Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Χαράς ευαγγέλια για τον ελληνικό λαό

Στις 3 Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της 20ής επετείου από την επανένωση της Γερμανίας, θα απονεμηθεί και πάλι στο Βερολίνο το ετήσιο «Πολιτικό και Κοινωνικό Βραβείο Quadriga». Φέτος το βραβείο θα το πάρει ο πρωθυπουργός μας!

Τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει ο Γιόζεφ Άκερμαν, διοικητής της Deutsche Bank, που έχει κάθε λόγο να είναι ενθουσιασμένος με τον πρωθυπουργό μας, διότι πρόσφατα η αμερόληπτη Deutsche Bank ανέλαβε να αξιολογεί τις ελληνικές κρατικές τράπεζες (και να το βουλώσουν οι κακόβουλοι που λένε ότι ο Άκερμαν έχει άλλο ένα λόγο να είναι παπανδρεϊκός: δηλαδή ότι αν η Ελλάδα ζητούσε αναδιάρθρωση του χρέους η Deutsche Bank θα έκλαιγε αρκετά δισεκατομμύρια τοκογλυφίας).

Το Βραβείο Quadriga απονέμεται από το 2003 σε προσωπικότητες για την προσφορά τους στην καλύτερη διασφάλιση του μέλλοντος της κοινωνίας. Όπερ σημαίνει ότι οι Γερμαναράδες δεν μας έκαναν καμιά χάρη: το κέρδισε με το σπαθί του ο πρωθυπουργός μας!

Η έγκριτος εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung υπογραμμίζει σε σχετικό άρθρο της πόσο ευχάριστη για τον ελληνικό λαό πρέπει να είναι η είδηση ότι ο πρωθυπουργός μας θα ταξιδέψει στο Βερολίνο και θα επιστρέψει με χρυσούν αγαλματίδιο:

«Πολλοί Έλληνες φοβούνται ότι με το τέλος του καλοκαιριού θα αυξηθεί η ανεργία και θα συρρικνωθούν οι μισθοί. Η μόνη ευχάριστη είδηση αυτήν την εποχή έρχεται από το Βερολίνο. Την ημέρα που οι Γερμανοί γιορτάζουν τα 20 χρόνια από την επανένωση, στις 3 Οκτωβρίου, ο Παπανδρέου θα παραλάβει το βραβείο».

Εξάλλου και η πιο, πώς να το πούμε, πιο λαϊκιά εφημερίδα Bild, σε αντίστοιχο άρθρο της αναφέρει:

«Το κοινωνικοπολιτικό βραβείο Quadriga θα απονεμηθεί φέτος στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις και στον Έλληνα πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου. Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν τη διάκριση για την υπεύθυνη προσφορά τους σε εξωτερικές αποστολές, και ο Παπανδρέου για την αποτροπή της ελληνικής χρεοκοπίας».

Η ανωτέρω πληροφορία της Bild, για συν-βράβευση των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων και του πρωθυπουργού μας, είναι χαρακτηριστική των παραδοσιακών δεσμών φιλίας και αλληλοβοήθειας που συνδέουν τις δύο χώρες, οι οποίοι σφυρηλατήθηκαν ήδη εδώ και επτά δεκαετίες, τον καιρό της πλέον γνωστής παγκοσμίως υπεύθυνης προσφοράς των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε εξωτερικές αποστολές, που τότε περιελάμβαναν και την Ελλάδα.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι του πρωθυπουργού μας προηγήθηκαν άλλες προσωπικότητες που συνέβαλαν, σχεδόν όσο και ο πρωθυπουργός μας, στην καλύτερη διασφάλιση του μέλλοντος της κοινωνίας. Μεταξύ αυτών αναφέρουμε τους κυρίους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Χαμίντ Καρζάι, Χέλμουτ Κολ, Σίμον Πέρεζ, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: