Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Όλοι μαζί: Δεν πληρώνουμε διόδια!

Και ξανά:
Δεν-πληρώνουμε-διόδια!
Το καταλάβατε τώρα, κύριοι μεγαλοεργολάβοι και κύριοι πολιτικοί υπάλληλοι των μεγαλοεργολάβων, ή να το επαναλάβουμε; Εντάξει, άλλη μία φορά λοιπόν:
Δεν-πληρώνουμε-διόδια!

Την ακόλουθη μαρτυρία την αλιεύσαμε από το Indymedia:

Την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησε το ΚΑΠΗ Μετεώρων Πολίχνης εκδρομή στην Πελοπόννησο. Ο οδηγός του λεωφορείου αρνήθηκε να πληρώσει διόδια σε ολόκληρη τη διαδρομή μέχρι την Πάτρα. Όταν έφτασε το λεωφορείο στη γέφυρα του Ρίο και ο οδηγός αρνήθηκε να πληρώσει και εκεί, ο υπεύθυνος κάλεσε περιπολικό. Μετά από μια μικρή ένταση ξεκίνησε το λεωφορείο για την Πάτρα, χωρίς να πληρώσει. Το περιπολικό ακολούθησε το λεωφορείο μέχρι την Πάτρα και ζήτησε από τον οδηγό να πάει στο τμήμα.

Οι επιβάτες αποφάσισαν ή όλοι ή κανένας στο τμήμα, και έτσι, μετά από μια μικρή συνέλευση, οδηγήθηκαν όλοι στο τμήμα. Εκεί λοιπόν ο διοικητής, προς τιμήν του, επέπληξε το πλήρωμα του περιπολικού, λέγοντάς του επί λέξει: «Γιατί τους έφερες τους ανθρώπους εδώ, τι κάνανε; Έχεις κανένα συμφέρον από τα διόδια; Είναι δική σου η εταιρεία; Και εγώ δεν πληρώνω! Αν θέλει ο εκπρόσωπος της εταιρείας να κάνει μήνυση, δώστε του τα στοιχεία του οδηγού και των επιβατών, αφού η απόφαση να μην πληρώνουν τα διόδια είναι παρμένη από κοινού. Αλλιώς, να φύγουν!».

Τη στιγμή εκείνη ο αστυνομικός ψευδώς είπε ότι ο οδηγός χτύπησε με το λεωφορείο τον υπεύθυνο της εταιρείας (!). Αλλά ο διοικητής, μάλλον ξέροντας τις λαμογιές και τις ψευδείς μαρτυρίες των μπάτσων σε ανάλογες περιπτώσεις, έληξε εκεί το συμβάν, ζητώντας συγνώμη από τον οδηγό και τους εκδρομείς. Μπράβο στον οδηγό αλλά και στους ηλικιωμένους εκδρομείς, να αποτελέσουν παράδειγμα και σε άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: