Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ο παρανοϊκός δολοφόνος με το αλυσοπρίονο

Ωπ! Λάθος! Δεν είναι ένας. Ξαναπάμε: Οι παρανοϊκοί δολοφόνοι με το αλυσοπρίονο. Δηλαδή: Τα παλικάρια του ΔΝΤ και της Κομισιόν που συνέταξαν το Μνημόνιο. Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως, της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ.λπ. και οι λοιποί Ανθυποκλητήρες που το υπέγραψαν. Οι 173 βολευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ που το ψήφισαν. Οι αμέτρητοι «δημοσιογράφοι», «αναλυτές», «ειδικοί» παπαγάλοι που το υποστηρίζουν (εδώ ο χρόνος γίνεται Ενεστώτας).

Κοιτάξτε λοιπόν πόσο καλά το δουλεύουν το αλυσοπρίονο στον ΟΣΕ (ε ναι, πάλι για τον ΟΣΕ γράφουμε - αφού αποτελεί υπόδειγμα και για τα επόμενα θύματα, κι οι δολοφόνοι όλο και κάτι καινούριο σκαρφίζονται να του κόψουν):

1. Πριόνισμα των βασικών αποδοχών κατά 20% (τέρμα οι πλάκες με τις περικοπές επιδομάτων - αυτά τα κόψαμε, πάμε και στο ζουμί τώρα)

2. Πριόνισμα του προσωπικού στον ΟΣΕ κατά 50%, και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά 35% (υποχρεωτικές μετατάξεις, υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις, αλλά και «ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στον οργανισμό, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο από τη διοίκηση»)

3. Περαιτέρω πριόνισμα των «άγονων δρομολογίων» (Μπα, δεν εννοούμε την Τρίπολη. Αυτήν την πριονίσαμε ήδη. Το Μνημόνιο υπ’ αριθ. 2 «προτείνει» τη διακοπή όλων των διεθνών δρομολογίων. Μάλιστα. Θα έρθει η γαλλική SNCF ή η Deutsche Bahn και θα ταξιδεύετε αβρουπαϊκά, μπουρτζόβλαχοι!)

4. Περιέργως πώς, από το πριόνισμα γλίτωσαν οι τιμές των εισιτηρίων… Αυτές θα ανεβαίνουν, και θα ανεβαίνουν, και θα ανεβαίνουν. Α ναι, είπαμε: Πριονίσαμε εντελώς τις εκπτώσεις σε ΑΜΕΑ, φοιτητές, φαντάρους, ΚΑΠΗ και λοιπά λαμόγια.

Αλήθεια, μήπως το αλυσοπρίονο είναι σαν το μαχαίρι; Μπας έχει κι αυτό δύο άκρες;

[Εικονογράφηση: η ερασιτεχνική δική μας, η επαγγελματική ;) του Antista/Chef]

Δεν υπάρχουν σχόλια: