Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Η χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα (+video)

Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στην Ομόνοια πορεύτηκαν αρχικά στο γραφείο του κ. Πάγκαλου στην Πειραιώς. Ακόμη και η είσοδος της στοάς ήταν κλειδωμένη (το συνηθίσαμε πια αυτό, να κρύβονται και να οχυρώνονται πίσω από κάγκελα, μπράβους και αστυνομία οι "εκλεκτοί του λαού"). Κάθε φορά που ακουγόταν το όνομα του Πάγκαλου, ο οποίος νομίζει ότι όλος ο κόσμος είναι σαν τα μούτρα του, οι διαδηλωτές γιουχάιζαν και φώναζαν συνθήματα. Κάποιος σκαρφάλωσε στην πύλη της στοάς και, υπό τις επευφημίες του κόσμου, έγραψε με σπρέι: "Στην ταράτσα: Ελικοδρόμιο".
Έπειτα από περίπου 20 λεπτά, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς την Ιπποκράτους, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, φωνάζοντας "Δεν χρωστάμε σε κανένα - Φέρτε πίσω τα κλεμένα" και καλώντας στην απεργία της Πέμπτης. Εκεί άρχισαν τα ευτράπελα: στη συμβολή της Ακαδημίας με τη Χ. Τρικούπη εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ άλλες διμοιρίες είχαν αποκλείσει κάθε πρόσβαση προς την Ιπποκράτους. Απαγορευόταν έστω και η πρόσβαση "κατά μόνας" από τα πεζοδρόμια - ενώ ο υπερβάλλων ζήλος οδήγησε τους αστυνομικούς να εμποδίζουν ακόμη και περαστικούς, μητέρες με παιδικά καροτσάκια και λοιπούς "επικίνδυνους"! Μετά από δέκα λεπτά οι συγκεντρωμένοι αυτοδιαλύθηκαν, αποφασίζοντας να κάνουν βόλτα στο κέντρο ;)
Τελικά η κυκλοφορία ξανάνοιξε, κάτω από τις διαμαρτυρίες των περαστικών και των οδηγών (αλλά με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να παραμένουν σε όλα τα σταυροδρόμια γύρω από την Ιπποκράτους). Και, ω του θαύματος! Μετά από περίπου ένα τέταρτο, οι παρέες έτυχε να ξανασυναντηθούν στην Ιπποκράτους - κάτω ακριβώς από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ! Εκεί παρέμειναν επί πολλή ώρα, φωνάζοντας συνθήματα και γιουχάροντας αυτούς που κρύβονται πίσω από τα ΜΑΤ. Τα περαστικά αυτοκίνητα συχνά κορνάριζαν επιδοκιμαστικά, ακούγοντας τα ευρηματικά συνθήματα των συγκεντρωμένων. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με νέο κάλεσμα για την επιτυχία της απεργίας, ενάντια σε αυτούς που προσπαθούν να καταστρέψουν τη ζωή μας και να μαυρίσουν το μέλλον των παιδιών μας:
"Θα είμαστε στους δρόμους μέχρι να τα πάρουν όλα πίσω! Ή μέχρι να τους πάρει και να τους σηκώσει, νύχτα ή μέρα, με ελικόπτερο ή χωρίς!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: