Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Σώπα ρε αδερφέ που γέρνει… ιδέα σου είναι!

Πριν δέκα χρόνια η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (που υπό την υψηλή καθοδήγηση Σημίτη εκσυγχρόνιζε την Ελλάδα) συμφώνησε με τους Γερμανούς φίλους μας, να ψωνίσουμε τέσσερα υποβρύχια. Ως γνωστόν, τα γερμανικά προϊόντα είναι γενικά Α΄ ποιότητος, «δεν σπάνε και δεν χαλάνε». Αυτή η γενικευμένη ιδέα δέχτηκε, πάντως, πλήγμα όταν στις δοκιμές το πρώτο από τα υποβρύχια, το «Παπανικολής», μπατάρισε προς τα δεξιά (συμβολικό!).

Εν τω μεταξύ έφυγε το ΠΑΣΟΚ, ήρθε η ΝΔ, έφυγε η ΝΔ, ξανάρθε το ΠΑΣΟΚ (Επίσης: 1. Παραιτήθηκε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Φενέκος, αφήνοντας υπονοούμενα για πιέσεις της πολιτικής ηγεσίας να παραλάβει το «Παπανικολής» έστω κι αν μπατάρει, και 2. Η εισαγγελία του Μονάχου ανακάλυψε ότι οι εταιρίες που κατασκεύαζαν τα υποβρύχια έδωσαν κάτι εκατομμύρια ευρώ μίζες για να υπογραφεί η συμφωνία με την κυβέρνηση Σημίτη – έκτοτε, όμως, ούτε φωνή ούτε ακρόαση).

Φαίνεται ότι, ζαλισμένος από αυτές τις αλλεπάλληλες αλλαγές, τελικά ο «Παπανικολής» ήρθε στα ίσα του (λογικό: αν δεν μπατάριζε και ζαλιζόταν, τότε θα μπατάριζε – αφού όμως ήδη μπατάριζε, με το που ζαλίστηκε, ωωωπ, ίσιωσε!). Το ίσιωμα μάλιστα το επιβεβαίωσαν, μας το είπε ο κυρ-Βενιζέλος, έκπληκτοι και οι ίδιοι, «οι ειδικοί του Πολεμικού Ναυτικού από κοινού με τον αρμόδιο κρατικό γερμανικό φορέα» (σώπα!), και μάλιστα «με πλήρη ανεξαρτησία γνώμης» (ε, αλίμονο).

Πάνω στον πανικό, οι Γερμανοί (που στο μεταξύ τους δώκαμε 2 δισεκατομμύρια ευρώ για τα 4 συνολικά υποβρύχια που είχαμε παραγγείλει το 2000, αν και δεν παραλάβαμε κανένα μέχρι σήμερα, αλλά αν δεν ενισχύσουμε εμείς τη γερμανική οικονομία, ποιος θα το κάνει; οι Αμερικάνοι;), οι Γερμανοί λοιπόν, πούλησαν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (κομπλέ, με 1.200 εργάτες συν τα γυναικόπαιδα) στον αξιότιμο σεΐχη του Άμπου Ντάμπι, και ο κυρ-Βενιζέλος χέστηκε από τη χαρά του διότι έρχεται κι άλλος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα, ο οποίος επιπλέον έστειλε στον Υπουργό Τροϊκανής Άμυνας δύο κουτιά λουκούμια, ένα σαραγλί, κι έναν νταβά γαλακτομπούρεκο. Συν ροδόνερο, για να πλύνει τα χεράκια του ο κυρ-Βενιζέλος μετά το χλαπάκιασμα.

Συγκινημένος από αυτές τις ευχάριστες εξελίξεις, ο κυρ-Βενιζέλος (και σύμπασα η κυβέρνηση, πλην της πρωθυπουργάρας που κάπου πήγε βόλτα και ξέχασε να γυρίσει) αποφάσισε να το παραλάβουμε το ρημάδι, διότι:
1. Έχουμε ήδη δώσει δύο δισεκατομμυριάκια τζάμπα και βερεσέ, κι αν το πάρουν χαμπάρι οι ραγιάδες θα ξεσηκωθούν και θα μας κόψουν τον κόλο,
2. Έχουμε τη θετική γνωμάτευση των εντελώς ανεξαρτήτων Ελλήνων και Γερμανών ειδικών, και να πά' να [ΧΧΧ] το ιδιότροπο πολεμικό ναυτικό που κάνει νάζια,
3. Αν το παραλάβουμε, η εισαγγελία Μονάχου υπόσχεται να ξεχάσει ποιοι Έλληνες πατριώτες πήραν τις μίζες, το οποίο είναι βασικό, διότι ήδη πήξαμε στη γλίτσα,
4. Ο ίδιος ο σεΐχης έδωσε, λέει, προσωπικές διαβεβαιώσεις ότι θα μας βοηθήσει να πουλήσουμε τον μπαταλαμά σε κάνα κορόιδο από «τρίτη χώρα» (Σοβαρά! Το διέρρευσε κι αυτό ο κύριος υπουργός, ενώ ρευόταν το γαλακτομπούρεκο made in Abu Dhabi, ότι του το υποσχέθηκε ο σεΐχης…)

Πάνω στο γάμο και τη χαρά, η Βασίλω αποφάσισε να φτιάξουμε και δυο καινούρια υποβρύχια, επιπλέον των 4 που παραγγείλαμε (και ακόμα δεν είδαμε), και μάλιστα, είπε ο κυρ-Βενιζέλος, θα τα πάρουμε κοψοχρονιά (ειδικά αν μπατάρουν και αυτά, μισοτιμής!). Για να μην νιώθουν μάλιστα μόνα τους στην κρύα θάλασσα, θα ψωνίσουμε και μερικές φρεγάτες (από τους Γάλλους, όμως, διότι κι αυτοί άνθρωποι είναι). Μετά, αφού τα πάρουμε όλα αυτά, θα τα βάλουμε στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας, να πηγαίνουν τα παιδάκια επίσκεψη και να παίζουν.

Τώρα, επειδή τα Made in EU παιχνιδάκια κοστίζουν (τι θέλετε να πάρουμε, κινέζικα από τα Jumbo; ποτέ! τα ελληνόπουλα δικαιούνται να παίζουν σε περιβάλλον προδιαγραφών ISO), η κυβέρνηση σκέφτεται να πιέσει σκληρά την τρόικα να επικαιροποιήσει λίγο ακόμη το Μνημόνιο, ανεβάζοντας το όριο συνταξιοδότησης στα 77,5 έτη, το ΦΠΑ στο 39,5%, και την τιμή του κολόχαρτου σε άγνωστο ακόμη ύψος (διότι πρέπει να προηγηθεί αναλογιστική μελέτη). Καλή σας ημέρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kalo einai pou gernei to submarine, oi tourkoi tha nomizoun oti einai poustia apo pisw kai tha tin patisoun