Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Γιώργο μην φας, έχει γλαρόσουπα

Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών, που βασίζεται στα (όπως πάντα καλομαγειρεμένα, για να είναι πιο εύπεπτα) στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2.115,11 ευρώ τον Ιούνιο του 2010, ενώ τον Ιούνιο του 2009 κόστιζε 2.010,15 ευρώ. Δηλαδή η αύξηση του κόστους ζωής μέσα σ’ ένα χρόνο ανέρχεται σε 104,97 ευρώ (ποσοστό 5%). Μείον οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, συν οι αυξήσεις στους άμεσους και έμμεσους φόρους, μια χαρά τα πάμε!

Γι' αυτό και ο Ηγέτης μας ΓΑΠ, ήσυχος που όλα βαίνουν καλώς, πετάχτηκε στην Κρήτη όπου μετέδωσε στους απανταχού Κρήτες το μήνυμα της "επανάστασης του αυτονόητου" (...), και έκανε και θαλάσσια σπορ για να ξεσκάσει λίγο. Εάν βέβαια υπήρχε θεός, θα έπρεπε να φυσήξει λίγο παραπάνω, κι αυτή η έρμη η ιστιοσανίδα με τον George να ξεβραστεί σε καμιά παραλία της Λιβύης... Τέλος πάντων. Α! Μετά την Κρήτη ο Ηγέτης μας θα πάει, λέει, για καμιά δεκαπενταριά μέρες να την αράξει στην Πάρο.

Δεν αντέχει το παιδί να μείνει στην Αθήνα, διότι ψυχοπλακώνεται κάθε φορά που βλέπει τα αφεντικά της τρόικας να αλωνίζουν και να γδύνουν τους υπηκόους του. Ενώ στα νησιά, αγναντεύοντας το πέλαγος και μετρώντας τους γλάρους που κάνουν γύρους πάνω από το κεφάλι του και τον κράζουν (το τελευταίο, ότι τον κράζουν, δεν το έχει συνειδητοποιήσει), καταφέρνει να ξεχνιέται και να αυθυποβάλλεται, ότι είναι ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πρωθυπουργος ανευ χαρτοφυλακιου!