Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Από πού θα φύγετε;

Επέμεινε σήμερα το πρωί στη Βουλή ο Λοβέρδος (βλ. και χτεσινή ανάρτηση εδώ) ότι με Προεδρικό Διάταγμα θα καταργήσει κλαδικές συμβάσεις και αποφάσεις της διαιτησίας που δίνουν μισθολογικές αυξήσεις από 1,5 έως 3%. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι «θα παρέμβουμε, αλλά όχι για να καταργήσουμε τις συλλογικές συμβάσεις, ούτε για να καταργήσουμε τη διαιτησία» (Αλλά τότε τι είναι αυτό που κάνει; Πάει να μας τρελάνει; Ή εννοεί ότι δεν θα καταργήσει συμβάσεις και διαιτησία μόνον εάν και εφόσον δεν δίνουν αυξήσεις;).

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος ο Λοβέρδος είπε ότι «δεν πρόκειται να επιλεγούν λύσεις εκτός Συντάγματος, θα είναι μια παρέμβαση στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων» (Ποιου Συντάγματος εννοεί; Διότι αυτό που κάνει είναι αντίθετο με το ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο εξ όσων γνωρίζουμε ακόμη ισχύει. Ή όχι; Εν πάση περιπτώσει, όταν καταργείται το Σύνταγμα είθισται το ραδιόφωνο να παίζει καλαματιανά και μετά από λίγο να ακούμε ερπύστριες. Τίποτα πια δεν θα αφήσουν όρθιο οι εκσυγχρονιστές από τη λαμπρή παράδοση του Έθνους;).

Είπε επίσης ότι «η νομολογία του ΣτΕ είναι γνωστή, είμαστε γνώστες αυτών των θεμάτων από το 1987, παρακολουθούμε τη νομολογία των δικαστηρίων» (και τη γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι, συμπλήρωσε από μέσα του). Αναφορικά με την αναδρομικότητα και τα όριά της, για την οποία όπως είπε «κάποιοι προσπάθησαν να σχολιάσουν σε βάρος μας», τόνισε ότι είναι μια έννοια «την οποία γνωρίζουμε και σεβόμαστε» (όσο σέβονται και το Σύνταγμα, τη μάνα που τους γέννησε και πάει λέγοντας).

Ο Λοβέρδος δεν σταμάτησε εδώ. Με θράσος χιλίων πιθήκων χαρακτήρισε τη «συμπεριφορά κάποιων που δεν στοιχίζονται στην εθνική προσπάθεια» ως «υπονόμευση» και «εμπαιγμό» (διαψεύδοντας πανηγυρικά ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί) και είπε ότι «αυτή η ιστορία θα τελειώσει» (θα τελειώσει, όντως, όσο χρόνο και να πάρει – αυτό κύριε Λοβέρδο και κάθε κύριε Λοβέρδο, το Πολιτικό Τέλος σας, σας το φυλάει ο κόσμος αμανάτι).

Σκεφτείτε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι, εκτός από «σοσιαλιστής», και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο! Εάν η Σύγκλητος του Παντείου ήταν αυτό που λέει το όνομά της, θα του είχε ήδη αφαιρέσει την έδρα. Έτσι κι αλλιώς δεν θα του χρειαστεί όταν πάψει να είναι Κλητήρας του ΔΝΤ και της εργοδοσίας. Ή νομίζει ότι θα μπορεί να κυκλοφορεί στα πανεπιστήμια και να διδάσκει;

Δείτε παρακάτω (από πίνακα της Ελευθεροτυπίας) ποιοι είναι αυτοί που εμπαίζουν και υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια με τις προκλητικές αυξήσεις από 1,5 έως 3%: ξεναγοί, εργαζόμενοι σε κινηματογράφους, εκπαιδευτικοί σε ιδιωτικά ΙΕΚ, τεχνικοί ραδιοφώνου και τηλεόρασης, κούριερ της ACS, εργαζόμενοι σε ποτοποιία, δημοσιογράφοι ηλεκτρονικού και περιοδικού Τύπου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: