Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Τι μας ανησυχήσατε τζάμπα και βερεσέ;

Ο Εξοχότατος Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριος Γιώργος ο Β΄ Παπανδρέου ο Γ΄, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό «Foreign Policy», την οποία πρόλαβε να δώσει ενώ επέστρεφε από τα picturesque Aegean Islands όπου πηγαίνει κάθε weekend, you know, to meditate about the economy, κι αφού σκούπισε τη ροχάλα που του έριξε μια ungrateful and indecent Ελληνίδα η οποία επέβαινε στο ίδιο σκάφος, ετόνισε:

«Θα έλεγα όμως ότι στην Ευρώπη δεν χρειαζόμαστε λιτότητα, δεν είναι η κατάλληλη λέξη. Χρειαζόμαστε περισσότερη υπευθυνότητα στη διακυβέρνηση». Σωστά, μην λέμε naughty words! Όχι λιτότητα, αλλά υπευθυνότητα. Διότι είμεθα και socialists, you know?

Στο ερώτημα γιατί δεν επέλεξε τη λύση της στάσης πληρωμών, απάντησε: «Υπάρχουν πολλά αρνητικά σημεία στη στάση πληρωμών. Θα πλήττονταν οι τράπεζές μας, όχι μόνο οι δικές μας, αλλά και οι ευρωπαϊκές». Άντε ντε, και δεν το ’λεγες τόσο καιρό ρε άνθρωπε; Διότι εμείς ανησυχήσαμε ότι βάλαμε στο σβέρκο μας το ΔΝΤ και την Κομισιόν για να σώσουμε το Έθνος (όχι του Μπόμπολα, αυτό το σώσαμε ήδη - για το άλλο λέμε, το ανάδελφο).

Αν είναι οι τράπεζές "μας" που τραβάνε τα ζόρια (και οι ευρωπαϊκές, τι διάολο, μια οικογένεια είμαστε!), χαλάλι, να σκιστούμε να τις σώσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: