Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Επιτέλους, ξεσκεπάστηκε μια εγκληματική συμμορία

Χάρη στη στενή συνεργασία της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας με την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας αποκαλύφθηκε επιτέλους η δράση μιας εγκληματικής συμμορίας την οποία είχαν συστήσει τουλάχιστον 11 άτομα με σκοπό να διεγείρουν τους νομοταγείς πολίτες στην τέλεση παράνομων πράξεων. Ευτυχώς, το Κράτος άρχισε επιτέλους να λειτουργεί!

***
Από την ιστοσελίδα www.akribeia-stop.gr :
***

Παρά τις απειλές και τις μηνύσεις, το κίνημα κατά των διοδίων δυναμώνει...

Κίνηση πανικού αποτελεί η κατάθεση μήνυσης της εταιρείας ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. σε βάρος 11 πολιτών - μελών του Συντονιστικού Κατοίκων και Φορέων ΒΑ Αττικής ενάντια στα διόδια. Η εταιρεία μηνύει τα 11 μέλη του Συντονιστικού για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις στα διόδια Αφιδνών, με σαθρά επιχειρήματα και με κατηγορίες που θυμίζουν εποχές χούντας : σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (!), διέγερση των πολιτών (!) κ.ά. Για πολλούς δε από τους μηνυόμενους μοναδική κατηγορία αποτελεί η συμμετοχή τους στο Συντονιστικό.

Το πιο σημαντικό όμως στη μήνυση είναι ότι δεν υπάρχει καμιά κατηγορία σχετική με την άρνηση πληρωμής διοδίων, απλούστατα γιατί αυτή δεν αποτελεί αδίκημα. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα των εταιρειών. Πρόσφατα μάλιστα, βλέποντας ότι οι οδηγοί που δεν πληρώνουν διόδια γίνονται όλο και περισσότεροι, οι εταιρείες απαίτησαν και κέρδισαν από το Υπουργείο Μεταφορών να ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας για να εξασφαλιστεί η είσπραξη των διοδίων και η απόσπαση των στοιχείων των οδηγών, πράξη καθ’ όλα παράνομη από κάθε πλευρά.

Άμεση ήταν η απάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής στην προκλητική συμπεριφορά της Αστυνομίας (που συνέδραμε στην καθυστέρηση των οδηγών που αρνούνταν να πληρώσουν διόδια, κρατώντας τα προσωπικά τους στοιχεία και παρέχοντάς τα στην εταιρεία Νέα Οδός Α.Ε.) αλλά και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (ΥΜΔ), που μέσω υπαλλήλων του προέτρεψε την αστυνομία για τέτοιες αποφάσεις (βλ. δημοσίευμα από "protothema.gr" ΕΔΩ).

Στις 19/7/2010 κατατέθηκαν, από κατοίκους και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 3 εξώδικα προς: τον Προϊστάμενο της ΕΥΔΕ/Λ.Σ.Ε.Π. του Υπουργείου ΥΜΔ στην Αθήνα & τον Υπουργό, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, και τον Διοικητή του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων. Μπορείτε να τα κατεβάσετε ΕΔΩ (κλικ στο μήνυμα "Click here to start download").

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τα διόδια ενημερώνεστε και από το blog: diodiastop.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: