Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ο ΚΥΡΙΟΣ τσουκατος και η ΕΞΥΓΙΑΝΣΙΣ του πολιτικου συστηματος

Ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι η κατάθεση του μοναχικού κ. Τσουκάτου (που κανείς πια δεν θέλει να τον ξέρει, ούτε καν ο πολιτικός μπαμπάς του, ο Σημίτης) στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens.

Ο κ. Τσουκάτος έχει ήδη ομολογήσει ότι το 1999 έλαβε μίζα ενός εκατομμυρίου μάρκων από τη Siemens για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για «συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Τσουκάτος λειτουργούσε ως μεσάζων μεταξύ του ΟΤΕ και του αρχιμιζαδόρου της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου (που κι αυτόν δεν θέλει να τον γνωρίζει πια κανείς – ούτε πασόκος, ούτε νεοδημοκράτης... αχάριστοι όλοι τους!).

Πάντως, όπως και ο κ. Μαντέλης, και όπως και ο κ. Τσουγκράνης, έτσι και ο κ. Τσουκάτος έχει αφεθεί ελεύθερος από τη Δικαιοσύνη, διότι ούτε αυτός φοράει πράσινα παπούτσια, ούτε σε ζαρντινιέρα σκουντούφλησε, ούτε κατέβηκε με τις πυτζάμες να πετάξει τα σκουπίδια ενώ έκαναν ντου τα ΜΑΤ, ούτε ούτε κ.λπ. κ.λπ. Τέλος πάντων, σταματάμε εδώ, διότι ποιοι είμαστε εμείς να (συγ)κρίνουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης;

Εν ολίγοις, πρόκειται για μία από τις δεκάδες υποθέσεις χρηματισμού των δύο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) από πολυεθνικές, μεγαλοεπιχειρηματίες κ.λπ. με αντάλλαγμα την ανάθεση μεγάλων έργων και την απόσπαση αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων με το Δημόσιο.

Η λύση είναι μία, για να ξεμπερδεύουμε με τις μίζες και τον αδιαφανή χρηματισμό από σκοτεινά συμφέροντα, και για να εκσυγχρονιστεί η πολιτική ζωή του τόπου: Να δηλώνει, επιτέλους, το ΚΚΕ και οι λοιποί Κ/Σ (κομμουνιστοσυμμορίτες) ποιοι τους δίνουν ενίσχυση. Που μουρμουράνε κιόλας ότι τάχα ο λαός υποφέρει - αλλά τα παλιοκουπόνια τους μπορεί και τα αγοράζει. Αίσχος!

Στη βάση αυτή, χαιρετίζουμε τη σχετική πρωτοβουλία της Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος (την οποία χαιρετίζει και η εξίσου αδιάφθορη ΝΔ) και καλούμε την Κυβέρνηση να πατάξει επιτέλους την ανομία και ασυλία της Αριστεράς, που διακινεί μαύρο πολιτικό χρήμα χάρη στα ανώνυμα κουπόνια. Τελεία και παύλα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι λοιποί Κ/Σ, που λέτε κι εσείς (αυτό θυμίζει λίγο τις "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις", αλλά ας το παραβλέψουμε) άρχισαν να συντάσσονται με το ΚΚΕ σε αυτό το ζήτημα:

«Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής υπογραμμίζει τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές προϋποθέσεις που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για την ανακήρυξη των υποψηφίων και την οικονομική στήριξη της προεκλογικής καμπάνιας των συνδυασμών. Πρόκειται για μέτρα που στόχο έχουν να αποκλείσουν τους απλούς ανθρώπους και να ενισχύσουν τις δυνατότητες συνδυασμών και υποψηφίων που έχουν επιλέξει η κυρίαρχη τάξη και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Η ανακήρυξη των τραπεζών σε εγγυητές της διαφάνειας στην πολιτική δράση, προκαλεί ταυτόχρονα οργή και θυμηδία.
Το Μέτωπο δηλώνει ότι θα αντισταθεί σε αυτές τις απαράδεκτες ρυθμίσεις και δεν θα τις αποδεχθεί. Καλεί όλους τους συνδυασμούς που αναφέρονται στην αριστερά, στο εργατικό κίνημα, στις λαϊκές δυνάμεις, να παλέψουμε μαζί για την ανατροπή ρυθμίσεων του προεκλογικού αγώνα που –υπό το πρόσχημα της οικονομικής διαφάνειας- παραβιάζουν τις πιο ουσιαστικές αρχές της δημοκρατίας. Συμφωνεί σε αυτό το θέμα με την άποψη που έχει εκφράσει το ΚΚΕ.
Το Μέτωπο, σε χθεσινή ευρεία σύσκεψη, αποφάσισε την άμεση διοργάνωση Οικονομικής Εξόρμησης από την επόμενη Δευτέρα.»

ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
REMEMBER 6 MAY
είπε...

Έτσι, ε; Να τους χώσει κι αυτούς στην μπουζού η Κομαντατούρ, παρέα με την κυρία Παπαρήγα, να ησυχάσουμε!