Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Τι παίρνει και δεν μας δίνει; (Δεύτερο Επεισόδιο)

[το Πρώτο Επεισόδιο ΕΔΩ]

Επέστρεψε (;) από τις διακοπές του το παιδί, και μίλησε. Πάλι. Ηλεκτρονικά, βέβαια. Έγραψε άρθρο και το ανήρτησε στο Διαδίκτυο, στο οποίο μας εξηγεί ότι δεν ξεχνά τα εκατομμύρια των Ελλήνων που τον ψήφισαν για να κάνει αυτά ακριβώς που κάνει (όχι, δεν κάνουμε πλάκα, αυτό έγραψε!):

«Δεν ξεχνώ ποτέ ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων και των Ελληνίδων στις 4 Οκτωβρίου μάς εξέλεξαν δίνοντάς μας αυτήν ακριβώς την εντολή: Να κάνουμε τώρα όσα δεν κάναμε δεκαετίες.»

Προφανώς ευρισκόμενος υπό την επήρρεια αγνώστων σε εμάς ουσιών (ξαναρωτάμε: τι παίρνει και δεν μας δίνει;) συνέχισε απτόητος:

«Η δική μας αλλά και η διεθνής εμπειρία μάς έχει διδάξει ότι, χωρίς κανόνες ο καπιταλισμός γίνεται ληστρικός, η αγορά αναπτύσσεται άναρχα, κυριαρχεί μια ολιγαρχία, επιβάλλονται παντού πελατειακοί όροι στυγνής συναλλαγής στη δημόσια σφαίρα και τελικά, επικρατεί το δίκιο του ισχυρού.»

Επίσης μας υπενθύμισε ότι «είναι εθνικό μας χρέος να σταματήσουμε την εξάρτηση της χώρας από ξένες επιτηρήσεις». Η φράση που αποκαλύπτει το καταπληκτικό σχέδιο που συνέλαβε ο άξιος εγγονός του Γεωργίου και πανάξιος γιος του αείμνηστου Ανδρέα: Μας έβαλε ο ίδιος στην ξένη επιτήρηση για να πιάσει στον ύπνο τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, και μετά, ΜΠΑΜ, να τους δώσει μια και να ξεμπερδεύει δια παντός με την εξάρτηση!

Στο ίδιο άρθρο, το τέκνο της Μάργκαρετ μας διαβεβαιώνει ότι «η έξοδος της χώρας από την κρίση, όταν επιτευχθεί, θα είναι μόνιμη και όχι προσωρινή». Αυτό το απροσδιόριστο «όταν» μας ανησυχεί κάπως, αλλά ας δείξουμε εμπιστοσύνη στον Φωτεινό Ηγέτη μας, στην Ελπίδα του Έθνους - άλλωστε δεν μας έδωσε ποτέ λόγο να νομίσουμε ότι άλλα λέει και άλλα κάνει, έτσι δεν είναι;

Τέλος, με όλο το σέβας στον Μαχητή της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Τέταρτου Δρόμου προς το Σοσιαλισμό, ταπεινά θα θέλαμε να του πούμε ότι θα μπορούσε να αποφύγει την κατακλείδα του εμπνευσμένου άρθρου του:

«Κάνουμε το αυτονόητο πραγματικότητα. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.»

Αυτό ακούγεται κάπως εκφοβιστικό. Ίσως πρέπει να αυξήσει τη δόση των ουσιών, ώστε η επήρρειά τους να διαρκεί μέχρι να ολοκληρώνει τα άρθρα του, και να μην μας ανησυχεί άνευ λόγου την τελευταία στιγμή…

[Η εικονογράφηση του εμπνευσμένου, ως συνήθως, AntistaChef]

Δεν υπάρχουν σχόλια: