Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Έχει ο Θεός

Ο Γεώργιος ο Β΄ Παπανδρέου ο Γ΄ έχει ήδη μεταβεί στη Θεσσαλονίκη ενόψει της αυριανής ομιλίας του στη ΔΕΘ. Χτες συσκέφθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της συμπρωτεύουσας, και τους φώτισε: «Περνάμε δύσκολες στιγμές», τους είπε.

Αλλά χρύσωσε το χάπι επαναλαμβάνοντας τις συνήθεις γενικολογίες: «Είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα ατμομηχανή της ανάπτυξης, ένα αναπτυξιακός πόλος για όλη την επικράτεια».

Σε αυτό το σημείο παρενέβησαν οι εκπρόσωποι των φορέων, και άσκησαν κριτική για την «έλλειψη αναπτυξιακού διεξόδου». Και τότε πετάχτηκε ο κύριος Παπακωνσταντίνου, που τους κούφανε απαντώντας: «Αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν ταμειακές δυνατότητες για αναπτυξιακή πολιτική».

Πιο κυνική ομολογία της πορείας προς τη χρεοκοπία δεν έχει υπάρξει. Αυτό που λέει η «κυβέρνηση» της τρόικας στον ελληνικό λαό είναι απλό:

«Η δουλειά μας είναι να σας ξεζουμίσουμε, μέχρι να μην μπορείτε να πληρώσετε άλλο. Δεν θα υπάρχει ανάπτυξη, γιατί ό,τι σας παίρνουμε θα πηγαίνει στους δανειστές.»

Η λογική συνέχεια της σκέψης, που η «κυβέρνηση» δεν τη λέει, αλλά εννοείται, είναι:

«Έτσι θα φτάσουμε σε κάποιο σημείο που δεν θα έχετε τίποτα άλλο να δώσετε. Τότε οι δανειστές θα φύγουν και θ’ αφήσουν το ρημαδιό στην τύχη του.»

Η τρόικα, οι ιθαγενείς υπάλληλοί της, τα παπαγαλάκια τους, όλος αυτός ο συρφετός των διεθνών και ντόπιων ληστών, ελπίζουν ότι η «κυβέρνηση» θα καταφέρει να μας γδάρει αρκετά για να δώσει στους δανειστές τα τρίδιπλα από όσα μας δάνεισαν, ώστε να παραταθεί όσο γίνεται η αγωνία ολόκληρου του διασωληνωμένου ευρωπαϊκού «οικοδομήματος». Μέχρι εκεί πάει το σχέδιο, μετά «έχει ο Θεός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: