Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά

Από ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης της Αγροτικής Τράπεζας:

"Η πρόταση εξαγοράς της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ και του ΤΤ δημιουργεί ένα τεράστιο πολιτικό αλλά και οικονομικό σκάνδαλο, αφού σπεύδει να ικανοποιήσει κατευθύνσεις πλήρους αποδυνάμωσης της παρέμβασης του κράτους αλλά και να εξυπηρετήσει μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Τη στιγμή μάλιστα που ακόμα η ικανότητα διάθεσης ρευστού από τους επίδοξους αγοραστές είναι αμφισβητούμενη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει δάνεια 350 εκ. ευρώ στο ΤΤ που λήγουν τέλος του Ιουλίου ενώ έχει δανειστεί και από την ΑΤΕ στη διατραπεζική 200 εκ. ευρώ περίπου."

Δηλαδή η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει πάρει εγγυήσεις ρευστότητας μόνο από το πακέτο των 28 δισ. που έδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή, ούτε μόνο από το πακέτο των 15 δισ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ούτε δάνειο μόνο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (350 εκατ.). Έχει δανειστεί και άλλα 200 εκατ. από την Αγροτική Τράπεζα!

Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση έφερε (και πληρώνει - πόσο;) ξένους "ειδικούς" για να μελετήσουν σοβαρά τη σοβαρότατη πρόταση του κ. Σάλλα, να ψωνίσει την Αγροτική και το ΤΤ έναντι 700 εκατ. ευρώ. Αλλά ας μην κατηγορούμε άδικα την κυβέρνηση. Μπορεί οι "ειδικοί" να απορρίψουν την πρόταση Σάλλα, και να προτείνουν να πάρει απευθείας κοψοχρονιά την Αγροτική και το ΤΤ καμιά "σοβαρή" ευρωπαϊκή τράπεζα. Οτιδήποτε, αρκεί να μην υπάρχει δημόσιος τραπεζικός πυλώνας.

ΥΓ: Διαβάστε σχετικά με τη... συμφέρουσα πρόταση του κ. Σάλλα και το άρθρο «Τραπεζικά παράδοξα» του Ν. Ξυδάκη στην Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: