Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Η Λούκα Κατσέλη, επιτέλους, επαναστατεί!

Από τη συνέντευξη της κυρίας Κατσέλη, υπουργού (???) Οικονομίας, στη χτεσινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (Ένα περίεργο πράμα αυτές οι συνεντεύξεις! Καμιά φορά μένει κανείς με την εντύπωση ότι οι δημοσιογράφοι αβαντάρουν τον συνεντευξιαζόμενο, και "ξεχνούν" να τον στριμώξουν. Μπααα, ιδέα μας θα 'ναι...):




ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς αισθάνεστε όταν ακούτε από ένα κομμάτι της αριστεράς ότι είστε κυβέρνηση δωσιλόγων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επαναστατώ. Σπάνια βλέπει κανείς μια κυβέρνηση που διαθέτει τόσα ικανά στελέχη να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους γιατί αγαπούν τον τόπο τους.

Έτσι λοιπόν. Η κυρία Κατσέλη δεν επαναστάτησε όταν εκλέχτηκε με ένα πρόγραμμα και μετά άρχισε να εφαρμόζει ακριβώς το ανάποδο. Δεν επαναστάτησε ούτε όταν ψήφισε το Μνημόνιο στα αγγλικά. Δεν επαναστάτησε ούτε όταν καταπάτησε το Σύνταγμα, ούτε όταν μετατράπηκε σε πρωτοκολλητή αποφάσεων που παίρνουν άλλοι, ούτε όταν έκοψε τις συντάξεις, ούτε όταν έβαλε την Ελλάδα στις ράγες μιας μαθηματικά βέβαιης χρεοκοπίας, ούτε, ούτε...

Επαναστατεί όμως τώρα. Όταν τη λένε δωσίλογο. Εξεγείρεται η γυναίκα, δεν μπορεί να ακούει να κατηγορούνται τόσα ικανά στελέχη! Που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους γιατί αγαπούν τον τόπο τους (αν δεν τον αγαπούσαν δηλαδή, τι θα έκαναν;).

Κακώς επαναστατεί. Τι ήθελε δηλαδή να την αποκαλέσουν, γερμανοτσολιά; Δεδομένου ότι στους γερμανοτσολιάδες δεν υπήρχαν γυναίκες, θα ήταν πράγματι ανακριβές να την πει κανείς γερμανοτσολιά. Το "δωσίλογος" μια χαρά όρος είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: