Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Η Αθώα Μιλένα

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Μιλένα Αποστολάκη χρησιμοποίησε σήμερα το μπλογκ της (που είχε να δει χαρά από το πέρυσι το Σεπτέμβρη) για να απαντήσει σε συκοφαντικά δημοσιεύματα που την παρουσίαζαν ως συνταξιούχο της Ολυμπιακής. Εδώ ανακύπτουν δύο θέματα:

1) Δεν καταλαβαίνουμε γιατί κάποιοι κατασκευάζουν τέτοιες «ειδήσεις». Η κάθε κυρία Μιλένα Αποστολάκη ούτως ή άλλως ζει σε άλλο κόσμο από το δικό μας, δεν χρειάζεται τέτοιες συκοφαντίες για να γίνει αντιπαθής. Ας μην μπούμε σε ανούσιες λεπτομέρειες, π.χ. για τα όσα λιτά και σοσιαλιστικά αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια της αντιπαράθεσής της με τον πρώην σύζυγό της, μεγαλοεπιχειρηματία Συγγελίδη…

2) Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η κυρία Μιλένα Αποστολάκη επανενεργοποίησε το μπλογκ της για να απαντήσει στους συκοφάντες. Μέγα σφάλμα, διότι έτσι μας θύμισε τα προεκλογικά της ανέκδοτα. Κι αυτό είναι το δεύτερο και πολύ μεγαλύτερο θέμα: το δούλεμα που μας ρίχνει η κάθε κυρία Μιλένα Αποστολάκη. Στο μπλογκ της λοιπόν, η αμέσως προηγούμενη καταχώρηση έχει ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου 2009, δηλαδή προ των εκλογών. Εκεί αποτιμά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως εξής:
«... στοχοποίηση των μη προνομιούχων με συνεχή επιβολή υπέρογκων φόρων εις βάρος τους, καταδίκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μαρασμό, τραγική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων, ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων, γιγάντωση της ανεργίας, ανεξέλεγκτη ακρίβεια, απαξίωση της δημόσιας παιδείας, μαρασμός του ΕΣΥ προκειμένου να προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση της υγείας...»
Και συνεχίζει απτόητη:
«Το ΠΑΣΟΚ ζητά την εμπιστοσύνη σας, έχοντας διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και με τη δέσμευση ότι θα αγωνισθεί σκληρά για να ανατρέψει τα μέτρα κοινωνικής ανισότητας της ΝΔ, για να στηρίξει τους κοινωνικά ασθενέστερους και να εξασφαλίσει την αναδιανομή του δημόσιου πλούτου.»

Αν ψάξει κανείς το άτιμο το διαδίκτυο, θα βρει και καλύτερα, ακόμη και μετεκλογικά. Για παράδειγμα, η κυρία Μιλένα Αποστολάκη λέει στις 15 Δεκεμβρίου 2009 σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Απογευματινή:
«Για την κρίση αυτή υπάρχουν υπεύθυνοι και η λύση για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί να επιβαρύνει κυρίως εκείνους οι οποίοι, πέραν του ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη, είναι και αντικειμενικά οι πλέον ευάλωτοι και αδύναμοι. [Χρειάζονται] μέτρα που θα στοχεύουν στα υψηλά, στα φοροδιαφεύγοντα εισοδήματα, τονώνοντας τα δημόσια έσοδα. Και ασφαλώς όχι μέτρα που θα συρρικνώνουν περαιτέρω τα χαμηλά και αδύναμα εισοδήματα.»

Άρα, ας μην κάνει τον τζάμπα μάγκα η κάθε κυρία Μιλένα Αποστολάκη. Αν είχε τσίπα, με βάση αυτά που έλεγε λίγους μήνες πριν κι αυτά που ψήφισε τώρα, θα έπρεπε να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Όσο για αυτούς που τη συκοφαντούν με ψεύδη περί συνταξιοδότησής της από την Ολυμπιακή… αρχίζει και σχηματίζεται μια σκέψη στο νου μας:
Μήπως οι σκανδαλοθηρικές επιθέσεις εναντίον κάθε κυρίας Μιλένας Αποστολάκη, ακριβώς επειδή είναι πολιτικά ανώδυνες, στοχεύουν ακριβώς να συγκαλύψουν το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ στο οποίο συμμετέχει ενεργητικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: