Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Αποθέωση Μίκη - Γιούχα σε Νικητιάδη και... Interamerican!

Αποθέωσε χτες βράδυ ο κόσμος τον Μίκη Θεοδωράκη, στη συναυλία-ποταμό που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών στο θέατρο του Λυκαβηττού με την ευκαιρία των 85ων γενεθλίων του. Επί 4 και πλέον ώρες χιλιάδες άνθρωποι τραγουδούσαν τα τραγούδια που σφράγισαν τη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική ιστορία της Ελλάδας.

Στα παραλειπόμενα της συναυλίας, η παρατεταμένη γιούχα που έφαγε ο υφυπουργός πολιτισμού Νικητιάδης όταν αναγγέλθηκε η παρουσία του: "ΟΥΟΥΟΥ", "Να φύγετε", "Έξωωω" και άλλα... λιγότερο ευγενικά. Οι φιλότιμες προσπάθειες του παρουσιαστή της εκδήλωσης Αλέξη Κωστάλα, και ο σεβασμός του κοινού στον Μίκη, βοήθησαν να "λήξει" το συμβάν. Πάμε στοίχημα ότι θα το αποσιωπήσουν, και αυτό, τα Μέσα Μαζικής "Ενημέρωσης";

Τα καλύτερα όμως τα άκουσε ο κ. Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος της "χορηγού" Interamerican, που πήγε να βραβεύσει τον Μίκη (φοβερή η ιδέα των διοργανωτών!). Θορυβημένος από το γιουχαητό και τις διόλου ευγενικές προτροπές του κοινού ("να πληρώσετε εσείς ρε", "κλέφτες" κ.λπ.), ο επιφανής εκπρόσωπος του "ασφαλιστικού κόσμου" έσπευσε να ξεμπερδέψει όπως-όπως με το βαρύ καθήκον που του είχε ανατεθεί.

Δεν υπάρχει εκδήλωση στην οποία ο λαός να μη δείχνει πόσο μεγάλη εκτίμηση έχει στο πολιτικό υπηρετικό προσωπικό της Τρόικας. Τώρα φαίνεται παίρνουν σειρά και τα αεριτζήδικα παράσιτα της "αγοράς". Καιρός ήταν!

Αλλά για να μείνουμε εντός κλίματος Μίκη, ιδού:

Δεν υπάρχουν σχόλια: