Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Εσύ παιδί μου δεν παίζεσαι ούτε με κοφτές μπαλιές!

Ο Μέγας Σταβλάρχης των Εργοδοτών και Λοιπών Κοινωφελών Θεσμών, Υψηλός Θεματοφύλαξ των Εντολών της Αυτού Μεγαλειότητος του ΔΝΤ, Προκαθήμενος του Τάγματος των Ιπποτών της Ευρωπαϊκής Αποκαλύψεως, και, παρεμπιπτόντως, Έλλην Υπουργός-Κλητήρας Α΄ Τάξεως, με δυο λόγια ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατακεραύνωσε χθες στη Βουλή όσους πέτυχαν αυξήσεις σε κλαδικές συμβάσεις παρά την υπογραφή του Μνημονίου. Με τη γνωστή παρρησία που διακρίνει όλα τα κυβερνητικά στελέχη (όταν βρίσκονται στην περιφρουρούμενη βουλή ή στα τηλεοπτικά παράθυρα, διότι έτσι κι αλλιώς παραέξω αποφεύγουν να κυκλοφορούν), ο Λοβέρδος τόνισε:

«Από τη στιγμή που ψηφίσαμε το νόμο που μετέφερε το Μνημόνιο στην ελληνική έννομη τάξη και ενώ υπήρχαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις οι οποίες αφορούσαν την εισοδηματική πολιτική στο χώρο του ιδιωτικού τομέα, υπάρχουν αποφάσεις του ΟΜΕΔ που δίνουν αυξήσεις -μετά τις 5 και 6 Μαΐου, οπότε και ψηφίστηκε ο νόμος- 1,5% και μάλιστα σε μία περίπτωση, η οποία αποτελεί και κραυγαλέο παράδειγμα, δεύτερη αύξηση για το 2010, 3%».

Ακούς εκεί! Αύξηση ενάμιση ή και τρία τοις εκατό ρε απάτριδες; Κόντρα στο Μνημόνιο; Αίσχος! Αυτό είναι κομμουνιστοσυμμοριτισμός! Αλητεία! Επανάστασις! Πού είναι επιτέλους ο Γιανναράς να τους θέσει εκτός νόμου; Και, τέλος πάντων, συνέχισε ο Κύριος:

«Σε αυτό το πλαίσιο των μεγάλων δυσκολιών και του αγώνα που κάνουμε με αυταπάρνηση δεν μπορούν κάποιοι πονηροί να επιφυλάξουν για τον εαυτό τους τον ρόλο του καλού και να δείχνουν τους άλλους σαν τους κακούς της ιστορίας. Εμείς ως Πολιτεία έχουμε υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει. Την επόμενη εβδομάδα θα φέρουμε νομοθετική παρέμβαση, ώστε να καταργήσουμε αυτού του είδους τις αποφάσεις που αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες».

Σωστός ο παίκτης! Και πού ’σαι, Παμμέγιστε, μην ψαρώνεις που σου λένε ότι είναι (και) αντισυνταγματικό αυτό που πας να κάνεις! Σώσε (τις τράπεζες και τα αφεντικά) εσύ, και ποιος το χέζει το Σύνταγμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: