Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Κύριε Ρέππα μην κλαίτε άλλο, λεφτά υπάρχουν!

Επειδή κι εμείς κατανοούμε την αγωνία του Υπουργού Ξεπουλήματος των Δημόσιων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κ. Ρέππα για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, αντιγράφουμε (από το μπλογκ της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα διόδια) μερικές άμεσης εφαρμογής εισπρακτικές προτάσεις που αφορούν οφειλές της «ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ», εταιρείας που εκμεταλλεύεται την Εθνική Οδό Αθηνών–Λαμίας, προς το Δημόσιο. Αυτές είναι οι παρακάτω:

- Είσπραξη ποινικών ρητρών ύψους 19.200.000 € μέχρι σήμερα, που προέρχονται από καθυστερήσεις παράδοσης οφειλόμενων έργων στην Ε.Ο. Αθηνών–Λαμίας. Το σύνολο των κατασκευών αυτών έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2009.

- Επιστροφή στο Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέντων 82.500.000 € που καταβλήθηκαν από το Δημόσιο σαν Χρηματοδοτική Συμβολή. Η σύμβαση προβλέπει ότι τα χρήματα αυτά έπρεπε να είχαν δοθεί μόνο εφόσον η εταιρεία ολοκλήρωνε το σύνολο των κατασκευών της προηγούμενης παραγράφου, γεγονός που δεν έχει συμβεί.

- Είσπραξη των προστίμων ύψους 7.485.000 € και 8.362.184 € που επέβαλε η Πολεοδομία Καπανδριτίου στη ΝΕΑ ΟΔΟ για κατασκευή αυθαίρετων κτισμάτων παράπλευρα της Ε.Ο. στο ύψος της Μαλακάσας και Αφιδνών αντίστοιχα.

Η είσπραξη λοιπόν συνολικά της οφειλής των 117.547.184 ευρώ και τα δημόσια ταμεία θα γεμίσει, και την αγωνία του κ. Ρέππα θα μετριάσει, και ίσως επιτρέψει στην κυβέρνηση να ανακουφίσει μερικούς χιλιάδες μικρο-συνταξιούχους των 500 Ευρώ που υποφέρουν από την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξής τους.

*****

Μια και μιλάμε για το κίνημα ενάντια στο χαράτσι των διοδίων: Προετοιμαστείτε!

Στις 11 Σεπτέμβρη πάμε Θεσσαλονίκη να διαδηλώσουμε στη ΔΕΘ όλοι μαζί, με αυτοκινητοπομπή από τα διόδια Αφιδνών - και φυσικά ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ.

Περισσότερες πληροφορίες σε λίγες ημέρες - παρακολουθείτε το diodiastop.blogspot.com!

Δεν υπάρχουν σχόλια: