Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Περίφημα!

Εάν δεν το ξέρατε, σας πληροφορούμε ότι ο Γιώργος χτες ήταν στο Όσλο. Αεικίνητο το παιδί, από νησί σε νησί και από χώρα σε χώρα, με ένα διάλειμμα που έκανε για να δουλέψει σκληρά στη συμπρωτεύουσα το Σάββατο. Τέλος πάντων, στο Όσλο υποτίθεται ότι συμμετείχε σε Διεθνή Διάσκεψη του ΔΝΤ και λοιπών ευαγών ιδρυμάτων. Δεν σας λέμε τι ειπώθηκε στη Διάσκεψη, πρώτον διότι μπορεί να σας ανέβει το αίμα στο κεφάλι, και δεύτερον διότι η Διάσκεψη στην πραγματικότητα ήταν απλώς κάλυψη. Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος πήγε σε ειδική αποστολή, να φωτίσει τους Νορβηγούς για να ξεπεράσουν την κρίση που τους μαστίζει. Πληροφορίες ότι οι Νορβηγοί ψαράδες του φόρεσαν καπέλο ένα καλάθι με άρτι αλιευθέντες, σπαρταριστούς βακαλάους Βορείου Ατλαντικού ελέγχονται ως ανακριβείς.

Εκεί στο Όσλο ο αντιεξουσιαστής-σοσιαλιστής Γιώργος έκανε μία ακόμη συγκλονιστική δήλωση: «Εάν ήμουν απλός πολίτης, ίσως να ήμουν κι εγώ με τους διαδηλωτές». Στην πραγματικότητα, το έχουμε ματαπεί, αυτού του τύπου οι δηλώσεις του Γιώργου δεν είναι τυχαίες, ούτε εξηγούνται με το «είναι γκάου το παιδί». Εντάσσονται σε σχέδιο εκπονηθέν υπό επιστημόνων της ψυχιατρικής και άλλων συναφών κλάδων, και στοχεύουν να μας κάνουν τα νεύρα τσατάλια, ώστε να μην μπορούμε να κινητοποιηθούμε. Ο μισός ελληνικός λαός θα καταλήξει με πονόκοιλο διαρκείας από τα τρελά γέλια, κι ο άλλος μισός (οι πιο ζοχάδες) θα βγάζει άναρθρες κραυγές που εν τέλει θα προκαλέσουν αλλεπάλληλα και μαζικά εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια.

Το μόνο που μας σώζει είναι αυτό το «εάν». Διότι, δεδομένου ότι ΔΕΝ είναι απλός πολίτης (είναι κοτζάμ προεδράρα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι πρωθυπουργάρα καλύτερη κι από τον Σημίτη, είναι αθληταράς ποδηλάτης και σέρφερ, κι άμα λάχει είναι και Υιός της Μαργαρίτας), σιγά μην διαδηλώσει με την πλέμπα (πρόπερσι που διαδήλωνε έφταιγε η σύνοδος Πλούτωνα με Κρόνο, που τον είχε αποσυντονίσει).

Παρεμπιπτόντως, διαβάσαμε ότι ένας Παλαβός δήλωσε ότι «δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κάνει και την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση», και νομίσαμε, εσφαλμένα, ότι το έλεγε για το Γιώργο. Το σχόλιο του Παλαβού, όμως, αφορούσε έναν Υποψήφιο Αντάρτη – Απλό Στρατιώτη, ο οποίος έχει πάρει τ’ άρματα εναντίον του Μνημονίου, αλλά ταυτόχρονα αποσκοπεί να πείσει «την ηγεσία του Κινήματος και της Κυβέρνησης» ότι πρέπει κι αυτή να στραφεί εναντίον του Μνημονίου. Δηλαδή, σαν να λέμε, ο Βελουχιώτης προσπαθεί να πείσει τον Τσολάκογλου να αγωνιστούν μαζί εναντίον των Γερμανών. Έκτακτα!

Το πιο ωραίο είναι ότι ο Υποψήφιος Αντάρτης – Απλός Στρατιώτης ιδρώνει χωρίς λόγο, αφού «η ηγεσία του Κινήματος και της Κυβέρνησης» (δηλαδή ο Γιώργος) δεν χρειάζεται να πειστεί, δεδομένου ότι, το ’παμε χίλιες φορές εδώ, ο Ηγέτης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι: 1. Είναι Αντιεξουσιαστής, 2. Είναι Σοσιαλιστής, 3. Αγωνίζεται ενάντια στην εξάρτηση που μας επιβλήθηκε κάπου-κάπως-κάποτε με αυτό το παλιομνημόνιο. Και η απόδειξη ότι αυτά τα εννοεί, είναι ότι αρνείται σθεναρά να θέσει εκτός Κινήματος τον Υποψήφιο Αντάρτη – Απλό Στρατιώτη, παρά τις αφόρητες πιέσεις που του ασκεί η Κομαντατούρ. Οπότε, μάλλον τζάμπα ζώστηκε τ’ άρματα ο Υποψήφιος Αντάρτης – Απλός Στρατιώτης και τρέχει στα χωράφια της Αττικής με τα τακούνια...

Η ψυχεδέλεια δεν τελειώνει εδώ. Διότι στα όρη της Αττικής ενεφανίσθη και έτερος Καππαδόκης, και αυτός Υποψήφιος Αντάρτης ορμώμενος εκ ΠΑΣΟΚ, που επίσης αγωνίζεται κατά του Μνημονίου (ουχί όμως και του Καλλικράτη, τον οποίο υπερψήφισε). Σε ιστορικές αναλογίες, δηλαδή, κάτι σαν Ναπολέων Ζέρβας της Αττικής, που Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή βρίζει τους Γερμανούς, Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο τα κουτσοπίνει μαζί τους, και την Κυριακή ξεκουράζεται.

Εν ολίγοις, πήξαμε στους Ημι-Αντι-Μνημονιακούς Αντάρτες που θέλουν να επαναφέρουν τον Τσολάκογλου στον ίσιο δρόμο. Πράγμα που μας προκαλεί αντιφατικά συναισθήματα: Από τη μια νιώθουμε υπερήφανοι που το μπλογκ μας κατάφερε να επιφέρει τέτοια σύγχυση στις τάξεις του εχθρού, από την άλλη σκεφτόμαστε ότι με τέτοια επιτυχία ίσως δεν έχουμε πλέον λόγο ύπαρξης. Να το κλείσουμε το ρημάδι; Μπααα... Μια χαρά περνάμε! Μόνο μην γίνει καμιά απεργία και ξεμείνουμε από Λεξοτανίλ...

3 σχόλια:

Ανατολή είπε...

Άμα ξεμείνουμε από Λεξοτανίλ, καλός είναι κι ο μπάφος.
Αληθεύει η φήμη ότι στην προσπάθεια δημιουργίας γενικευμένης αποχαύνωσης (για να αντέξουμε όλον αυτόν τον βομβαρδισμό από παπαριές), η Κυβέρνηση θα αποποινικοποιήση την κάναβη;

Ανώνυμος είπε...

Γαμήστε τους με μπάφο και χωρίς.

ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
REMEMBER 6 MAY
είπε...

Αντιτιθέμεθα εις την χρήσιν μπάφου. Αν ο καθείς αρχίσει τους μπάφους, οι φαρμακευτικές εταιρίες τι θα γίνουν, κλέφτες;