Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Τους κάναμε τη μούρη κρέας

Μετά από σκληρό, ανένδοτο και παρατεταμένο αγώνα η εργατική τάξη της Ελλάδας, με επικεφαλής το άξιο τέκνο της, τον Γιαννιό Παναγόπουλο, τον φόβο και τον τρόμο των αφεντικών, κατάφερε συντριπτικό πλήγμα στην ξένη και ντόπια κεφαλαιοκρατία και την ανάγκασε να συρθεί στα γόνατα και να υπογράψει νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Δουλέματος, με πάγωμα μισθών για φέτος και για το πρώτο εξάμηνο του 2011. Ο Γιαννιός, αφού τράβηξε μια τελευταία γροθιά στον παραπαίοντα Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ, κι ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναγκάζονταν να τον συγχαρούν για τη νίκη του, ανέμισε πανηγυρικά το τρύπιο σώβρακό του αναφωνώντας: «Κι από του χρόνου το καλοκαίρι, αυξήσεις με τον ευρωπληθωρισμό! Αυτό το εσώρουχο δεν θα μας το πάρουν ποτέ οι ξένες βδέλλες και τα ντόπια τσιράκια τους!».
Η περιφανής νίκη της άξιας συνδικαλιστικής ηγεσίας δημιουργεί, ωστόσο, παρενέργειες στον τραπεζικό και τουριστικό τομέα. Ανεμίζοντας στα χέρια τα αντίτυπα της νέας Σύμβασης, με βάση την οποία του χρόνου τον Ιούλιο το μεροκάματο θα αυξηθεί, πρώτα ο Θεός, κατά 18 ολόκληρα λεπτά του ευρώ, χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι συρρέουν από το πρωί στα τραπεζικά ιδρύματα απαιτώντας εδώ και τώρα διακοποδάνειο με εγγύηση αυτή την αύξηση που θα πάρουν το καλοκαίρι του 2011. Επίσης τα τηλεφωνικά κέντρα των ξενοδοχειακών μονάδων ανά την επικράτεια (αλλά και στο εξωτερικό) έχουν μπλοκάρει από τα χιλιάδες τηλεφωνήματα εργαζομένων οι οποίοι, ανακουφισμένοι από την επιτυχία του Μεγάλου Ηγέτη Παναγόπουλου, σπεύδουν τώρα να ρεζερβάρουν δωμάτια για τις διακοπές τους.
ΥΓ: Θλιβερή παραφωνία, ως συνήθως, οι αριστεροί, που μια ζωή μουρμουράνε ενώ δεν έχουν προτάσεις, και λένε ότι ο πληθωρισμός τρέχει στο 7% και διάφορα τέτοια λαϊκίστικα. Αλλά αυτή τη φορά και ο κύριος Καρατζαφέρης, που ψήφισε νύχτα το μνημόνιο στα αγγλικά, όμως θέλει λέει να μελετήσει τη νέα Σύμβαση πριν αποφανθεί – προφανώς τα ελληνικά τον δυσκολεύουν ΚΑΙ αυτόν. Το ΔΝΤ και η Κομισιόν αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις, αλλά ήταν εμφανής ο τρόμος των εκπροσώπων τους όποτε αναφερόταν το όνομα Παναγόπουλος, ο οποίος έκανε κουρελόχαρτο το Μνημόνιο επιβάλλοντας αυξήσεις και τη διατήρηση του 13ου & 14ου μισθού. Πάντα τέτοια!

(Εικονογράφηση: Antista/Chef)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα μας

Βράζω κι έγω από μέσα μου και η μόνη εκτόνωση -μέρες που είναι- είναι μοταζάκια και χιούμορ. Έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι σαν αριστερά, για να αγωνιστεί ο κόσμος, δεν πρέπει να καλλιεργούμε τον φόβο αλλά την ελπίδα και το χαμόγελο.

Αntista/Chef