Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ο Εξοχότατος Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κάνει την πάπια (πάλι...)

Αδιάφορα σφυρά ο Εξοχότατος Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως Κύριος Πάγκαλος μετά τη χτεσινή κατάθεση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελή στην εξεταστική της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens, η οποία επιβεβαίωσε ότι οι κατηγορίες του για εμπλοκή του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός» ήταν απλά (και ως συνήθως) συκοφαντικές. Θυμίζουμε ότι ο Εξοχότατος Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως Κύριος Πάγκαλος είχε πει ότι θα παραιτηθεί αν διαψευστεί η εμπλοκή του ΚΚΕ.

Βέβαια έχει πει πολλά στη ζωή του, και μετά αυτοδιαψεύσθηκε, έγλυψε εκεί που έφτυνε και τανάπαλιν. Από τα παλιά, αρκεί να θυμηθούμε το 1993 που πήγε να κάνει το μάγκα στους Γερμανούς και μετά τους ζητούσε γλοιωδώς και γονατιστός συγγνώμη, αλλά κυρίως την αισχρή παράδοση του Οτσαλάν στην Άγκυρα – μόνο και μόνο γι’ αυτό, αν είχε έστω και λίγη (πολύ λίγη) τσίπα, θα ’πρεπε να αλλάξει όνομα και να ζητήσει άσυλο στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου. Αλλά δεν...
Αν πάμε στα πιο πρόσφατα, αρκούν για να δείξουν το πόσο μικρός και ψεύτης είναι οι (φετινές!) διαβεβαιώσεις ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ», η αποκάλυψη των αλλεπάλληλων διορισμών της κορούλας του ενώ με θράσος υποστήριζε ότι «όλοι μαζί [ο λαός δηλαδή] τα φάγαμε τα λεφτά», και οι τελευταίες εμετικές κατηγορίες του εναντίον των κομμάτων της αριστεράς ότι ευθύνονται για τη δολοφονία των 3 εργαζομένων στη Marfin.

Ας επιστρέψουμε όμως στο προκείμενο. Ιδού, απόσπασμα από τη χτεσινή κατάθεση του Βερελή στην εξεταστική επιτροπή (διάλογος ανάμεσα στον βουλευτή του ΚΚΕ Θ. Παφίλη και στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελή, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά):

- Έχετε κληθεί να καταθέσετε για την υπόθεση "Γερμανός";
Βερελής: Έχω κληθεί στο προανακριτικό στάδιο.
- Από ποιον, αν επιτρέπεται;
Βερελής: Από τον ανακριτή που είχε τότε την υπόθεση, τον κύριο Ζαβιτσάνο.
- Έχετε δώσει κατάθεση γι' αυτό;
Βερελής: Βεβαίως.
- Σας έχει ρωτήσει τίποτα που να μας αφορά ιδιαίτερα, και τι γνώμη έχετε;
Βερελής: Μετ’ επιτάσεως.
- Δηλαδή;
Βερελής: Με ρώτησε μετ’ επιτάσεως εάν είχα διαπιστώσει συμμετοχή του ΚΚΕ στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας "Γερμανός" και η απάντησή μου ήταν "όχι".
- Δεν υπάρχει δηλαδή καμία συμμετοχή.
Βερελής: Δεν έχω διαπιστώσει τίποτα τέτοιο.


Κατόπιν τούτων, ο κύριος Πάγκαλος καλά θα έκανε να πάψει να σφυρίζει αδιάφορα. Τον πληροφορούμε ότι, όχι, αυτά που πέφτουν πάνω του δεν είναι ψιχάλες. Κι ότι έχει τώρα έναν ακόμη λόγο (τον χιλιοστό, ίσως) να παραιτηθεί. Αλλά πού; Δεν ιδρώνει...
Κατά τα άλλα, ισχύουν 100% αυτά που διαβάσαμε σε μπλογκ αφιερωμένο αποκλειστικά στον Κύριο Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως (μην το χάσετε! punk-alos):

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος φοβάται να κυκλοφορήσει στο δρόμο αλλά κάνει μαγκιές από τα παράθυρα του Mega, ενώ τα γονίδια του δικτάτορα παππού του κατακλύζουν όλη του την ύπαρξη και τον μετατρέπουν στον ιδανικό εκφραστή της ιδεολογίας του ΛΑΟΣ.
Θα τους λέγαμε να τον «μαζέψουν» αν είχαμε την ελάχιστη αυταπάτη ότι τους έχει ξεφύγει. Αλλά ο εν λόγω πολιτικός τραμπούκος τελεί εν διατεταγμένη υπηρεσία. Το λουράκι, που κρέμεται από το λαιμό του αντιπροέδρου, καταλήγει κατευθείαν στα χέρια του Παπανδρέου.


Πράγματι, άξιος Αντιπρόεδρος ΑΥΤΗΣ της «κυβέρνησης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: