Μας πήραν τα αυτιά τα παπαγαλάκια του ΔΝΤ στα ΜΜΕ (το 1ο βραβείο κερδίζει ο Σκάι) για τους 8.500 «αιωνόβιους» συνταξιούχους. Ο Σέρλοκ Χολμς (Λοβέρδος) και ο Δόκτωρ Γουότσον (Κουτρουμάνης) υποπτεύονται ότι οι εν λόγω συνταξιούχοι έχουν πεθάνει, αλλά οι οικογένειές τους δεν το έχουν δηλώσει, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να τους καταβάλλονται συντάξεις.
Όμως:
1. Ο Δόκτωρ Γουότσον εν τη αφελεία του δήλωσε ότι «βρήκαμε τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους καταβάλλονται συντάξεις, αλλά δεν υπάρχει καμία κίνηση εδώ και χρόνια». Δηλαδή, δεν είναι όλες οι οικογένειες των νεκρών λαμόγια - απλά οι άνθρωποι προφανώς δεν είχαν οικογένεια ή κάποιον που να νοιάζεται, κι όταν πέθαναν, οι αναίσθητοι, δεν το δήλωσαν στον αρμόδιο φορέα! Προτείνουμε να συμπεριληφθεί διάταξη στο επόμενο «επικαιροποιημένο» Μνημόνιο που να υποχρεώνει τους νεκρούς να δηλώσουν ότι πέθαναν, και σε αντίθετη περίπτωση να διατάσσεται η μεταφορά τους από τον Παράδεισο στην Κόλαση για διάστημα ίσο με την καθυστέρηση υποβολής δήλωσης. Εάν ήδη βρίσκονται στην Κόλαση, να υποβιβάζονται σε κατώτερο υπόγειο και ο διάβολος υπηρεσίας να αυξάνει το βαθμό βρασμού τους στα καζάνια.
2. Πέρα από την πλάκα: αφού ξεκίνησε εξονυχιστικός έλεγχος, να δούμε καταρχήν πόσες από τις 8.500 συντάξεις καταβάλλονται όντως σε νεκρούς. Που και όλες να καταβάλλονταν, κατανοούμε πολύ καλά τους λόγους (και πού 'σαι ακόμα - στην προηγούμενη Κατοχή οι οικογένειες κρατούσαν τα δελτία τροφίμων όσων πέθαιναν και εξακολουθούσαν «αδικαιολογήτως» να παίρνουν ένα παραπανίσιο πιάτο μπομπότα ημερησίως). Την υποκριτική «αγανάκτηση» του Σέρλοκ Χολμς για την «κατάντια της ελληνικής κοινωνίας» του την επιστρέφουμε στα μούτρα. Το δικό τους σύστημα γέννησε και θέριεψε την ιδεολογία της αρπαχτής, με την οποία προσπαθούν να λασπώσουν και να διαφθείρουν ολόκληρη την κοινωνία. (Στην περίπτωση, λέμε τώρα, που αποδειχθεί ότι κάποιος επιμένει να ζει μέχρι τα 100 και να επιβαρύνει έτσι τον δημόσιο κορβανά, προτείνουμε τολμηρά, ανοιχτόμυαλα και με αίσθηση ευθύνης ΤΗ λύση: ευθανασία. Να συσταθεί μια ειδική μόνιμη επιτροπή ξένων ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που θα εξετάζει την καταλληλότερη ηλικία ευθανασίας των αντεθνικώς επιμενόντων να αναπνέουν, και θα την ανεβοκατεβάζει αναλόγως με τους διαθέσιμους πόρους των ασφαλιστικών ταμείων).
3. Χτες τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ μας είπαν ότι δεν είναι 5, αλλά 10 τα εκατομμύρια που χάνει το Δημόσιο από τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις (μιλάμε για μπακάλικο στο οποίο ο καθένας λέει ό,τι θέλει - «ένα κιλό βγήκε η φέτα, όχι μισό - θα τη φάτε εδώ ή να σας την τυλίξω για το σπίτι;»). Έστω, λοιπόν, 10 εκατομμύρια (κι άντε παιδιά, ολοκληρώστε γρήγορα τον έλεγχο, να δούμε πόσα είναι πράγματι). Σε αυτό το σημείο, ένα έχουμε να πούμε:
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ, ΣΟΒΑΡΑ;;;
Προσπαθείτε, δηλαδή, να μας πείσετε πάλι ότι είμαστε όλοι ένοχοι, ότι όλοι μαζί τα φάγαμε και έτσι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση; (το κοπιράιτ το ’χει ο κυρ-πάγκαλος, αυτός το είπε πρώτος). Ακόμα κι αν υπάρχουν μερικές χιλιάδες φτωχολαμόγια, τη ρετσινιά προσπαθούν να την κολλήσουν σε 11 εκατομμύρια. Και κάνουν ότι «ξεχνούν» τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που λήστεψαν όλα αυτά τα χρόνια από τα 11 εκατομμύρια. Συγγνώμη κιόλας μίστερ Σέρλοκ Χολμς, αλλά με 10 εκατομμύρια από τη μια, και με δισεκατομμύρια από την άλλη, τη διαλύσατε τη ζυγαριά!
Εν πάση περιπτώσει, κι αν ήταν όπως ακριβώς τα λέτε (δηλαδή αν καταβάλλετε σε νεκρούς 5 ή 10, αδιάφορο, εκατομμύρια), τουτέστιν αν το κράτος που ΕΣΕΙΣ στήσατε είναι για γέλια, βρήκατε ότι η λύση είναι να ξεπουλήσετε την Ελλάδα και να ρίξετε εργαζόμενους και συνταξιούχους στον Καιάδα της τρόικας; Πλάκα μας κάνετε, αλλά κι εμείς θα σας κάνουμε μεγαλύτερες πλάκες. Τα ίδια έλεγαν οι αντίστοιχοι γκαιμπελίσκοι στην Αργεντινή, κι ακόμη τρέχουν να κρυφτούν.
Και μια και μιλάμε για τέτοια… τεράστια λαμογιά, για δέκα ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ, πώς εξηγείτε τα 22 (είκοσι και δύο) εκατομμύρια που δίνετε σε ιδιωτική εταιρία για να σας φτιάξει 3 (τρεις) ιστοσελίδες; [Η τραγελαφική είδηση ΕΔΩ, από τη Σίβυλλα]. Διαβάστε το, αυτό το θέμα έχει όντως πλάκα. Πιο πολλή πλάκα έχει η «δικαιολογία» του υπουργείου Μεταφορών για το συγκεκριμένο σκανδαλάκι:
«Πρόκειται για εγκεκριμένους πόρους που ή θα χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο σκοπό ή θα χαθούν. Δεν μπορούν να κατευθυνθούν δηλαδή για την κάλυψη ελλειμμάτων ή άλλους σκοπούς.»
Τι μας λέτε ωρέ παλικάρια; Έχουμε δηλαδή 22 εκατομμυριάκια, τα οποία όμως είναι διαθέσιμα μόνο για να φτιάχνουμε ιστοσελίδες κι όχι π.χ. για νοσοκομεία ή σχολεία; Δηλαδή και λεφτά δεν έχουμε (για τις ντεμοντέ κοινωνικές ανάγκες), και λεφτά έχουμε (για να επιδοτούμε απλόχερα κάθε «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.»)!
Πίσσα και πούπουλα, μίστερ Σέρλοκ Χολμς και ντόκτορ Γουότσον! Πίσσα και πούπουλα! (Και οι δύο πήραν ήδη μια σχετική πρόγευση, σε εκδοχή light - ΕΔΩ για τον Λοβέρδο, και ΕΔΩ για τον Κουτρουμάνη).
7 σχόλια:
Η απάντηση του Τσόκα σχετικα με το υψος της συμβασης ήταν " μα αφου τα χρηματα ειναι απο την ΕΕ".
Καταλάβατε; Δλδ μπορουμε να τα τρωμε αφοβα!!!
Γράφετε :
1) στην προηγούμενη Κατοχή οι οικογένειες κρατούσαν τα δελτία τροφίμων όσων πέθαιναν και εξακολουθούσαν «αδικαιολογήτως» να παίρνουν ένα παραπανίσιο πιάτο μπομπότα ημερησίως
2) Το δικό τους σύστημα γέννησε και θέριεψε την ιδεολογία της αρπαχτής, με την οποία προσπαθούν να λασπώσουν και να διαφθείρουν ολόκληρη την κοινωνία.
Μπορώ από το συνδυασμό των (1) και (2) να συμπεράνω ότι είναι σωστό και δίκαιο να μη δηλώνουμε το θάνατο του συνταξιούχου, ώστε να συνεχίσουμε να παίρνουμε τη σύνταξή του. Γιατί, αφού ήταν δικαιολογημένη αυτή η πράξη στην Κατοχή και εφόσον πάλι Κατοχή έχουμε και μια και αυτοί γέννησαν την ιδεολογία της αρπαχτής, το κρίμα στο λαιμό τους!
REMEMBER 6 MAY είπε...
Αγαπητέ/ή ανώνυμε/η φίλε/η,
Από το συνδυασμό των (1) και (2) μπορείτε και έχετε το δικαίωμα να συμπεράνετε ό,τι θέλετε. Εάν συμπεράνατε αυτό που γράψατε, προφανώς φταίμε εμείς.
Αυτό που προσπαθήσαμε (ανεπιτυχώς στην περίπτωσή σας) να επισημάνουμε, είναι μεταξύ άλλων η υποκρισία ενός ολόκληρου συστήματος που δίδαξε την αρπαχτή, και τώρα τάχα έκπληκτο ανακαλύπτει ότι υπάρχουν και πολίτες που προσπαθούν να βγάλουν από το νεκρό ξύγκι.
Επίσης (ανεπιτυχώς) να καταδείξουμε την αλήτικη παπαγαλία, που παίρνει ένα θέμα του οποίου δεν γνωρίζουμε τις διαστάσεις και το χρησιμοποιεί για να μας δημιουργήσει αίσθημα συλλογικής ενοχής (και αποδοχής), ενώ συνειδητότατα αποσιωπά τα δισεκατομμύρια που μας έκλεψαν. Αυτό κάποτε το έλεγαν "διυλίζω τον κώνωπα και καταπίνω την κάμηλο".
Επίσης (ξανά ανεπιτυχώς) να σχολιάσουμε τη γελοιότητα (μιας και, αφού κατάπιαμε τις καμήλες, ασχολούμαστε με κώνωπες) της συνέχισης της φτωχομπινέδικης λαμογιάς, όπως δείχνει η περίπτωση της πληρωμής 22 εκατομμυρίων (...) σε ιδιωτική εταιρεία για κατασκευή τριών ιστοσελίδων με βάσεις δεδομένων.
Δυστυχώς, "χάρη" στην Κατοχή, θα μας δοθούν πολλές ακόμη ευκαιρίες για να βελτιώσουμε τις συγγραφικές μας ικανότητες και, όντας πιο κατανοητοί, ενδεχομένως να διαλεχθούμε πιο αποτελεσματικά.
REMEMBER 6 MAY είπε...
@ cynical:
Έτσι όπως τα λέτε! Αλλά υπάρχει και άλλη μία πτυχή: Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που δίνει απλόχερα ενισχύσεις (από τα λεφτά του ευρωπαίου φορολογούμενου) όχι για να ελαφρύνει, έστω, κάπως τις πλάτες των εργαζόμενων, αλλά για να "επιδοτεί" με τεράστια κέρδη τον ιδιωτικό τομέα. Αυτά τα 22 εκατομμύρια για το συγκεκριμένο "έργο" δεν τρώγονται με τίποτα. Ιδίως όταν σου λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για παιδικούς σταθμούς, σχολεία και λοιπούς αναχρονιστικούς οργανισμούς...
Τελικά δεν κατάλαβα, είναι σωστό και δίκαιο να μη δηλώνουμε το θάνατο του συνταξιούχου ή όχι;
REMEMBER 6 MAY είπε...
μμμ... τι να σας πούμε, αγαπητέ/ή ανώνυμε/η φίλε/η; Μας έχετε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση...
Ίσως, όμως, αν διαβάζατε ολόκληρη την ανάρτηση, να βρίσκατε την απάντηση στο ερώτημά σας. Διότι αλλιώς θα είστε μονίμως εκτός θέματος, με κίνδυνο να πέσετε κάτω από τη βάση, και να βρεθείτε σε κάνα ΤΕΙ-φάντασμα.
Εάν πάντως χάσατε πρόσφατα προσφιλές σας πρόσωπο, το οποίο παρόλο που πέθανε συμπεριφέρεται ανεύθυνα και δεν το δηλώνει αρμοδίως, θα σας συνιστούσαμε να το δηλώσετε εσείς. Μπορεί να χάσετε τη σύνταξη του προσφιλούς προσώπου, αλλά θα το γλιτώσετε από ενδεχόμενη έξτρα τιμωρία (βλέπε σημείο 1, τρίτη και τέταρτη φράση).
Επειδή το «ανώνυμος» δημιουργεί συγχύσεις (για παράδειγμα, το δεύτερο σχόλιο με υπογραφή «ανώνυμος» δεν είναι δικό μου) θα χρησιμοποιώ πλέον το νικ «Κάρολος».
Η απάντησή μου στον μπλόγκερ είναι :
1) Φυσικά, ο καθένας διαβάζοντας κάτι, «έχει δικαίωμα να συμπεράνει ότι θέλει». Το θέμα είναι αν το συμπέρασμά του οφείλεται σε αυθαίρετη κατασκευή του νου του, ή οδηγήθηκε στο συμπέρασμα αυτό από το νόημα του κειμένου που διάβασε (ή, τουλάχιστον, από τον τρόπο που ήταν γραμμένο, ο οποίος οδηγούσε σε παρανοήσεις). Με τη φράση «προφανώς φταίμε εμείς» αναγνωρίζετε πως το συμπέρασμά μου οφειλόταν στον τρόπο γραφής του κειμένου.
2) Δεν κατάλαβα το «ανεπιτυχώς στην περίπτωσή σας». Δεν είπα ότι βρίσκω λάθος τις επισημάνσεις που κάνει το κείμενο, οι οποίες, βασικά, είναι και δικές μου επισημάνσεις. Διαφώνησα να χαρακτηρίζουμε τη σημερινή κατάσταση «Κατοχή» και να την παραλληλίζουμε με την άλλη Κατοχή, οπότε μπορούν να βγουν λάθος συμπεράσματα. Χαίρομαι που το συμπέρασμα που έβγαλα δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε να βγάλω από το κείμενο. Ελπίζω, αν προσεχτεί περισσότερο ο τρόπος γραφής, να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον, που δε φαίνεται να είναι και τόσο ρόδινο.
3) Παρόλα αυτά, η κατάληξη του σχολίου σας αναφέρει πάλι την παρεξηγήσιμη λέξη «Κατοχή» : «Δυστυχώς, "χάρη" στην Κατοχή…». Ελπίζω τα εισαγωγικά να προορίζονταν για τη λέξη «Κατοχή» και από λάθος περιέβαλαν τη λέξη «χάρη».
Δημοσίευση σχολίου