Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ω, μα παρακαλώ, αν είναι δυνατόν! Τι, γύφτοι είμαστε, να πάρουμε λεφτά από Εσάς;

Α, όλα κι όλα! Υποχρεωτικότατος και γαλαντόμος ο επί των Οικονομικών κύριος Παπακωνσταντίνου. Για ό,τι θέλετε κατηγορήστε τον, αλλά αχάριστο δεν μπορείτε να τον πείτε. Να, χτες ας πούμε, με τροπολογία που πρότεινε στο θερινό τμήμα της Βουλής (και υποστηρίχθηκε από τα κόμματα που νοιάζονται για την Πατρίς – Πασόκ και ΛΑΟΣ δηλαδή), ανέστειλε έως τον Οκτώβριο την είσπραξη του φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις από τα κανάλια. Διότι, πώς να το κάνουμε; Όταν ξημεροβραδιάζονται τα κανάλια για να πείσουν τους Έλληνες ότι καλώς τους παίρνει μέτρα η ανθυποκυβέρνηση, δεν μπορεί να πληρώνουν και φόρο! Δεν θα τα ισοπεδώσουμε όλα επιτέλους! Να πληρώσουν οι αχαΐρευτοι οι εργαζόμενοι, που μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο. Τελεία και παύλα.

Προς επίρρωση των ανωτέρω, ότι δηλαδή δεν μπορεί να πληρώνουν αυτοί που προσπαθούν να σώσουν το Έθνος από την κατρακύλα στην οποία το οδήγησε η πλέμπα, αναφέρουμε και όσα είπε στη χθεσινή συνάντησή του με εκπροσώπους της Τρόικας ο αξιότιμος και δουλευταράς πρόεδρος του ΣΕΒ. Ο κύριος Δασκαλόπουλος λοιπόν ετόνισε ότι «υπερφορολογούνται οι επιχειρήσεις» και επεσήμανε ότι «πλέον απαιτείται αποφασιστική προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, τις οποίες και θα στηρίξουν οι βιομήχανοι». Ορίστε πού μας κατήντησαν! Να φορολογούνται ποιοι; Οι Βιομήχανοι! Ο Ανθός του Έθνους! Που αν δεν έχυναν τον ιδρώτα τους και το αίμα τους, αυτό το κράτος δεν θα υπήρχε…

(Συγγνώμη, ξέρετε ποιο φαρμακείο εφημερεύει εδώ κοντά; Μας τέλειωσαν τα χάπια μας και κατά συνέπεια, μ’ αυτά που μαθαίνουμε, τρελαινόμαστε!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: