Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Μνημόνιο υπ’ αριθ. 2, Κεφαλαίου 3 συνέχεια: Νέα Χαράτσια, νέα Λουκέτα

Συνεχίζουμε λοιπόν από το προηγούμενο:

5. Όσον αφορά τις αστικές συγκοινωνίες (όχι που νομίζατε ότι θα τις ξεχάσουμε!) «η κυβέρνηση θα ενισχύσει την αποδοτικότητά τους ώστε να μειωθούν οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι για τον προϋπολογισμό, συμπεριλαμβανομένων της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας, της αύξησης των εισιτηρίων, και της περαιτέρω μείωσης των υπέρμετρων επιδομάτων και των υπερωριών». Αυτό είναι κατανοητό, δεν χρειάζεται σχόλια. Θα αυξηθούν (κι άλλο) τα εισιτήρια, θα μειωθεί το υπέρμετρο εισόδημα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Εκτός κι αν …
ας πούμε …
το κακό παράδειγμα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης εμπνεύσει και τους λοιπούς υπηκόους;
Α πα πα ...
Θεός φυλάξοι!



6. «Η κυβέρνηση, έως τα τέλη του έτους, θα προτείνει νομοθεσία σχετικά με την άρση των περιορισμών για τον ανταγωνισμό, των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και του εμπορίου σε κλειστά επαγγέλματα, στην οποία περιλαμβάνονται:
- Το νομικό επάγγελμα. Θα άρει περιττούς περιορισμούς για ελάχιστη αμοιβή, την ουσιαστική απαγόρευση διαφήμισης, γεωγραφικούς περιορισμούς σχετικά με το πού μπορούν οι δικηγόροι να δρουν στην Ελλάδα.
- Το επάγγελμα του φαρμακοποιού - σχετικά με τον περιορισμό του αριθμού των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους.
- Το συμβολαιογραφικό επάγγελμα… Το επάγγελμα των αρχιτεκτόνων και γενικώς των μηχανικών… Το επάγγελμα των ορκωτών λογιστών…»
Επιτέλους, και σ’ αυτό εξευρωπαϊζόμαστε. Πώς κλείνουν τα μαγαζάκια όταν ανοίγει μια υπερ-αλυσίδα; Έτσι και στα «κλειστά επαγγέλματα
». Θα έρθουν οι ξένες εταιρείες, θα τους κλείσουν, θα κάνουν ορισμένους και υπαλλήλους τους, και θα ξεμπερδεύουμε. Και να ’χουμε επιτέλους και ωραίες δικηγορικές διαφημίσεις: «Εδώ η καλυτερότερη εταιρεία νομικών! Διεθνής πείρα! Αναλαμβάνομεν πάσης φύσεως υποθέσεις! Ταχεία εξυπηρέτησις σε όλο το προτεκτοράτο!»

Εν πάση περιπτώσει, την ιδέα σας την πήρατε. Κι επειδή ψυχοπλακωθήκαμε κυριακάτικα, ας τελειώσουμε επαναλαμβάνοντας την κατακλείδα του πρώτου κειμένου αυτής της σειράς:

Το βαρέλι δίχως πάτο, αν το σηκώσει στα χέρια του ο κόσμος και τους το φορέσει καπέλο, θα τους καταπιεί. Σαν μαύρη τρύπα είναι, και όλα τα αλέθει: και τροϊκανούς, και γερμανοτσολιάδες, και παπαγαλάκια - ενδεχομένως και όσους «φίλους» του λαού τον εμποδίζουν ως τώρα να το φορέσει καπέλο στον αντίπαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: