ληστρικός, η αγορά αναπτύσσεται άναρχα, κυριαρχεί μια ολιγαρχία, επιβάλλονται παντού πελατειακοί όροι στυγνής συναλλαγής στη δημόσια σφαίρα και τελικά, επικρατεί το δίκιο του ισχυρού.»

Επίσης μας υπενθύμισε ότι «είναι εθνικό μας χρέος να σταματήσουμε την εξάρτηση της χώρας από ξένες επιτηρήσεις». Η φράση που αποκαλύπτει το καταπληκτικό σχέδιο που συνέλαβε ο άξιος εγγονός του Γεωργίου και πανάξιος γιος του αείμνηστου Ανδρέα: Μας έβαλε ο ίδιος στην ξένη επιτήρηση για να πιάσει στον ύπνο τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, και μετά, ΜΠΑΜ, να τους δώσει μια και να ξεμπερδεύει δια παντός με την εξάρτηση!

Στο ίδιο άρθρο, το τέκνο της Μάργκαρετ μας διαβεβαιώνει ότι «η έξοδος της χώρας από την κρίση, όταν επιτευχθεί, θα είναι μόνιμη και όχι προσωρινή». Αυτό το απροσδιόριστο «όταν» μας ανησυχεί κάπως, αλλά ας δείξουμε εμπιστοσύνη στον Φωτεινό Ηγέτη μας, στην Ελπίδα του Έθνους - άλλωστε δεν μας έδωσε ποτέ λόγο να νομίσουμε ότι άλλα λέει και άλλα κάνει, έτσι δεν είναι;

Τέλος, με όλο το σέβας στον Μαχητή της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Τέταρτου Δρόμου προς το Σοσιαλισμό, ταπεινά θα θέλαμε να του πούμε ότι θα μπορούσε να αποφύγει την κατακλείδα του εμπνευσμένου άρθρου του:

«Κάνουμε το αυτονόητο πραγματικότητα. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.»

Αυτό ακούγεται κάπως εκφοβιστικό. Ίσως πρέπει να αυξήσει τη δόση των ουσιών, ώστε η επήρρειά τους να διαρκεί μέχρι να ολοκληρώνει τα άρθρα του, και να μην μας ανησυχεί άνευ λόγου την τελευταία στιγμή…

[Η εικονογράφηση του εμπνευσμένου, ως συνήθως, AntistaChef]

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Νέο πλήγμα στον τουρισμό μας

Μετά τις αναίσχυντες κινητοποιήσεις των υποκινουμένων υπό του ΠΑΜΕ ναυτεργατών στον λιμένα του Πειραιώς, μετά την άρνηση των αντεθνικώς δρώντων φυλάκων αρχαιολογικών χώρων να τους ανοίξουν δια το κοινόν ώστε να απολαύσει την πανσέληνο, μετά τις αλλεπάλληλες πτωχεύσεις ευρωπαϊκών τουριστικών γραφείων (προφανώς οφειλόμενες στους προκλητικά υψηλούς μισθούς των υπαλλήλων τους) που άφησαν αμανάτι στην Ελλάδα χιλιάδες τουρίστες, μετά τις πυρκαγιές που και φέτος προκαλούν τα αναρχικά στοιχεία σε συνεργασία με πράκτορες της Άγκυρας, μετά την προκληθείσα υπό υπόπτων αριστεροχουντικών απεργία των φορτηγατζήδων που άφησε την κουζίνα του Χίλτον χωρίς χαβιάρι, και λοιπά και λοιπά...

...νέο πλήγμα εναντίον του τουρισμού μας κατάφεραν αυτή τη φορά οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, εκτός μάχης τέθηκε χθες το πρωί το τηλεπικοινωνιακό σύστημα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με αποτέλεσμα να επέλθει μπλακ άουτ στα αεροδρόμια της Ελλάδος. Το νέο σατανικό σαμποτάζ στον τουρισμό μας σχεδιαζόταν εδώ και καιρό από αυτούς τους υψηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους που ενδιαφέρονται μόνο για τα ρεπό τους και για τα επιδόματά τους, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πέρυσι, για ξεκάρφωμα, είχαν καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά ισχυριζόμενοι ότι «πρέπει να εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμός της ΥΠΑ».

Το γεγονός μάλιστα ότι αυτή τη φορά τα ΜΜΕ δεν άρχισαν να ουρλιάζουν εναντίον της εγκληματικής συντεχνίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που σχεδίασαν και εκτέλεσαν αριστοτεχνικά το νέο πλήγμα στον τουρισμό μας και, κατ' επέκταση, στην εθνική οικονομία και στο Έθνος μας αυτό καθαυτό, ενισχύει τις υποψίες ότι η συνομωσία έχει αρχίσει να διαβρώνει και το χώρο των λειτουργών της ενημέρωσης. Η εξήγηση που αποπειράθηκαν να δώσουν ορισμένοι, ότι δηλαδή όλοι το έκαναν μόκο επειδή τάχα η κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη για τον μη εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της ΥΠΑ, απλώς αποδεικνύει τη βασιμότητα των υποψιών για ευρύτερο υπονομευτικό σχέδιο με τη συμμετοχή πολλών κλάδων.

Αναμένουμε από τον αρμόδιο Ανθυποκλητήρα Μεταφορών, Υποδομών και Επικοινωνιών, κυρ-Ρέππα, όστις (μέχρι στιγμής) τυγχάνει της πλήρους εμπιστοσύνης της Υψηλής Τρόικας η οποία ήρθε να σώσει το Ελληνικό Έθνος, να λάβει άμεσα δραστικά μέτρα για την πάταξη των ανατρεπτικών. Είμεθα πεπεισμένοι ότι ο εξοπλισμός της ΥΠΑ είναι μια χαρά. Αυτό που χρειάζεται είναι να ιδιωτικοποιηθεί η Υπηρεσία, και απορούμε πώς οι αρμόδιοι και τα ΜΜΕ δεν το σκέφτηκαν ακόμη. Το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο, κύριοι!

Γιώργος Πάριος

Επιτρέψτε μας και ένα copy-paste από τον Πιτσιρίκο, που τα λέει όλα σε δυο αράδες:

Έντονη κριτική έχουν προκαλέσει οι συνεχείς διακοπές του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτός δεν είναι πρωθυπουργός - αυτός είναι ο Γιώργος Πάριος. Όμως, θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους η κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου. Θα πρέπει οι επικριτές του να αντιληφθούν πως ο κ. Παπανδρέου είναι ο πρώτος -εν ενεργεία- πρωθυπουργός στον κόσμο που είναι άνεργος. Αν μη τι άλλο, ας σεβαστούν τη διαφορετικότητα.

Η Λούκα Κατσέλη, επιτέλους, επαναστατεί!

Από τη συνέντευξη της κυρίας Κατσέλη, υπουργού (???) Οικονομίας, στη χτεσινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (Ένα περίεργο πράμα αυτές οι συνεντεύξεις! Καμιά φορά μένει κανείς με την εντύπωση ότι οι δημοσιογράφοι αβαντάρουν τον συνεντευξιαζόμενο, και "ξεχνούν" να τον στριμώξουν. Μπααα, ιδέα μας θα 'ναι...):




ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς αισθάνεστε όταν ακούτε από ένα κομμάτι της αριστεράς ότι είστε κυβέρνηση δωσιλόγων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επαναστατώ. Σπάνια βλέπει κανείς μια κυβέρνηση που διαθέτει τόσα ικανά στελέχη να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους γιατί αγαπούν τον τόπο τους.

Έτσι λοιπόν. Η κυρία Κατσέλη δεν επαναστάτησε όταν εκλέχτηκε με ένα πρόγραμμα και μετά άρχισε να εφαρμόζει ακριβώς το ανάποδο. Δεν επαναστάτησε ούτε όταν ψήφισε το Μνημόνιο στα αγγλικά. Δεν επαναστάτησε ούτε όταν καταπάτησε το Σύνταγμα, ούτε όταν μετατράπηκε σε πρωτοκολλητή αποφάσεων που παίρνουν άλλοι, ούτε όταν έκοψε τις συντάξεις, ούτε όταν έβαλε την Ελλάδα στις ράγες μιας μαθηματικά βέβαιης χρεοκοπίας, ούτε, ούτε...

Επαναστατεί όμως τώρα. Όταν τη λένε δωσίλογο. Εξεγείρεται η γυναίκα, δεν μπορεί να ακούει να κατηγορούνται τόσα ικανά στελέχη! Που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους γιατί αγαπούν τον τόπο τους (αν δεν τον αγαπούσαν δηλαδή, τι θα έκαναν;).

Κακώς επαναστατεί. Τι ήθελε δηλαδή να την αποκαλέσουν, γερμανοτσολιά; Δεδομένου ότι στους γερμανοτσολιάδες δεν υπήρχαν γυναίκες, θα ήταν πράγματι ανακριβές να την πει κανείς γερμανοτσολιά. Το "δωσίλογος" μια χαρά όρος είναι.

Φοινικόδασος τέλος

Το Φοινικόδασος της Πρέβελης, στο νότιο Ρέθυμνο, δεν υπάρχει πια. Κάηκε ολοσχερώς.

Τώρα θα μπορέσει ο κύριος Παπανδρέου και ο υπουργός Γκαρσονιών, ο κύριος Γερουλάνος, να του τραβήξουν μια ξεγυρισμένη πράσινη ανάπτυξη, να το φχαριστηθούν.

Άλλωστε, τι όφελος έχει για τον εθνικό προϋπολογισμό ένα φοινικόδασος; Φύρα είναι. Ενώ αν η περιοχή αξιοποιηθεί... με κάνα-δυο πεντάστερα, κάνα γηπεδάκι γκολφ, ε; Μούρλια θα είναι, και θα ωφεληθεί και η πατρίς!

Κύριε Ρέππα μην κλαίτε άλλο, λεφτά υπάρχουν!

Επειδή κι εμείς κατανοούμε την αγωνία του Υπουργού Ξεπουλήματος των Δημόσιων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κ. Ρέππα για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, αντιγράφουμε (από το μπλογκ της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα διόδια) μερικές άμεσης εφαρμογής εισπρακτικές προτάσεις που αφορούν οφειλές της «ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ», εταιρείας που εκμεταλλεύεται την Εθνική Οδό Αθηνών–Λαμίας, προς το Δημόσιο. Αυτές είναι οι παρακάτω:

- Είσπραξη ποινικών ρητρών ύψους 19.200.000 € μέχρι σήμερα, που προέρχονται από καθυστερήσεις παράδοσης οφειλόμενων έργων στην Ε.Ο. Αθηνών–Λαμίας. Το σύνολο των κατασκευών αυτών έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2009.

- Επιστροφή στο Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέντων 82.500.000 € που καταβλήθηκαν από το Δημόσιο σαν Χρηματοδοτική Συμβολή. Η σύμβαση προβλέπει ότι τα χρήματα αυτά έπρεπε να είχαν δοθεί μόνο εφόσον η εταιρεία ολοκλήρωνε το σύνολο των κατασκευών της προηγούμενης παραγράφου, γεγονός που δεν έχει συμβεί.

- Είσπραξη των προστίμων ύψους 7.485.000 € και 8.362.184 € που επέβαλε η Πολεοδομία Καπανδριτίου στη ΝΕΑ ΟΔΟ για κατασκευή αυθαίρετων κτισμάτων παράπλευρα της Ε.Ο. στο ύψος της Μαλακάσας και Αφιδνών αντίστοιχα.

Η είσπραξη λοιπόν συνολικά της οφειλής των 117.547.184 ευρώ και τα δημόσια ταμεία θα γεμίσει, και την αγωνία του κ. Ρέππα θα μετριάσει, και ίσως επιτρέψει στην κυβέρνηση να ανακουφίσει μερικούς χιλιάδες μικρο-συνταξιούχους των 500 Ευρώ που υποφέρουν από την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξής τους.

*****

Μια και μιλάμε για το κίνημα ενάντια στο χαράτσι των διοδίων: Προετοιμαστείτε!

Στις 11 Σεπτέμβρη πάμε Θεσσαλονίκη να διαδηλώσουμε στη ΔΕΘ όλοι μαζί, με αυτοκινητοπομπή από τα διόδια Αφιδνών - και φυσικά ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ.

Περισσότερες πληροφορίες σε λίγες ημέρες - παρακολουθείτε το diodiastop.blogspot.com!

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ο παρανοϊκός δολοφόνος με το αλυσοπρίονο

Ωπ! Λάθος! Δεν είναι ένας. Ξαναπάμε: Οι παρανοϊκοί δολοφόνοι με το αλυσοπρίονο. Δηλαδή: Τα παλικάρια του ΔΝΤ και της Κομισιόν που συνέταξαν το Μνημόνιο. Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως, της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ.λπ. και οι λοιποί Ανθυποκλητήρες που το υπέγραψαν. Οι 173 βολευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ που το ψήφισαν. Οι αμέτρητοι «δημοσιογράφοι», «αναλυτές», «ειδικοί» παπαγάλοι που το υποστηρίζουν (εδώ ο χρόνος γίνεται Ενεστώτας).

Κοιτάξτε λοιπόν πόσο καλά το δουλεύουν το αλυσοπρίονο στον ΟΣΕ (ε ναι, πάλι για τον ΟΣΕ γράφουμε - αφού αποτελεί υπόδειγμα και για τα επόμενα θύματα, κι οι δολοφόνοι όλο και κάτι καινούριο σκαρφίζονται να του κόψουν):

1. Πριόνισμα των βασικών αποδοχών κατά 20% (τέρμα οι πλάκες με τις περικοπές επιδομάτων - αυτά τα κόψαμε, πάμε και στο ζουμί τώρα)

2. Πριόνισμα του προσωπικού στον ΟΣΕ κατά 50%, και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά 35% (υποχρεωτικές μετατάξεις, υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις, αλλά και «ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στον οργανισμό, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο από τη διοίκηση»)

3. Περαιτέρω πριόνισμα των «άγονων δρομολογίων» (Μπα, δεν εννοούμε την Τρίπολη. Αυτήν την πριονίσαμε ήδη. Το Μνημόνιο υπ’ αριθ. 2 «προτείνει» τη διακοπή όλων των διεθνών δρομολογίων. Μάλιστα. Θα έρθει η γαλλική SNCF ή η Deutsche Bahn και θα ταξιδεύετε αβρουπαϊκά, μπουρτζόβλαχοι!)

4. Περιέργως πώς, από το πριόνισμα γλίτωσαν οι τιμές των εισιτηρίων… Αυτές θα ανεβαίνουν, και θα ανεβαίνουν, και θα ανεβαίνουν. Α ναι, είπαμε: Πριονίσαμε εντελώς τις εκπτώσεις σε ΑΜΕΑ, φοιτητές, φαντάρους, ΚΑΠΗ και λοιπά λαμόγια.

Αλήθεια, μήπως το αλυσοπρίονο είναι σαν το μαχαίρι; Μπας έχει κι αυτό δύο άκρες;

[Εικονογράφηση: η ερασιτεχνική δική μας, η επαγγελματική ;) του Antista/Chef]

Μνημόνιο υπ’ αριθ. 2, Κεφαλαίου 3 συνέχεια: Νέα Χαράτσια, νέα Λουκέτα

Συνεχίζουμε λοιπόν από το προηγούμενο:

5. Όσον αφορά τις αστικές συγκοινωνίες (όχι που νομίζατε ότι θα τις ξεχάσουμε!) «η κυβέρνηση θα ενισχύσει την αποδοτικότητά τους ώστε να μειωθούν οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι για τον προϋπολογισμό, συμπεριλαμβανομένων της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας, της αύξησης των εισιτηρίων, και της περαιτέρω μείωσης των υπέρμετρων επιδομάτων και των υπερωριών». Αυτό είναι κατανοητό, δεν χρειάζεται σχόλια. Θα αυξηθούν (κι άλλο) τα εισιτήρια, θα μειωθεί το υπέρμετρο εισόδημα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Εκτός κι αν …
ας πούμε …
το κακό παράδειγμα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης εμπνεύσει και τους λοιπούς υπηκόους;
Α πα πα ...
Θεός φυλάξοι!



6. «Η κυβέρνηση, έως τα τέλη του έτους, θα προτείνει νομοθεσία σχετικά με την άρση των περιορισμών για τον ανταγωνισμό, των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και του εμπορίου σε κλειστά επαγγέλματα, στην οποία περιλαμβάνονται:
- Το νομικό επάγγελμα. Θα άρει περιττούς περιορισμούς για ελάχιστη αμοιβή, την ουσιαστική απαγόρευση διαφήμισης, γεωγραφικούς περιορισμούς σχετικά με το πού μπορούν οι δικηγόροι να δρουν στην Ελλάδα.
- Το επάγγελμα του φαρμακοποιού - σχετικά με τον περιορισμό του αριθμού των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους.
- Το συμβολαιογραφικό επάγγελμα… Το επάγγελμα των αρχιτεκτόνων και γενικώς των μηχανικών… Το επάγγελμα των ορκωτών λογιστών…»
Επιτέλους, και σ’ αυτό εξευρωπαϊζόμαστε. Πώς κλείνουν τα μαγαζάκια όταν ανοίγει μια υπερ-αλυσίδα; Έτσι και στα «κλειστά επαγγέλματα
». Θα έρθουν οι ξένες εταιρείες, θα τους κλείσουν, θα κάνουν ορισμένους και υπαλλήλους τους, και θα ξεμπερδεύουμε. Και να ’χουμε επιτέλους και ωραίες δικηγορικές διαφημίσεις: «Εδώ η καλυτερότερη εταιρεία νομικών! Διεθνής πείρα! Αναλαμβάνομεν πάσης φύσεως υποθέσεις! Ταχεία εξυπηρέτησις σε όλο το προτεκτοράτο!»

Εν πάση περιπτώσει, την ιδέα σας την πήρατε. Κι επειδή ψυχοπλακωθήκαμε κυριακάτικα, ας τελειώσουμε επαναλαμβάνοντας την κατακλείδα του πρώτου κειμένου αυτής της σειράς:

Το βαρέλι δίχως πάτο, αν το σηκώσει στα χέρια του ο κόσμος και τους το φορέσει καπέλο, θα τους καταπιεί. Σαν μαύρη τρύπα είναι, και όλα τα αλέθει: και τροϊκανούς, και γερμανοτσολιάδες, και παπαγαλάκια - ενδεχομένως και όσους «φίλους» του λαού τον εμποδίζουν ως τώρα να το φορέσει καπέλο στον αντίπαλο.

Μνημόνιο υπ’ αριθ. 2, Κεφάλαιο 3: Το αφεντικό τρελάθηκε και τα χαρίζει όλα, πάρτε κόσμε! (όχι εσείς ρε! εσείς είστε υπήκοοι…)

Κεφάλαιο τρίτο του Επικαιροποιημένου Μνημονίου:

1. Τι είπαμε; Ότι δεν θα ξεπουλήσουμε τις μονάδες παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ; Ε, είπαμε-ξείπαμε. «Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα αναλυτικά σχέδιά της για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος προς τρίτους της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ε.Ε. έως τα τέλη Δεκεμβρίου».
Επίσης (αυτό σας το ’χαμε πει, οπότε μην παραπονιέστε) «η κυβέρνηση θα υιοθετήσει παράλληλα ένα μηχανισμό ώστε να διασφαλίσει ότι τα ρυθμιζόμενα από αυτή τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας αντανακλούν, σταδιακά και το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2013, τις τιμές χονδρικής της αγοράς, με εξαίρεση τους ευάλωτους καταναλωτές». Τουτέστιν, άγριες αυξήσεις. Πλην των ευάλωτων καταναλωτών: βιομηχάνων, εμπορικών κέντρων κ.λπ. Τα ρετιρέ του δημοσίου, οι τεμπέληδες άνεργοι και οι υψηλοσυνταξιούχοι που έμαθαν να ζουν μέσα στη χλίδα επιτέλους θα πληρώσουν!

2. «Η διαχείριση των υδάτων θα απονεμηθεί σε ανεξάρτητο φορέα ή σε ανεξάρτητο διαχειριστή του συστήματος». Ορίστε; Ανεξάρτητο φορέα ή διαχειριστή; Ανεξάρτητο από ποιον; Τι αφελής ερώτηση! Προφανώς ανεξάρτητο από την ανάγκη των κατοίκων του προτεκτοράτου να έχουν τον έλεγχο του υδάτινου πλούτου και ένα δημόσιο δίκτυο που θα διαθέτει σε όλους πόσιμο, υγιεινό νερό. Άλλωστε το νερό δεν είναι αγαθό, εμπόρευμα είναι.
Με τη βοήθεια του ανεξάρτητου φορέα σταδιακά θα διαπιστώσουμε ότι είναι καλύτερα (για ποιον;) να το ιδιωτικοποιήσουμε κι αυτό. Και, στην ιδανική περίπτωση, σιγά-σιγά το δίκτυο ύδρευσης να εγκαταλειφθεί στη μοίρα του ώστε το νερό της βρύσης να μην είναι πόσιμο, για να αγοράζουμε κι εμείς εμφιαλωμένο, όπως γίνεται σε όλη την πολιτισμένη Ευρώπη. (Σε ανύποπτο χρόνο, πριν μια 15ετία, η Κομισιόν επεσήμαινε ήδη σε έκθεσή της έναν ακόμη σοβαρό αναχρονισμό της Ελλάδας: Λόγω της καλής ποιότητας του νερού του δικτύου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, δεν μπορεί, έλεγε η Κομισιόν, να αναπτυχθεί ικανοποιητικά η αγορά εμφιαλωμένου νερού. Μάλιστα…)

3. «Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει αυστηρά τις προβλέψεις του νόμου, ειδικά όσες αφορούν τις μεταρρυθμίσεις που οδηγούν σε στοχευμένο εξορθολογισμό προσωπικού και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτως ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ για κάθε ένα από τα τρία έτη κατά την περίοδο 2011-13». Όσοι έχετε μικρά παιδιά και πήγατε να τα γράψετε σε βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό του Δήμου σας και σας είπαν ότι δεν έχει θέσεις, γνωρίζετε ήδη τι σημαίνει ο «στοχευμένος εξορθολογισμός» και η «ενίσχυση της αποτελεσματικότητας» των ΟΤΑ. Όσοι δεν εμπίπτετε σ’ αυτή την κατηγορία, θα το καταλάβετε αργότερα. Μετά τις «αυτοδιοικητικές» εκλογές. Όταν απολυθούν και οι 37.000 συμβασιούχοι των Δήμων και καταρρεύσει το μαγαζί (τότε θα διαπιστώσουμε, επίσης, και την ανάγκη πλήρους ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής σκουπιδιών). Όταν αρχίσουν να υπολειτουργούν ή να κλείνουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία που περνούν στην ευθύνη των Δήμων (χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση). Όταν τα δημοτικά τέλη εκτοξευθούν. Και πάει λέγοντας.

4. Για τον ΟΣΕ, τα είπαμε και τα ξαναείπαμε (τελευταία σχετική ανάρτηση ΕΔΩ). Προκειμένου όμως να πάρετε μια ακόμη ιδέα για το πώς λειτουργούν τα πράγματα στο προτεκτοράτο της τρόικας (και τι και πώς υπογράφουν οι ενταύθα υπάλληλοι που παριστάνουν την κυβέρνηση) σας μεταφέρουμε μια φράση από άρθρο στα προχθεσινά «ΝΕΑ»:
«Στην ελληνική μετάφραση του Μνημονίου τα σχέδια της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ περιγράφονται επιγραμματικά. Στο αγγλικό κείμενο αναφέρεται ότι στο νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου θα προβλέπονται, μεταξύ των άλλων, κλείσιμο ζημιογόνων γραμμών, αύξηση εισιτηρίων με στόχο αύξηση εσόδων 55%, πώληση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε στρατηγικό επενδυτή, μείωση προσωπικού 35% για εξοικονόμηση δαπανών 50% και μείωση προσωπικού 50% στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μείωση δαπανών προσωπικού 58%. Παράλληλα υπάρχουν προβλέψεις για γενική μείωση βασικού μισθού 20%, μείωση υπερωριών και επιδομάτων 10%».
Το πιάσατε; Στα ελληνικά υπογράφουν την… περίληψη του αγγλικού κειμένου. Οι Επικυρίαρχοι δεν κάνουν καν τον κόπο, για δεύτερη φορά, να αφήσουν τους υπαλλήλους τους να μεταφράσουν τις Διαταγές στα ελληνικά, ώστε να μην ξεφτιλιστούν εντελώς. Αλλά είπαμε: όταν είσαι Γλοιώδης Ανθυποκλητήρας της τρόικας, γιατί να σε σεβαστεί;
(Έπρεπε να είχαμε ακούσει την κυρία Διαμαντοπούλου, αντί να την κοροϊδεύουμε, όταν πρότεινε να γίνουν και τα αγγλικά επίσημη γλώσσα της Ελληνικής Δημοκρατίας! Κάτι ήξερε…)

Μην βιάζεστε να ξεφύγετε, έχει και συνέχεια. Στην επόμενη ανάρτηση.

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Μνημόνιο υπ’ αριθ. 2, Κεφάλαιο 2: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν ότι μόλις γεράσετε δικαιούστε να ψοφήσετε (διότι σύνταξη δεν θα πάρετε)

Σε συνέχεια της προηγουμένης αναρτήσεως, η Ελέω Τρόικας Εθνική Κυβέρνησις σας πληροφορεί ότι ειδικοί ηλεκτρολόγοι εξ Εσπερίας μόλις διεπίστωσαν ότι μάλλον δεν σας αλλάξαμε επαρκώς τα φώτα και άρα έως τις αρχές του 2011 θα καταστεί εθνικώς αναγκαίον να προβούμε σε ορισμένες συμπληρωματικές ρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις, προσαρμογές και αναπροσαρμογές. Όσον αφορά το Ασφαλιστικό, «η Εθνική Αναλογιστική Αρχή θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση των επιδράσεων της μεταρρύθμισης για τα κύρια συνταξιοδοτικά ταμεία μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2010 και για τα μεγαλύτερα επικουρικά ταμεία συντάξεων μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011». Εάν τα αποτελέσματα της αξιολογήσεως δεν ικανοποιούν τους Αυθέντες (εάν, λόγου χάρη, διαπιστωθεί ότι παρά τις έως τώρα περικοπές οι συνταξιούχοι εξακολουθούν να αναπνέουν), θα προβώμε σε «περαιτέρω προσαρμογές των παραμέτρων του συνταξιοδοτικού συστήματος, που θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη Ιουνίου του 2011 σε διαβούλευση με ειδικούς εμπειρογνώμονες».

[Εικονογράφηση: Από το κόμικ «Ψόφα» του Γ. Κομιώτη]

Μνημόνιο υπ’ αριθ. 2, Κεφάλαιο 1: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν ότι θα δουλεύετε τζάμπα

Το «επικαιροποιημένο» Μνημόνιο (έτσι το λέμε, για να μην λέμε ότι είναι Μνημόνιο υπ’ αριθ. 2, διότι λέγαμε ότι δεν θα άλλαζε επειδή τα μέτρα του Μνημονίου υπ’ αριθ. 1 «είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα») αποδεικνύει ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Μέχρι να το σηκώσουμε και να τους το φορέσουμε καπέλο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις απαιτήσεις της τρόικας, τις οποίες η εθελόδουλη «κυβέρνηση» έσπευσε να προσυπογράψει:

1. Ουσιαστικά καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ). Αντί των κλαδικών ΣΣΕ αλλά και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εφεξής θα υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις. Επίσης, οι κλαδικές ΣΣΕ δεν θα καλύπτουν πλέον όσους εργαζόμενους δεν εκπροσωπούνται στις διαπραγματεύσεις. Με απλά λόγια, εάν «ελεύθερα και αβίαστα» ο εργαζόμενος «συμφωνήσει» με το αφεντικό του να παίρνει τρεις κι εξήντα, θα παίρνει τρεις κι εξήντα, ακόμα κι αν στον κλάδο του ο κατώτερος μισθός είναι, ας πούμε, πέντε κι εξήντα. Επίσης θα παίρνει τρεις κι εξήντα ακόμη κι αν ο κατώτερος μισθός με βάση την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (αυτήν που υπογράφει κάθε χρόνο η ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις) είναι, ας πούμε, τέσσερις κι εξήντα.
Βέβαια έχει κι ένα καλό αυτή η «αναμόρφωση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων» (έτσι το ονόμασαν το νέο σύστημα, όπου ο εργαζόμενος θα ρίχνεται στην αρένα μόνος κι άοπλος, και θα διαπραγματεύεται «ελεύθερα και αβίαστα» με το λιοντάρι). Το καλό είναι ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να ξεφτιλίζεται κάθε χρόνο ο κάθε κύριος Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, που μετά από σκληρή ταξική πάλη με τον ΣΕΒ υπογράφει πάγωμα μισθών ή «αυξήσεις» της τάξης των 18 λεπτών ανά μεροκάματο (βλέπε, π.χ., ΕΔΩ)

2. Και στον ιδιωτικό τομέα, επιπλέον των έως τώρα περικοπών, θεσμοθετείται μείωση των αποδοχών για υπερωρίες και «ενισχύεται η ευελιξία στη διαχείριση των ωρών εργασίας» (δηλαδή, Παρασκευή και Σάββατο έχει δουλειά, έλα να ξεπατωθείς - τη Δευτέρα κάτσε σπίτι σου χωρίς να πληρωθείς, και πάει λέγοντας). Επίσης «επιμηκύνεται η δοκιμαστική περίοδος για τους νεοπροσληφθέντες σε ένα χρόνο» (από δύο μήνες που ήταν ως τώρα! τουτέστιν, σε ξεζουμίζω ένα χρόνο, μετά σε πετάω έξω δίχως αποζημίωση, και παίρνω άλλον για να ξεζουμίσω), και «διευκολύνεται η χρήση συμβάσεων προσωρινής εργασίας και μερικής απασχόλησης» (μέχρι τα 70 ίσως προλάβεις να συμπληρώσεις ένσημα για τη βασική σύνταξη, αφού έχεις αλλάξει 69 «απασχολήσεις»).
Πάντως υπάρχει και καλύτερο σύστημα, που είναι και λιγότερο γραφειοκρατικό: Στα ναυπηγεία της Νοτιοανατολικής Ασίας, για παράδειγμα, όσοι φιλοδοξούν να εργαστούν κοιμούνται σε σκηνές δίπλα στο καρνάγιο. Χρειάζεται ο εργολάβος ηλεκτρολόγο, ας πούμε; Έρχεται, σε ξυπνάει, δουλεύεις δυο ώρες, τις πληρώνεσαι, και πίσω στη σκηνή σου ώσπου να σε ξαναχρειαστεί.

3. Δρομολογούνται καλού-κακού νέες περικοπές επιδομάτων στο δημόσιο τομέα, διότι η τρόικα απαιτεί «να αποφεύγονται αυξήσεις στις αμοιβές των υπαλλήλων ως αποτέλεσμα της διαδικασίας μετάβασης στο νέο σύστημα». Επίσης, συμπληρωματικά, για να μην μας ξεφύγει κανείς και λαδώσει το άντερό του, περικόπτονται και όσα κοινωνικά προγράμματα «δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά»
(Ορθόν! Διότι, ας πούμε, τι αποτελεσματικότητα έχει ένα πρόγραμμα που στέλνει τα παιδιά του εργαζόμενου δυο βδομάδες κάθε χρόνο σε κατασκήνωση; Να τελειώνουμε επιτέλους με αυτούς τους παλαιοκομμουνιστικούς αναχρονισμούς!)

Όχι, δεν ξεμπερδέψαμε. Σε επόμενη ανάρτηση απολαύστε και άλλα νέα κεφάλαια του Μνημονίου υπ’ αριθ. 2, π.χ. για το Ασφαλιστικό (σε απλά ελληνικά: όταν δεν μπορείτε πια να δουλέψετε, ψοφήστε - σιγά μην πάρετε και σύνταξη)

Αλλά είπαμε: το βαρέλι δίχως πάτο, αν το σηκώσει στα χέρια του ο κόσμος και τους το φορέσει καπέλο, θα τους καταπιεί. Σαν μαύρη τρύπα είναι, και όλα τα αλέθει: και τροϊκανούς, και γερμανοτσολιάδες, και παπαγαλάκια - ενδεχομένως και όσους «φίλους» του λαού τον εμποδίζουν ως τώρα να το φορέσει καπέλο στον αντίπαλο.

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Χωρίς σχόλια

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ (Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών), το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2.087,05 ευρώ τον Ιούλιο του 2010 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009, όταν το κόστος του ήταν 1.977,44 ευρώ (+6%).


Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν:
+19% οι τιμές της κατηγορίας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός»
+19% οι τιμές της κατηγορίας «Μεταφορές»
+ 8% οι τιμές της κατηγορίας «Στέγαση»
+5% οι τιμές της κατηγορίας « Επικοινωνίες»

Μην μας βοηθάτε άλλο!

Η Κομισιόν λέει ότι πάμε καλά. Δηλαδή, ότι οι εργοδότες της (οι τράπεζες, οι πολυεθνικές κ.λπ.) πάνε καλά. Και άρα μάλλον θα εκταμιευθεί η δεύτερη δόση του δανείου από τα κράτη της ευρωζώνης (ώστε και το χρέος μας να αυξηθεί, και μετά να χρειαστούν μερικά ακόμη "πρόσθετα", "διορθωτικά" κ.λπ. μέτρα, συν κάνα-δυο διαρθρωτικές μεταρρυθμισούλες επιπλέον).

Έχουνε και λένε λοιπόν:

* Η Ελλάδα σημείωσε ταχεία πρόοδο σε μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ταυτόχρονα, οι συνολικές δημόσιες δαπάνες μειώθηκαν κατά 16,9%, συμπεριλαμβανομένων των μισθών στον δημόσιο τομέα.

* Ο δημοσιονομικός στόχος, όμως, διατρέχει ορισμένους κινδύνους, καθώς τα συνολικά ταμειακά έσοδα αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο κατά 5,9%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τον ετήσιο στόχο αύξησης κατά 15,6%.

* Εάν χρειαστεί, θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί κάθε ολίσθηση στην εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά το δεύτερο εξάμηνο. Ενδέχεται να χρειαστούν ορισμένα ακόμη μέτρα το 2011 σε σχέση με το συνταξιοδοτικό σύστημα.

* Προκειμένου να διασφαλιστεί επαρκής ρευστότητα στον τραπεζικό τομέα, προβλέπεται η θέσπιση νομοθεσίας για νέα σειρά ομολόγων με εγγύηση του Δημοσίου, ύψους 25 δισ. ευρώ (Δική μας σημείωση, σε απλά ελληνικά: τα παίρνουμε από μισθούς και συντάξεις, τα δίνουμε στις τράπεζες)

* Θεσπίστηκαν νωρίτερα απ' ό,τι προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα τολμηρές νομοθετικές διατάξεις για την αγορά εργασίας, χάρη στις οποίες θα ενισχυθεί η προσαρμοστικότητα της οικονομίας. Άλλες μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν νωρίτερα αφορούν τις μεταφορές, όπου έχει σημειωθεί ήδη σημαντική πρόοδος στην απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, καθώς και την ενέργεια.

* Εκκρεμούν προκλήσεις που αφορούν το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την κατάργηση κανονιστικών ρυθμίσεων, την άρση των φραγμών στην ανάπτυξη του τουρισμού και το λιανεμπόριο. Πρέπει να επισπευσθεί η ιδιωτικοποίηση και αναδιάρθρωση κρατικών επιχειρήσεων, ιδίως στους τομείς των σιδηροδρομικών μεταφορών και της ενέργειας (Πάλι σε απλά ελληνικά: οι ιθαγενείς υπάλληλοί μας άλλαξαν τα φώτα στις εργασιακές σχέσεις και σε τομείς της οικονομίας που δεν μπορούσαμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, αλλά αυτό δεν φτάνει - τώρα θέλουμε να μας τα χαρίσουν)

Μια χαρά δηλαδή! Και στο δημόσιο χρέος, εν τω μεταξύ, πάμε (πάνε) εξίσου καλά. Το Μάρτιο τους χρωστάγαμε 310 δισεκατομμύρια, τον Ιούνιο (δηλαδή πολύ πριν την ενδεχόμενη εκταμίευση της δεύτερης δόσης της «βοήθειας») τους χρωστάγαμε 317 δισεκατομμύρια. Θυμάται κανείς ότι τα τελευταία 9 χρόνια η Ελλάδα έχει ήδη πληρώσει στους «πιστωτές» μας 300 δισεκατομμύρια σε τοκοχρεολύσια; Σύντροφοι Ευρωπαίοι, σας είμεθα υποχρεωμένοι… φτάνει, μην μας βοηθάτε άλλο!

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Σώθηκε η ανθρωπότης (από Σεπτέμβρη)

Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πραγματοποιήσουν την πρώτη στην ιστορία τους κοινή σύνοδο στα μέσα Σεπτεμβρίου στη νορβηγική πρωτεύουσα, Όσλο, υπό τον τίτλο «Οι προκλήσεις της Ανάπτυξης, της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Συνοχής». Εκεί θα αναζητήσουν, λέει, τρόπους ανάκαμψης από την κρίση, βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Για να φανταστείτε τη σοβαρότητα των προθέσεών τους, ως ομιλητή προσκάλεσαν τον Γιώργο.

Τι "ποιον Γιώργο"; ΤΟΝ Γιώργο ντε! Τον Παπανδρέου! Τον πρωθυπουργό της Ελλάδος! Τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Επιτέλους, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΤΕ! Ο άνθρωπος έχει έτοιμες προτάσεις. Κι αν δεν μας πιστεύετε, ιδού η απόδειξη, από την προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ:



Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα, να μεγαλώσει, μπας και ξεστραβωθείτε. Άπιστοι Θωμάδες!

Μεγάλη η Χάρη Της

Έστω καθυστερημένα και μετά από αναγκαστική εβδομαδιαία διακοπή εργασιών (να ’ναι καλά ο ιδιωτικός τομέας που μας παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο - όποτε θέλει…), ο μπλόγκερ υπηρεσίας σας ενημερώνει:

Το Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο η «κυβέρνηση» εκπροσωπήθηκε από τον Εξοχότατο Αντιπρόεδρο κυρ-πάγκαλο. Σύμφωνα με όσα (δεν) μετέδωσαν τα ΜΜΕ, οι πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη λιτανεία έξω από το ναό, με το που αντίκρυσαν τον Εξοχότατο κατελήφθησαν από ανεξήγητο οίστρο και άρχισαν να του ψέλνουν εν χορώ τροπάρια που δεν περιλαμβάνονται στα Ιερά Ευαγγέλια, ούτε άρμοζαν στην κατανυκτική τελετή, όπως: «Κλέφτεεεεεες», «Ουουουου», «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και άλλα παρεμφερή.

Ο Εξοχότατος άρχισε να ιδρώνει και να ξεφυσά, οι παρατρεχάμενοι και οι παπάδες προσπαθούσαν να σταματήσουν τους εκτός θέματος ψαλμούς φωνάζοντας «ησυχία», «ντροπή», «σσσσσ», αλλά τίποτα δεν έφερνε αποτέλεσμα. Τότε η Μεγαλόχαρη φώτισε τον επικεφαλής της τοπικής αντιπροσωπείας του Υπουργείου Προ.Πο. που έστειλε τους ραβδούχους προποτζήδες να συνετίσουν τους ασεβείς. Μετά από αρκετά λεπτά συνετισμού επανήλθε η τάξις και η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας μπόρεσε να συνεχιστεί - πάντως χωρίς τον Εξοχότατο, που τον κάθισαν σε καρέκλα στο προαύλιο του ναού περιστοιχισμένο από παπάδες και προποτζήδες με πολιτικά που του ’καναν αέρα, διότι κόντευε να του έρθει κόλπος.

Τα συγχαρητήριά μας στους εκπροσώπους των τηλεοπτικών καναλιών που, κόψε-ράψε, κατάφεραν να μας μεταδώσουν το ρεπορτάζ χωρίς τις βέβηλες ψαλμωδίες. Το ίδιο και στους δημοσιογράφους των έντυπων Μέσων Μη Ενημέρωσης (με την εξαίρεση του Ελεύθερου Τύπου). Και πού ’στε ακόμη!

Πιτσιρίκος, όπως πάντα, ήταν σε ετοιμότητα και "το 'πιασε" το κράξιμο]

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Κρίμα το παλικάρι...

Να μην κατηγορούμε συνεχώς τη Δικαιοσύνη: Μπορεί να βγάζει παράνομες τις κινητοποιήσεις οποιουδήποτε κλάδου εργαζομένων με αποφάσεις-καρμπόν, αλλά τουλάχιστον δεν τόλμησε ακόμη να αποφυλακίσει τον κύριο Θεόδωρο Πρινιωτάκη (ε, κι αν δεν τον θυμάστε ακόμη καλύτερα – αυτός είναι ο σκοπός, να μην τον θυμάστε τον λεβέντη, ώστε κάποια στιγμή να βγει από της φυλακής τα σίδερα).

Ο κύριος Πρινιωτάκης λοιπόν είναι ένας από τους υπεύθυνους της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή». Ναι, αυτής που έφαγε το 2006-2007 τα λεφτά του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων με το «δομημένο ομόλογο». Και, πάλι ναι, αυτής που έφαγε πρόστιμο 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις κομπίνες της – το οποίο ένα χρόνο αργότερα, στη ζούλα, το έσβησε η Εφορία με άνωθεν εντολές! Όχι παίζουμε...

Εν πάση περιπτώσει, χτες απορρίφθηκε η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του κυρίου Πρινιωτάκη.

Υπομονή, λεβέντη, τώρα που είναι τόσο της μόδας η "απελευθέρωση" γενικώς, πού θα πάει; Θα το βρεις το δίκιο σου.

Οποία πρωτοτυπία!

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό της Αθήνας διαμαρτύρονται για την απόλυση 286 συναδέλφων τους.

Χτες τη νύχτα η Δικαιοσύνη (που, όποτε χρειάζεται, δουλεύει και υπερωρίες) έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας των εργαζομένων στο Μετρό, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη από τις 5 ως 10 το πρωί.

Τέτοια πρωτότυπη απόφαση, δεν την περιμέναμε…

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Μήπως πρέπει να τους τραβήξουμε κι εμείς έναν... εξορθολογισμό;

Προσέξτε το φοβερό σχέδιο των ταλιμπάν της τρόικας για τον «εξορθολογισμό» του ΟΣΕ:

1. Το Δημόσιο θα αναλάβει όλα τα χρέη του ΟΣΕ πριν την ιδιωτικοποίηση των θυγατρικών του (ώστε να τον παραδώσει «καθαρό» στο ξένο κεφάλαιο. Μα, αν είναι να πληρώσουμε τα χρέη, γιατί να χαρίσουμε τα φιλέτα;). Το πώς δημιουργήθηκαν τα χρέη είναι βέβαια από μόνο του ένα πολύ ενδιαφέρον κεφάλαιο. Έχουν αποκαλύψει πολλά σχετικά οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ. Οι δε ταλιμπάν αποσιωπούν ότι, σήμερα, το 60% της ετήσιας ζημιάς αντιστοιχεί στους τόκους (και μόνο!) της «εξυπηρέτησης των συναφθέντων δανείων».

2. Θα καταργηθούν τα «μη κερδοφόρα» δρομολόγια, κι ας επενδύθηκαν πάνω από 160 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια για να εκσυγχρονιστεί το περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο (φυσικά και δεν τους περνάει από το μυαλό ότι το τρένο είναι μια κοινωνική υπηρεσία, κι ότι όσοι έχουν την ατυχία να μην κατοικούν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη δικαιούνται κι αυτοί ασφαλή και προσιτά μέσα μαζικής μεταφοράς). Ήδη τον Ιούλιο καταργήθηκαν 30 δρομολόγια σε Πελοπόννησο και Μακεδονία.

3. Θα "απαλλαγεί" ο ΟΣΕ από 2.500 υπαλλήλους που, με βάση τη μειωμένη δραστηριότητα, «θα πλεονάζουν». Το αν αυτοί θα μεταταχθούν (πού;) ή θα απολυθούν, παραμένει υπό διευκρίνιση! Ταυτόχρονα, θα εκτοξευθεί η τιμή των εισιτηρίων (αύξηση έως και 60%), ενώ θα καταργηθούν οι εκπτώσεις για πολύτεκνους, ΑΜΕΑ, φοιτητές, υπερήλικες και λοιπές κατηγορίες προνομιούχων. Όντως, μεγάλο το όφελος του «εξορθολογισμού» για το λαό!

Έτσι, προφανώς, θα φτάσουμε επιτέλους κι εμείς οι Ρωμιοί σε επίπεδα… ευρωπαϊκά. Όπως στη Βρετανία για παράδειγμα, όπου η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων (πέρα από την εγκατάλειψη μεγάλου μέρους της βρετανικής υπαίθρου) έφερε πρωτοφανή και αλλεπάλληλα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα – διότι ως γνωστόν το κέρδος δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή, ούτε νοιάζεται για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών. Κι ας μην μιλήσουμε για την πάλαι ποτέ φημισμένη ακρίβεια και αξιοπιστία των βρετανικών σιδηροδρόμων, που πλέον αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία ανεκδότων στη Γηραιά Αλβιώνα…

Κύριε ΡΕΠΠΑ, πού σε έστειλε φέτος διακοπές ο εργοδότης σου; Ας είναι και σε νησί, οι σιδηροδρομικοί και το επιβατικό κοινό θα ήθελαν να σου ψιθυρίσουν μερικά φωνήεντα περί εξορθολογισμού.

Παραθέτουμε ανακοίνωση που μοιράζουν οι σιδηροδρομικοί στο επιβατικό κοινό:

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Κάνουμε την αυτοκριτική μας

«Πριν από πολλά χρόνια έπρεπε να είχαν γίνει οι μεταρρυθμίσεις σε ΔΕΗ και ΟΣΕ», δήλωσε στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός (λέμε τώρα...) Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, βάζοντας... αυτοκριτικά πλάτη στις απαιτήσεις των ξένων αρχόντων για το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας.

Είναι ο ίδιος που, ως υφυπουργός Εξωτερικών το 2003, και ενώ η υφήλιος συγκλονιζόταν από τις παγκόσμιες διαδηλώσεις εναντίον του εγκλήματος των ΗΠΑ στο Ιράκ, είχε ήδη δείξει την απίστευτη ξενοδουλεία του (25/3/2003, Μήνυμα προς τον Απόδημο Ελληνισμό): «Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ για τη συμπαράσταση που μας πρόσφεραν σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές».

Κάνουμε λοιπόν κι εμείς ειλικρινά την αυτοκριτική μας, διότι μερικές φορές ξεχνάμε ότι οι δοσίλογοι δεν γεννήθηκαν στις 6 Μαΐου 2010. Την ίδια δουλειά κάνουν εδώ και πολλά χρόνια, σε όλα τα μέτωπα...

Κλέφτεεες

Πριν μερικές μέρες αναδημοσιεύαμε [κλικ ΕΔΩ] μερικές απορίες του οικονομολόγου Λεωνίδα Βατικιώτη, μεταξύ των οποίων και αυτή:

Είναι απορίας άξιο γιατί τα στελέχη του ΙΟΒΕ θεωρούν τόσο προφανή την προικοδότηση του πλήρως ιδιωτικοποιημένου τραπεζικού τομέα με 28 δισ. ευρώ από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με 10 δισ. επιπλέον από το μνημόνιο της ντροπής, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας! Αν για τις δημόσιες συγκοινωνίες ή την Ολυμπιακή η ανάγκη κρατικής επιδότησής τους αποτελούσε τεκμήριο αποτυχίας της κρατικής ιδιοκτησίας, γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τις τράπεζες; Γιατί δηλαδή δεν αποτελεί τεκμήριο αποτυχίας του ιδιωτικού τομέα;

Σήμερα διαβάζουμε ότι η τρόικα και η ενταύθα αντιπροσωπεία της, υπό την ηγεσία του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που λεφτά δεν έχουν και λεφτά βρίσκουν (αρκεί αυτός που τα χρειάζεται να μην είναι εργαζόμενος, άνεργος ή συνταξιούχος) προικοδοτούν τις τράπεζες με άλλα 25 δισεκατομμύρια ευρώ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ των 28 δισεκατομμυρίων (Καραμανλής), συν 15 δισεκατομμυρίων (Παπανδρέου), συν 10 δισεκατομμυρίων (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας). Σύνολο προίκας, 78 (εβδομήκοντα και οκτώ) ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!


Η τρόικα και οι κλητήρες της (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου κ.λπ.) προσδοκούν, λέει, ότι «με το νέο αυτό πακέτο εγγυήσεων που ενέκριναν ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, θα διευκολυνθεί η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση του πιστωτικού συστήματος»! Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνουν είναι να ρίχνουν τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ δισεκατομμύρια στις μαύρες τρύπες των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ τραπεζών, που θα έπρεπε ήδη να έχουν εθνικοποιηθεί – διότι χωρίς τις δημόσιες ενισχύσεις θα είχαν βαρέσει κανόνι.

Για το πρώτο ανέκδοτο (τη «χρηματοδότηση της οικονομίας» από τις τράπεζες), αρκεί να αναφέρουμε ότι «οι νέες εκταμιεύσεις σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια δεν κατόρθωσαν να υπερκαλύψουν τις αποπληρωμές που πραγματοποίησαν οι παλαιοί δανειολήπτες» (Τράπεζα της Ελλάδος).

Για το δεύτερο ανέκδοτο (την «αναδιάρθρωση του πιστωτικού συστήματος»), προφανώς εννοούν ότι ΕΜΕΙΣ θα προικοδοτούμε τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ τράπεζες, που αλλιώς θα κατέρρεαν (π.χ. Πειραιώς) για να κάνουν προτάσεις εξαγοράς του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής – ώστε να πάρουν κοψοχρονιά τα φιλέτα και να αλωνίζουν ανενόχλητοι σε έναν «απελευθερωμένο» από δημόσια παρουσία χρηματοπιστωτικό τομέα.

Για να μην γράψουμε καμιά χοντράδα, περιοριζόμαστε να παραθέσουμε ένα σκίτσο του Στάθη:

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Για πόσο ***άκες μας περνάνε;


Στη φωτογραφία ο Γκέμπελς, υπουργός Προπαγάνδας του Μεγάλου Γερμανικού Ράιχ, ενώ ετοιμάζεται να δειπνήσει λιτά με το Αφεντικό και με έναν ακόμη Κύριο ανάμεσά τους. Δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή ότι ο περί ου ο λόγος Κύριος είναι Δημοσιογραφικός Λειτουργός του Γνωστού Συγκροτήματος.

(Εάν θέλετε να δείτε πόσο γελοίοι αλλά και αναίσχυντοι μπορούν να γίνουν οι σύγχρονοι γκεμπελίσκοι, κάντε κλικ ΕΔΩ. Δεν συνίσταται σε ανθρώπους με ευαίσθητο στομάχι.)

Έτσι! Μην τους αφήνετε πουθενά σε ησυχία!

Ο πρώην Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και νυν Υπάλληλος κύριος Λοβέρδος μετέβη στην Κρήτη για δουλειές. Έφαγε κράξιμο από εκατοντάδες πολίτες στο χωριό Κούναβοι, όπου πήγε να παραδώσει τα κλειδιά σε 20 δικαιούχους εργατικών κατοικιών (οι τελευταίοι τυχεροί, δεδομένου ότι ανακοινώθηκε "εξάμηνη αναστολή του δανειοδοτικού προγράμματος του ΟΕΚ" – βλ. και ΕΔΩ).

Αυτό δεν του έφτασε, οπότε μετά πήγε και στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για σύσκεψη. Εκεί εκτός από κράξιμο έφαγε και ένα πλαστικό μπουκάλι, το οποίο απέφυγε με εντυπωσιακή αιλουροειδή κίνηση. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, πιο κόσμιος, περιορίστηκε να του πει ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι αγανακτισμένοι από την πολιτική του.

Σε πείσμα των ανεύθυνων αυτών αντιδράσεων, ο κύριος Λοβέρδος πραγματοποίησε τη σύσκεψη, αλλά με διαφορετική σύνθεση: συσκέφθηκε με τον διοικητή, τον υποδιοικητή και τους άνδρες των διμοιριών των ΜΑΤ που έσπευσαν να τον προστατεύσουν. Στη σύσκεψη πάντως κατάφεραν να παραβρεθούν και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένα μάλιστα ΔΕΝ είχαν μεταμφιεσθεί σε άνδρες των ΜΑΤ.

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Καλό το ΕΑΜ, καλό και το Βασιλιά μ’

Ένας φίλος διηγούνταν κάποτε μια ιστορία του θείου του. Στην κατοχή ο θείος βγήκε στο αντάρτικο και όταν, πολλά χρόνια αργότερα, ολοκλήρωσε τον «παραθερισμό» στα γνωστά νησιά, πήγε στην πόλη του. Ενώ περπατούσε, βλέπει στην πόρτα ενός μαγαζιού ένα παλιό του φίλο. Χαρές, φιλιά, τον καλεί ο φίλος του να μπει στο μαγαζί να τον κεράσει, μπαίνει ο θείος, και τι να δει; Να ένα τεράστιο κάδρο με τον Μεγαλειότατο (τον τότε βασιλιά Παύλο). Σφίγγεται ο θείος, και του τη λέει: «Δεν ντρέπεσαι, ΕΑΜίτης εσύ και να μοστράρεις αυτόν;». Και του απαντά ο πρώην σύντροφος:
«Α, Μήτσο μ’... καλό το ΕΑΜ, καλό και το Βασιλιά μ’»!

***

Δείτε τώρα αν έχει σχέση αυτή η παλιά ιστορία με την ακόλουθη τοποθέτηση του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την «απελευθέρωση» της ενέργειας (Ή μήπως επειδή πλησιάζουν δημοτικές εκλογές; Α μπα, αποκλείεται!). Ο κύριος δήμαρχος λοιπόν, τετραγωνίζοντας τον κύκλο, έκανε την εξής δήλωση:

«Η σταδιακή και ελεγχόμενη απελευθέρωση ενέργειας που πρέπει να γίνει [Γιατί κύριε Κακλαμάνη; Το λένε οι Γραφές;], σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της πατρίδας μας [Όοοχι, προς Θεού!]. Τόσο σαν πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, όσο και σαν δήμαρχος της Αθήνας στηρίζω τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, οι οποίοι παρά τις κάποιες φραστικές υπερβολές που κυρίως αδικούν τους ίδιους [πιπέρι στο στόμα...], ορθά αναδεικνύουν το πρόβλημα από τώρα, παρά να τρέχουν πίσω από τελεσίδικες αποφάσεις της κυβέρνησης. Οι δήμοι της Ελλάδος, ως ένας από τους μεγαλύτερους "πελάτες" της ΔΕΗ, έχουν κάθε λόγο, και θα το κάνουν, να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις».

Και ΕΑΜ και Βασιλιά μ’, κυρ-δήμαρχε, δεν γίνεται. Παρά μόνο σε προεκλογική περίοδο...

Ζήσε το μύθο (τους)

Πηγή: axinos.wordpress.com (εκεί υπάρχουν και όλες οι παραπομπές για τα στοιχεία που αναφέρονται)

Τους 768.009 έφτασαν οι δημόσιοι υπάλληλοι που καταχώρησαν το ΑΦΜ τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών για τις ανάγκες της απογραφής. Από αυτούς, ως μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου, δικαστικοί λειτουργοί κ.λπ. εγγράφηκαν 625.738 άνθρωποι, δηλαδή ποσοστό 82% του συνολικού αριθμού.

Από τους υπόλοιπους: 53.833 εργαζόμενοι (7%) καταχώρησαν το ΑΦΜ τους ως υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ ως υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δηλώθηκαν 44.811 (6%). Ακόμη, ως συμβασιούχοι έργου εγγράφηκαν 14.345 (2%), αιρετοί δήλωσαν 12.609 (2%), επί θητεία 7.495 (1%), ενώ οι ωρομίσθιοι και ημερομίσθιοι έφτασαν τους 4.614 (1%).

Προσοχή: Στις 625.738 των μονίμων περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, τα ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και οι ΠΑΠΑΔΕΣ!!!

Πού είναι λοιπόν τα 1,5 με 2 εκατομμύρια που έλεγαν τα παπαγαλάκια του Μνημονίου και της κυβέρνησης;

Αλλά ας κάνουμε και μία συγκριτική ανάλυση. Δείτε στις χώρες της ΕΕ των 17 + ΗΠΑ + Ιαπωνία, το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού:

1. Σουηδία 30,0 %
2. Δανία 29,0 %
3. Φιλανδία 22,4 %
4. Γαλλία 21,2 %
5. Βρετανία 17,8 %
6. Πορτογαλία 17,0 %
7. Βέλγιο 16,8 %
8. Λουξεμβούργο 14,9 %
9. Τσεχία 14,8 %
10. ΗΠΑ 14,7 %
11. Ιταλία 14,4 %
12. Ισπανία 13,0 %
13. Αυστρία 12,2 %
14. Πολωνία 12,1
15. Ελλάδα 11,4 %
16. Ιρλανδία 11,0 %
17. Ολλανδία 10,7 %
18. Γερμανία 10,2 %
19. Ιαπωνία 8,1 %

Αρκετά λοιπόν με αυτόν το μύθο!

Παραθέτουμε και μερικά αποσπάσματα από σχετικό κείμενο του οικονομολόγου και δημοσιογράφου Λ. Βατικιώτη (ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ):

[…] Είναι απορίας άξιο γιατί τα στελέχη του ΙΟΒΕ θεωρούν τόσο προφανή την προικοδότηση του πλήρως ιδιωτικοποιημένου τραπεζικού τομέα με 28 δισ. ευρώ από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με 10 δισ. επιπλέον από το μνημόνιο της ντροπής, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας! Αν για τις δημόσιες συγκοινωνίες ή την Ολυμπιακή η ανάγκη κρατικής επιδότησής τους αποτελούσε τεκμήριο αποτυχίας της κρατικής ιδιοκτησίας, γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τις τράπεζες; Γιατί δηλαδή δεν αποτελεί τεκμήριο αποτυχίας του ιδιωτικού τομέα;

[…] Άλλοι δε τομείς της ελληνικής οικονομίας, που χαρακτηρίστηκαν ως «φωτεινό παράδειγμα» από εισηγητή στην εκδήλωση του ΙΟΒΕ, όπως η ναυτιλία, στην πραγματικότητα δεν πληρώνουν κανένα φόρο. Το πλαίσιο λειτουργίας τους καθορίζεται από ένα αποικιακό καθεστώς 57 επίσημων φοροαπαλλαγών που καθιστά την Ελλάδα στην πραγματικότητα φορολογικό παράδεισο για τους εφοπλιστές. Ποιο είναι επομένως το όφελος για τα δημόσια οικονομικά από το «φωτεινό παράδειγμα» των εφοπλιστών; Γιατί δεν θεωρείται υποχρέωσή τους η συμβολή στα δημόσια οικονομικά;

[…] Τέλος σε ό,τι αφορά τους μισθούς που θεωρούνται υψηλοί, αρκεί να αναφέρουμε ότι με βάση στοιχεία που περιέχονται στην Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΣΥΕ και αφορούν το δεύτερο τρίμηνο του 2008, το 25% των μισθωτών αμείβεται με καθαρές αποδοχές που δεν ξεπερνούν τα 750 ευρώ μηνιαίως. Ενώ ένα 30% επιπλέον με αποδοχές από 750 έως 1.000 ευρώ. Το 55% των εργαζομένων δηλαδή ζει με 1.000 (ή και λιγότερα) ευρώ μηνιαίως!

[…] Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους, το 61% ζει με λιγότερα από 600 ευρώ, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ! Την ίδια ώρα που 1,1 εκατ. εργαζόμενοι ή το 25% δουλεύουν ανασφάλιστοι, η εισφοροδιαφυγή ετησίως φτάνει τα 8 δισ. και οι ανείσπρακτες οφειλές τα 7,5 δισ. ευρώ, με βάση το ίδιο το υπουργείο Εργασίας!

Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ επομένως ας μην αναζητά στο ασφαλιστικό σύστημα την πηγή του δημοσιονομικού ελλείμματος. Οι βασικότερες αιτίες είναι η θεσμοθετημένη φοροδιαφυγή και η κατοχυρωμένη φοροαπαλλαγή. Από αυτά τα προνόμια πρέπει κατά συνέπεια να ξεκινήσει η «εσωτερική υποτίμηση» που επαγγέλλονται το ΔΝΤ και το ΙΟΒΕ, κι όχι από τους μισθούς και τις συντάξεις...

Χωρίς σχόλια

Διότι κάποια λόγια δεν μπαγιατεύουν, παραμένουν επίκαιρα
(όλα τα λεφτά στο τέλος):

Με συγκίνηση σας ανακοινώνουμε...

... ότι έχουμε, επιτέλους, το πρώτο γκρουπ υποψηφίων δημαρχαίων που στηρίζονται (προσοχή στη λεπτομέρεια: δεν έχουν, λέει, χρίσμα - απλώς στηρίζονται) από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το ΔΝΤ, την Κομισιόν, τον Κύριο Τρισέ, τον Κύριο Πρετεντέρη και τις Λοιπές Δημοκρατικές Δυνάμεις (έχει και τέτοιες! αλήθεια! σαν τον παλιό καλό καιρό...)

Το πλέον λαμπρό άστρο του πρώτου γκρουπ, αυτό που φωτίζει τη λεωφόρο της Επαναστάσεως του Αυτονοήτου της κηρυχθείσης υπό του Γεωργίου του Β΄ Παπανδρέου του Γ΄, είναι η Σιδηρά Κυρία Παγκάλου, κατά κόσμον Χριστίνα Χριστοφάκη. Ρίγη συγκινήσεως, εθνικής υπερηφάνειας και σοσιαλιστικής ανατάσεως διαπέρασαν το δημοκρατικό λαό του Σαρωνικού όταν έμαθε ότι ευτύχησε να έχει Υποψηφία Δήμαρχο του Δήμου του TH Σύζυγο.

Ανάμεσα στους άλλους 69 (τυχαίο το νούμερο; δεν νομίζω!) ξεχωρίζουν ορισμένοι των Λοιπών Δημοκρατικών Δυνάμεων οι οποίοι προφανώς και δεν αισχύνονται να στηρίζονται από το "κόμμα" που βουλιάζει μια ολόκληρη κοινωνία - μάλλον τους έχει φάει η αγωνία για το καλό των δημοτών τους, κι άλλωστε... άπαντες γνωρίζομεν ότι δεν είναι ορθόν να πολιτικοποιούνται αι δημοτικαί εκλογαί. Πρώτα οι τοπικές κοινωνίες και τα τοπικά ζητήματα, τρομάρα μας…

Εν πάση περιπτώσει, προετοιμαστείτε, δημότες των 70 (οσονούπω έρχονται και οι υπόλοιποι), διότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν: Όσοι προβλέψουν να προμηθευθούν εγκαίρως, από τώρα, μαύρη μπογιά ή πίσσα και πούπουλα, θα βγουν κερδισμένοι. Διότι στις αρχές Νοέμβρη οι τιμές αυτών ειδικά των υλικών θα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Επιτέλους, ξεσκεπάστηκε μια εγκληματική συμμορία

Χάρη στη στενή συνεργασία της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας με την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας αποκαλύφθηκε επιτέλους η δράση μιας εγκληματικής συμμορίας την οποία είχαν συστήσει τουλάχιστον 11 άτομα με σκοπό να διεγείρουν τους νομοταγείς πολίτες στην τέλεση παράνομων πράξεων. Ευτυχώς, το Κράτος άρχισε επιτέλους να λειτουργεί!

***
Από την ιστοσελίδα www.akribeia-stop.gr :
***

Παρά τις απειλές και τις μηνύσεις, το κίνημα κατά των διοδίων δυναμώνει...

Κίνηση πανικού αποτελεί η κατάθεση μήνυσης της εταιρείας ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. σε βάρος 11 πολιτών - μελών του Συντονιστικού Κατοίκων και Φορέων ΒΑ Αττικής ενάντια στα διόδια. Η εταιρεία μηνύει τα 11 μέλη του Συντονιστικού για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις στα διόδια Αφιδνών, με σαθρά επιχειρήματα και με κατηγορίες που θυμίζουν εποχές χούντας : σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (!), διέγερση των πολιτών (!) κ.ά. Για πολλούς δε από τους μηνυόμενους μοναδική κατηγορία αποτελεί η συμμετοχή τους στο Συντονιστικό.

Το πιο σημαντικό όμως στη μήνυση είναι ότι δεν υπάρχει καμιά κατηγορία σχετική με την άρνηση πληρωμής διοδίων, απλούστατα γιατί αυτή δεν αποτελεί αδίκημα. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα των εταιρειών. Πρόσφατα μάλιστα, βλέποντας ότι οι οδηγοί που δεν πληρώνουν διόδια γίνονται όλο και περισσότεροι, οι εταιρείες απαίτησαν και κέρδισαν από το Υπουργείο Μεταφορών να ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας για να εξασφαλιστεί η είσπραξη των διοδίων και η απόσπαση των στοιχείων των οδηγών, πράξη καθ’ όλα παράνομη από κάθε πλευρά.

Άμεση ήταν η απάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής στην προκλητική συμπεριφορά της Αστυνομίας (που συνέδραμε στην καθυστέρηση των οδηγών που αρνούνταν να πληρώσουν διόδια, κρατώντας τα προσωπικά τους στοιχεία και παρέχοντάς τα στην εταιρεία Νέα Οδός Α.Ε.) αλλά και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (ΥΜΔ), που μέσω υπαλλήλων του προέτρεψε την αστυνομία για τέτοιες αποφάσεις (βλ. δημοσίευμα από "protothema.gr" ΕΔΩ).

Στις 19/7/2010 κατατέθηκαν, από κατοίκους και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 3 εξώδικα προς: τον Προϊστάμενο της ΕΥΔΕ/Λ.Σ.Ε.Π. του Υπουργείου ΥΜΔ στην Αθήνα & τον Υπουργό, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, και τον Διοικητή του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων. Μπορείτε να τα κατεβάσετε ΕΔΩ (κλικ στο μήνυμα "Click here to start download").

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τα διόδια ενημερώνεστε και από το blog: diodiastop.blogspot.com

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Η ξεφτίλα των παπαγάλων συνεχίζεται...

Τα κανάλια των προθύμων επιμένουν στη "δημοσιογραφία"... Στο δελτίο παραπληροφόρησης πριν λίγο είπαν πως "τη χαριστική βολή στον τουρισμό έδωσε η απεργία των φορτηγατζήδων με χιλιάδες ακυρώσεις τουριστών", και πως "εξαιτίας της απεργίας η τουριστική κίνηση στη Τουρκία θα αυξηθεί φέτος ενώ στην Ελλάδα αναμένεται πτώση 7-10%".

Δεν φταίει ούτε η ακρίβεια, ούτε η κερδοσκοπία, ούτε οι φτηνές επενδύσεις (και Ελλήνων!) επιχειρηματιών στην Τουρκία, ούτε τα αίσχη των κατά τόπους πρασινομπλέ δικτατορίσκων που καταστρέφουν (πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά) κάθε ομορφιά αυτού του τόπου, ούτε η δυσφήμιση της χώρας που κάνουν αυτοί οι ίδιοι όταν, σε κάθε πορεία, το μόνο που προβάλλουν είναι ένας κάδος που καίγεται σε γκρο πλαν, ούτε τα πλοία-σκυλοπνίχτες (πάνω από 35 χρονών το 40%) που οι μαφιόζοι -που στηρίζουν τα κανάλια- επιτρέπουν να κάνουν ακόμα δρομολόγια... Οι φορτηγατζήδες φταίνε (σήμερα), οι ναυτεργάτες (χθες), όλοι που αντιστέκονται (πάντα)...

Ρε γελοίοι παπαγάλοι, η Deutsche Welle είναι του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των φορτηγατζήδων, ποιανών είναι; Γιατί, ρε γελοίοι, σας διαψεύδει! Σε χθεσινό δημοσίευμα της ελληνόφωνης ιστοσελίδας της, αφού αναφέρει όλα τα εγκωμιαστικά άρθρα των Γερμανικών εφημερίδων για το έργο και ρόλο του ΓΑΠ (τυχαίο; δεν νομίζω!) καταλήγει:

"Τέλος, στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού n-tv οι γερμανικοί τουριστικοί όμιλοι διαβεβαιώνουν ότι η απεργία των ιδιοκτητών και οδηγών βυτιοφόρων καυσίμων δεν έπληξε τα οργανωμένα ταξίδια, αλλά μόνον τους τουρίστες που ταξιδεύουν μόνοι τους. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της TUI, της Thomas Cook, της Alltours Rewe και της Touristik IST δεν έχουν μέχρι στιγμής ούτε μια ακύρωση από τους πελάτες τους που κάνουν τώρα διακοπές στην Ελλάδα."

[Αναδημοσίευση από "Τίποτα το σημαντικό"]