Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Μεγάλη η Χάρη Της

Έστω καθυστερημένα και μετά από αναγκαστική εβδομαδιαία διακοπή εργασιών (να ’ναι καλά ο ιδιωτικός τομέας που μας παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο - όποτε θέλει…), ο μπλόγκερ υπηρεσίας σας ενημερώνει:

Το Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο η «κυβέρνηση» εκπροσωπήθηκε από τον Εξοχότατο Αντιπρόεδρο κυρ-πάγκαλο. Σύμφωνα με όσα (δεν) μετέδωσαν τα ΜΜΕ, οι πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη λιτανεία έξω από το ναό, με το που αντίκρυσαν τον Εξοχότατο κατελήφθησαν από ανεξήγητο οίστρο και άρχισαν να του ψέλνουν εν χορώ τροπάρια που δεν περιλαμβάνονται στα Ιερά Ευαγγέλια, ούτε άρμοζαν στην κατανυκτική τελετή, όπως: «Κλέφτεεεεεες», «Ουουουου», «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και άλλα παρεμφερή.

Ο Εξοχότατος άρχισε να ιδρώνει και να ξεφυσά, οι παρατρεχάμενοι και οι παπάδες προσπαθούσαν να σταματήσουν τους εκτός θέματος ψαλμούς φωνάζοντας «ησυχία», «ντροπή», «σσσσσ», αλλά τίποτα δεν έφερνε αποτέλεσμα. Τότε η Μεγαλόχαρη φώτισε τον επικεφαλής της τοπικής αντιπροσωπείας του Υπουργείου Προ.Πο. που έστειλε τους ραβδούχους προποτζήδες να συνετίσουν τους ασεβείς. Μετά από αρκετά λεπτά συνετισμού επανήλθε η τάξις και η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας μπόρεσε να συνεχιστεί - πάντως χωρίς τον Εξοχότατο, που τον κάθισαν σε καρέκλα στο προαύλιο του ναού περιστοιχισμένο από παπάδες και προποτζήδες με πολιτικά που του ’καναν αέρα, διότι κόντευε να του έρθει κόλπος.

Τα συγχαρητήριά μας στους εκπροσώπους των τηλεοπτικών καναλιών που, κόψε-ράψε, κατάφεραν να μας μεταδώσουν το ρεπορτάζ χωρίς τις βέβηλες ψαλμωδίες. Το ίδιο και στους δημοσιογράφους των έντυπων Μέσων Μη Ενημέρωσης (με την εξαίρεση του Ελεύθερου Τύπου). Και πού ’στε ακόμη!

Πιτσιρίκος, όπως πάντα, ήταν σε ετοιμότητα και "το 'πιασε" το κράξιμο]

Δεν υπάρχουν σχόλια: