Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Εσείς πάτε καλά;

Πάρτε ένα ηρεμιστικό, και μετά διαβάστε το παρακάτω, από τα σημερινά ΝΕΑ:

"Έλεγχος Βρυξελλών:
ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και την υλοποίηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το μνημόνιο, αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι ανησυχίας- εάν επιβεβαιωθούν θα χρειασθεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, με την έννοια της ενίσχυσης των υπαρχόντων (μεγαλύτερες ακόμη αυξήσεις σε τσιγάρα και καύσιμα, περαιτέρω μείωση επιδομάτων και συντάξεων κ.λπ.).
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της ενδιάμεσης έκθεσης που συνέταξαν οι ελεγκτές της Κομισιόν και η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Οπως διευκρινίζεται και από την έκθεση αλλά και από κοινή δήλωση του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο ουσιαστικός έλεγχος για την εφαρμογή του μνημονίου θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου και τις πρώτες πέντε μέρες του Αυγούστου- και με βάση εκείνα τα συμπεράσματα θα καθορισθεί η εκταμίευση ή μη της δεύτερης δόσης του δανείου που είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο."

Ακόμα δεν ψήφισαν το "ασφαλιστικό-εργασιακό" έκτρωμα, και μιλούν για νέα μέτρα! ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ. Μπας και καταλήξουμε, ποιος πάει καλά; και ποιος θα φύγει σηκωτός;

Δεν υπάρχουν σχόλια: