Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Χτυπήστε αλύπητα τις μειοψηφίες (και τις πλειοψηφίες)

Έχουμε ήδη αναφερθεί (ΕΔΩ) στην πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των διοδίων, που συμμετέχει στη διαδήλωση της ΔΕΘ με ξεχωριστό τρόπο: Ξεκινώντας από το σταθμό διοδίων του Ρίου και περνώντας από όλους τους σταθμούς διοδίων του άξονα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη, θα κατευθυνθεί στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης. Στη διαδρομή από τις διάφορες πόλεις προς τη Θεσσαλονίκη θα σχηματιστεί αυτοκινητοπομπή η οποία θα ανοίγει όλα τα διόδια που θα συναντά κατά μήκος των Εθνικών Οδών για να διέρχονται οι οδηγοί ελεύθερα.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι πέρα για πέρα δίκαιη και επίκαιρη. Στην ιστοσελίδα του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των διοδίων τεκμηριώνεται το σκανδαλώδες ξεπούλημα των εθνικών οδών στα ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά και το επακόλουθο άγριο χαράτσωμα των οδηγών και των κατοίκων πολλών περιοχών της Ελλάδας (μέσα από τον πολλαπλασιασμό των σταθμών διοδίων και την αύξηση των τελών διέλευσης). Στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρονται και οι τρόποι αντιμετώπισης των παράνομων ενεργειών των ιδιωτικών εταιριών που λυμαίνονται ανεξέλεγκτα τις εθνικές οδούς με τις αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις που τους πρόσφερε η κυβέρνηση.

Το κίνημα κατά των διοδίων, που αγκαλιάζεται ήδη έμπρακτα από χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν στους μεγαλοεργολάβους ό,τι έχουν ήδη χρυσοπληρώσει, έχει προκαλέσει την οργή των διαπλεκόμενων. Τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και των ιδιωτικών εταιριών συκοφαντούν και απειλούν μέσα από τα ΜΜΕ, για να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να στρώσουν το έδαφος για την «καταστολή της ανταρσίας».

Χτες ο κύριος Διονύσης Γουσέτης (δημοσιογράφος αριστερών καταβολών και νυν στέλεχος της «Δράσης» του κυρίου Μάνου, του κυρίου Μαρκουλάκη κ.λπ.), σε άρθρο του στην Καθημερινή με τίτλο «Τη ΔΕΘ και τα μάτια μας», επιδίδεται σε πρωτοφανή επίθεση συκοφάντησης και εκφοβισμού του πανελλαδικού πλέον κινήματος κατά των διοδίων. Χωρίς να ενδιαφερθεί έστω και για… τα μάτια να πληροφορηθεί την άποψη των χιλιάδων απλών ανθρώπων που καθημερινά χαρατσώνονται για να μπουν και να βγουν από το σπίτι τους, παραληρεί:

«Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 68% των Ελλήνων αποδέχεται τις μειώσεις και τις θυσίες. Όμως, αυτό που επικρατεί είναι οι κραυγές της μειοψηφίας. […] Μαθαίνω ακόμη ότι στις διαμαρτυρίες θα συμμετάσχουν και οι επιτροπές αγώνα κατά των διοδίων. Οι επιτροπές αυτές οργανώνουν αυτοκινητοπορεία που θα ανοίγει βίαια, αυθαίρετα, όλα τα διόδια της διαδρομής προς Θεσσαλονίκη. Και φυσικά αναμένεται, όπως πάντα, η τυφλή βία των αντιεξουσιαστών και των κουκουλοφόρων, με ορμητήριο το άσυλο που τους παρέχει το γειτονικό πανεπιστήμιο.»

Ξεπερνάμε την προπαγανδιστική γελοιότητα του… 68% των Ελλήνων που αποδέχεται τις μειώσεις και τις θυσίες. Ξεπερνάμε τις κραυγές, τη βία και αυθαιρεσία των μειοψηφιών (…). Ξεπερνάμε και την προβοκατόρικη σύνδεση του κινήματος κατά των διοδίων με τους κουκουλοφόρους. Και φτάνουμε στο ζουμί:

«Η κυβέρνηση όμως δεν έχει ούτε ηθικό ούτε πολιτικό κίνητρο για να αφήσει τις αυθαιρεσίες ατιμώρητες. […] Ο φοροφυγάς και ο απατεώνας που διώκονται βλέπουν τον συνδικαλιστή και τον τραμπούκο που σπάζουν πόρτες και μπάρες διοδίων να μένουν ατιμώρητοι, και κατανοούν ότι αυτή είναι η γενικότερη τάξη των πραγμάτων. Και όχι άδικα. Αν λοιπόν θέλει η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις επείγουσες οικονομικές ανάγκες της κοινωνίας και στις ελπίδες της πλειοψηφίας, ουσιαστικό μέρος της δουλειάς της πρέπει να το αφιερώσει στη δίωξη της πολιτικής αυθαιρεσίας. Αρχίζοντας από τη δίωξη όσων βλέπουν τη ΔΕΘ ως ευκαιρία για παρανομίες.»

Ο κύριος Γουσέτης καλεί λοιπόν την κυβέρνηση να πατάξει την πολιτική αυθαιρεσία… Τα παπαγαλάκια των μεγαλοεργολάβων δεν κελαηδούν πια – μόνο κρώζουν, διότι τα αφεντικά τους, πολλά από τα οποία καταβροχθίζουν τα φιλέτα των εθνικών οδών, μυρίζονται τον κίνδυνο εξάπλωσης της «ανυπακοής»...

*****

ΥΓ: Απορούμε όμως για ένα πράγμα. Πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα που ο τίτλος του αποτελείται από τις λέξεις «Δημοκρατική» και «Αριστερά» να ανθολογεί ανελλιπώς στην ιστοσελίδα του τα αχαρακτήριστα πονήματα του κυρίου Γουσέτη; Όχι ένα και δύο, αλλά 136 κείμενά του μετρήσαμε στην ιστοσελίδα αυτή… Θαυμάστε τι γράφει σε ένα από αυτά:

«Είναι εντυπωσιακό το μένος -ή και μίσος- που εκτοξεύεται εναντίον του ΔΝΤ. […] Αντί να ευγνωμονούμε το ΔΝΤ, το καταριόμαστε. […] Οι περισσότεροι πολίτες προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των διπλανών τους, αδιαφορώντας για το κοινό συμφέρον. Αποτέλεσμα η πρωτοφανής ακρίβεια, συνδυασμένη με άθλια ποιότητα. Σ’ αυτούς τους κερδοσκόπους αναζητήστε τον πραγματικό εχθρό. Και χτυπήστε τον αλύπητα.»

Δηλαδή, κατά κύριο Γουσέτη, το ΔΝΤ είναι ο πραγματικός ευεργέτης, και ο πραγματικός εχθρός είναι η πλειοψηφία των πολιτών. Ας μην ανησυχεί ο κύριος Γουσέτης. Το σύστημα ήδη χτυπά αλύπητα την πλειοψηφία, που κερδοσκοπεί (ή την μειοψηφία, που αυθαιρετεί – ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε άρθρου του κάθε κυρίου Γουσέτη).

Κι εμείς σκεφτόμαστε:
Με τέτοια Αριστερά, τι χρειαζόμαστε τη Δεξιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: