Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Κάνουμε την αυτοκριτική μας

«Πριν από πολλά χρόνια έπρεπε να είχαν γίνει οι μεταρρυθμίσεις σε ΔΕΗ και ΟΣΕ», δήλωσε στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός (λέμε τώρα...) Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, βάζοντας... αυτοκριτικά πλάτη στις απαιτήσεις των ξένων αρχόντων για το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας.

Είναι ο ίδιος που, ως υφυπουργός Εξωτερικών το 2003, και ενώ η υφήλιος συγκλονιζόταν από τις παγκόσμιες διαδηλώσεις εναντίον του εγκλήματος των ΗΠΑ στο Ιράκ, είχε ήδη δείξει την απίστευτη ξενοδουλεία του (25/3/2003, Μήνυμα προς τον Απόδημο Ελληνισμό): «Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ για τη συμπαράσταση που μας πρόσφεραν σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές».

Κάνουμε λοιπόν κι εμείς ειλικρινά την αυτοκριτική μας, διότι μερικές φορές ξεχνάμε ότι οι δοσίλογοι δεν γεννήθηκαν στις 6 Μαΐου 2010. Την ίδια δουλειά κάνουν εδώ και πολλά χρόνια, σε όλα τα μέτωπα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως λέει την αλήθεια? Μήπως όλους αυτούς τους "εκσυγχρονισμούς" (ασφαλιστικό, εργασιακά, διάλυση του όποιου κοινωνικού κράτους, ιδιωτικοποιήσεις κλπ.) προσπαθούν να τους περάσουν εδώ και χρόνια και τώρα με την κρίση είδαν τη χρυσή ευκαιρία; Mήπως το μνημόνιο είναι ένα ισχυρό άλλοθι για να αποτελειώσουν οριστικά αυτό που άρχισαν εδώ και μιά 20ετία? Μήπως το ΔΝΤ και η ΕΕ είναι απλώς οι συνεταίροι και όχι "στρατός κατοχής"? Αναρωτιέμαι.