Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Επιτέλους, κάποιος λέει την Αλήθεια!



Μπορεί στο συντακτικό και στη γραμματική να μπερδεύεται λίγο, μπορεί να κομπιάζει, να κάνει σαρδάμ, αλλά τουλάχιστον λέει την αλήθεια. Ιδού η μεταγραφή όσων λέει, διότι με το βιντεάκι μπορεί να δυσκολευτείτε (παρόλο που, με την ευρεία έννοια του όρου, μιλά ελληνικά):

Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν... δεν έχει τη φήμη ότι... για την... ούτε για την κοινωνική της δικαιοσύνη [ε, είπαμε, έχει ένα θέμα το παιδί με τη γλώσσα - αλλά προσέξτε την ουσία όσων λέει] ούτε και βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά της ["του", εννοεί, μην κολλάτε σε λεπτομέρειες].
Το να πηγαίνει σε χώρες του... αναπτυσσόμενες, και να ζητά, να τους λέει, ότι επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πότε θα κόψετε, να κόψετε, είναι από την παιδεία παραδείγματος χάριν... αυτές είναι επίσημες... εεε... πράξεις τους, που ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας...
Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Αν
[Άρα] λοιπόν δεν έχει, δεν θέλ... δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση η οποία θα... πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας.

Περίληψη της αλήθειας, μεταφρασμένη στα ελληνικά:

"Το ΔΝΤ είναι άδικο και αναποτελεσματικό. Το ΔΝΤ καταστρέφει το μέλλον. Άρα εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να μπλέξουμε με το ΔΝΤ."

Προσυπογράφουμε.

[Το βιντεάκι είναι απόσπασμα από συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στο TVXS την 1η Ιουνίου 2009. Μπορείτε να την απολαύσετε ολόκληρη ΕΔΩ]

2 σχόλια:

ΠΛΑΝΗΤΑΣ είπε...

Απίστευτο βίντεο και συγχαρητήρια για την καταγραφή της ομιλίας!

ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
REMEMBER 6 MAY
είπε...

Όντως απίστευτο. Αν κανείς αντέξει να δει όλη τη συνέντευξη στο tvxs, θα βρει πολλά ακόμη μαργαριτάρια. Η καταγραφή μας δυσκόλεψε λίγο, αλλά άξιζε τον κόπο ;)