Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Στην τελική ευθεία - Συγκεντρώσεις πολιτών

Είμαστε στην τελική ευθεία πριν τη συζήτηση του εκτρώματος στη Βουλή. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας, προειδοποιούμε τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τα ανάποδα από αυτά που υπέγραψαν πριν τις εκλογές. Δεν τους αφήνουμε πουθενά σε χλωρό κλαρί.

ΑΘΗΝΑ: Σήμερα Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα συγκέντρωση πολιτών στην Ομόνοια (συμβολή με Πανεπιστημίου) για να επισκεφθούμε κυβερνητικά στελέχη και να ακούσουν ΔΥΝΑΤΑ τη φωνή μας!

ΠΑΤΡΑ: Σήμερα Τρίτη στις 8:00 το βράδυ πρωτοβάθμια σωματεία καλούν συγκέντρωση στην πλατεία Όλγας (Ε.Κ.Π.) με το σύνθημα: "Δεν θα βουλιάξουμε σαν κοινωνία - Θα αλλάξετε σαν πολιτεία" - Θα ακολουθήσει παρέμβαση σε γραφεία βουλευτών του νομού Αχαΐας.

ΑΡΓΟΣ: Σήμερα Τρίτη στις 7:00 το βράδυ η επιτροπή πολιτών ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ καλεί σε συνάντηση έξω από το γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μανιάτη (οδός Κορίνθου) για να του ζητήσει να συμπεριφερθεί ως βουλευτής του ελληνικού λαού και όχι του ΔΝΤ και της ΕΕ.

ΛΑΡΙΣΑ: Αύριο Τετάρτη στις 7:30 το βράδυ πολίτες καλούν σε συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία για να διαμαρτυρηθούν στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Λάρισας.

* Ο κύριος δεν κολώνει πουθενά! Απολαύστε απάντηση του πρωθυπουργού, που έχει ορκιστεί να φυλά το Σύνταγμα κ.λπ. κ.λπ. στην ερώτηση "Το Ελεγκτικό Συνέδριο αμφισβητεί τη συνταγματικότητα διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Πώς θα το αντιμετωπίσετε;" (από τη χτεσινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία):

- Το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει συγκεκριμένη θεσμοθετημένη αρμοδιότητα και εν προκειμένω εκφράζει μη δεσμευτική γνώμη. Θα τη μελετήσουμε και θα τη λάβουμε σοβαρά υπόψη, όπως θα λάβουμε υπόψη μας και άλλες γνώμες που διατυπώνονται ή θα διατυπωθούν. Πολιτική μας επιλογή είναι να προωθήσουμε μια συγκεκριμένη τομή που βοηθάει στην εξοικονόμηση δαπανών και στον εξορθολογισμό του συστήματος: Ολοι οι μισθωτοί να ασφαλίζονται στο ίδιο ασφαλιστικό ταμείο, είτε εργάζονται στο Δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες.

Ε, ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ κ. ΓΑΠ! Έτσι ούτε εσείς θα ταλαιπωρείστε, ούτε εμείς θα έχουμε την ψευδαίσθηση ότι έχουμε Σύνταγμα!
Και άλλη μία απορία: Λέει ο κ. ΓΑΠ ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη τη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου "και άλλες γνώμες που διατυπώνονται ή θα (!!!) διατυπωθούν". Δηλαδή, σαν ποιες άλλες θα λάβει υπόψη; Τη γνώμη της κας Μέρκελ, του κ. Στρος-Καν, του κ. Μπαρόζο, του κ. Πρετεντέρη, του κ. Μίχαλου, του κ. Αλαφούζου; Ποιες άλλες... θεσμικές γνώμες θα "μετρήσουν";

Δεν υπάρχουν σχόλια: