Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕ Θ(έλω να τον ακούω άλλο)

«Πρέπει» να γράψουμε για τη ΔΕΘ. Τι όμως; Να γράψουμε για τις φοβερές υποσχέσεις του ΓΑΠ; Ότι δηλαδή υποσχέθηκε πως αν κάτσουμε αδιαμαρτύρητα να μας φοράει για τρία χρόνια το συνεχώς «επικαιροποιούμενο» μνημόνιο, δεν θα χρειαστούν «πρόσθετα μέτρα»; Δηλαδή, τι υπάρχει ως πρόσθετο; Η ευθανασία των υπερηλίκων και των πλεοναζόντων ανέργων, μήπως;

Να γράψουμε ότι υποσχέθηκε να μην διπλασιαστεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά για όσο χρόνο δεν υπάρχει... «μηχανισμός αναδιανομής των βαρών που θα προέκυπταν από την εξίσωση του φόρου»; Να γράψουμε ότι υποσχέθηκε ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, κι όταν ρωτήθηκε τι εννοεί, απάντησε «έδωσα εντολή να κάνουμε ό,τι μπορούμε»; (!!!)

Να γράψουμε ότι με τη «φορολογική αμνηστία» που εξάγγειλε μπας και μαζέψει κάνα χρωστούμενο (και στην οποία περιλαμβάνονται και όσοι έκαναν πλαστά τιμολόγια!), έχουν ανοίξει σαμπάνιες όλα τα λαμόγια, και βαράνε τα κεφάλια τους στον τοίχο όσοι έκαναν τη βλακεία να είναι στοιχειωδώς συνεπείς; Να γράψουμε για το νέο δωράκι που έκανε στον «επιχειρηματικό κόσμο»; (Νέα μείωση των φορολογικών συντελεστών στα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων!)

Να γράψουμε για το φοβερό νέο σύνθημα του αντιεξουσιαστή πρωθυπουργού, το «ή αλλάζουμε την Ελλάδα ή την καταδικάζουμε»; Ή για το τρομερό σοσιαλιστικό όραμα που έχει, «να μας εμπιστευτούν πάλι οι αγορές»; Ιδρώνει ο άνθρωπος για να μας εμπιστευτούν οι βδέλλες και οι αεριτζήδες… Να γράψουμε ότι αν τον άκουγες, τελικά, νόμιζες ότι ζεις σε άλλη χώρα; Ε να, πες-πες, τα γράψαμε! Εκεί που γράφονται όλες οι μπούρδες του ΓΑΠ...

Ας (αντι)γράψουμε και τίποτα σημαντικό, όμως:

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική κινητοποίηση «στο δρόμο για τη ΔΕΘ με ανοιχτά διόδια». Το Σάββατο 11/9 από νωρίς το πρωί, στις εθνικές οδούς με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες οχήματα κινούνταν ελεύθερα, ενώνονταν και προχωρούσαν ανοίγοντας όλους τους σταθμούς διοδίων και προκαλώντας ενθουσιασμό στους διερχόμενους οδηγούς. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Συντονιστικό Φορέων και Κατοίκων ΒΑ Αττικής, οι τοπικές επιτροπές κατά των διοδίων των νομών Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, οι επιτροπές Ακρίβεια-STOP, το Σωματείο Οδηγών Φορτηγών ΔΧ Θεσσαλονίκης και πολλοί ακόμα πολίτες και φορείς. Στον τελευταίο σταθμό διοδίων που συναντήσαμε, αυτό των Μαλγάρων, όλες οι επιτροπές ενώθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση και σχηματίζοντας μια τεράστια αυτοκινητπομπή κατευθύνθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην πορεία της ΔΕΘ. Το μήνυμα που δόθηκε ήταν σαφές. Με κάθε τρόπο ο αγώνας για ελεύθερους δρόμους, για το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση θα συνεχιστεί, σε κόντρα με τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και όσων τους στηρίζουν.

Για την πορεία, ε, όλο και κάτι θα διαβάσατε στο μεταξύ! Οι υπόλοιποι, ξέρετε ;)

[Εικονογράφηση: Antista/Chef, Φωτό: Επιτροπές Ακρίβεια-STOP]

Δεν υπάρχουν σχόλια: