Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Καλά, δεν ήξερες. Δεν ρώταγες;

Ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) κύριος Νικήτας Κακλαμάνης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη χτεσινή συνέλευση των δημάρχων της χώρας επεσήμανε ότι «δεν γνωρίζαμε πως στο μνημόνιο για την τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει πρόβλεψη για περικοπές 500 εκατ. ευρώ ετησίως και συνολικά 3 δισ. ευρώ στην τριετία 2011 - 2013, δηλαδή στην έναρξη και στην εφαρμογή του Καλλικράτη».

Και πρόσθεσε ότι «όταν ρωτήσαμε την κυβέρνηση για το πού θα βρούμε αυτούς τους πόρους, μας είπαν: “Μπορείτε να αυξήσετε τα δημοτικά τέλη ως 100%».

Αγαπητέ κύριε Κακλαμάνη, δυο ερωτησούλες κι από εμάς:

1. Καλά, εσύ, κοτζάμ δήμαρχος της πρωτεύουσας και κοτζάμ πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, δεν γνώριζες τι λέει το Μνημόνιο, ενώ το γνωρίζαμε (και το καταγγέλλαμε) χιλιάδες «απλοί» άνθρωποι; Ή υποκριτής είσαι, και προεκλογικά το παίζεις «αντιμνημονιακός» για να μην φας μαύρο, ή ... πώς να το πούμε; Αγαθός; Ε, δεν φαίνεσαι και για πολύ αγαθός, οπότε μάλλον μας δουλεύεις προεκλογικώς.

2. Για πες μας όμως, τι θα κάνεις εάν (μπρρρ...) επανεκλεγείς; Θα «αναγκαστείς παρά τη θέλησή σου» να διπλασιάσεις τα δημοτικά τέλη; Ή έχεις κάποια άλλη εναλλακτική λύση; Μήπως να αξιοποιηθεί με νέο Mall κάνα Ζάππειο ή κάποιο άλλο άλσος που σου έχει γλιτώσει ως τώρα; Μπα… πιο εύκολο θα είναι να κλείσεις μερικά σχολεία και ΚΑΠΗ, να βάλεις λουκέτο σε δυο-τρία νοσοκομεία κ.λπ. Ε;

[Να μην τον αδικούμε τον άνθρωπο – έχει πει κι άλλα ωραία και φιλολαϊκά: βλέπε ΕΔΩ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: