Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η κυρία Διαμαντοπούλου τίμησε την Κοκκινιά

Σήμερα άνοιξαν τα σχολεία. Ήταν γνωστό ότι στην τελετή αγιασμού του 26ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Ενόψει της μεγάλης μέρας, τα πιτσιρίκια έβαλαν τα καλά τους, το ίδιο και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Φτάνοντας όμως στο σχολείο, όλοι ένιωθαν περίεργα. Δεκάδες γνωστοί και άγνωστοι ασφαλίτες είχαν ζώσει τον τόπο. Η κατάσταση ήταν ασφυκτική. «Όλοι αυτοί οι μυστικοί για τον Παπούλια; Αποκλείεται!», σχολίαζαν αρκετοί από τους παρόντες, προσπαθώντας να μαντέψουν την αιτία της... συρροής αστυνομικών.

Ώσπου τους λύθηκε η απορία. Ξαφνικά, περικυκλωμένη από ασφαλίτες, εισέβαλε στο προσκήνιο η κυρία Διαμαντοπούλου. Όπως εισβάλλουν οι εχθροί. Απροειδοποίητα, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά σε τι «εκτίμηση» τούς έχει ο κόσμος κι ότι, αν μαθευτεί ότι έρχονται, θα έχουν κάθε άλλο παρά αποθεωτική υποδοχή. Καλού-κακού πάντως κουβαλάνε μαζί τους και τους σωματοφύλακες, ενώ οι ασφαλίτες διπλαρώνουν όσους κατοίκους γνωρίζουν ως «αντεθνικά στοιχεία», για να εμποδίσουν το κράξιμο.

Αυτές τις σκηνές δεν θα τις δούμε στο αποψινό δελτίο ειδήσεων. Μόνο τις γενικολογίες του προέδρου (θα ’πρεπε να ντρέπεται, το πάλαι ποτέ αντιστασιακός αυτός, να βρίσκεται σε δημοτικό σχολείο ζωσμένο από ασφαλίτες...), και τα ψέματα της Διαμαντοπούλου. Δεν θα ακούσουμε το «Δώστε λεφτά για την παιδεία» από μια θαρραλέα φωνή ενώ μιλούσε η Διαμαντοπούλου. Ούτε θα δούμε τους (ελάχιστους) επίσημους με τσίπα να φεύγουν όταν ανέβηκε στο βήμα η «κυρία υπουργός».

Δεν πειράζει όμως. Το ξέρουμε και το ξέρουν ότι είναι παντού ανεπιθύμητοι. Και ότι χρειάζονται δεκάδες ασφαλίτες και σωματοφύλακες για να ξεμυτίσουν από τα γραφεία τους. Με μία έννοια, σήμερα όντως η κυρία Διαμαντοπούλου τίμησε την Κοκκινιά οργανώνοντας ολόκληρη εκστρατεία για να βγει 5 λεπτά στην TV. Θα ήταν πράγματι ντροπή για την ιστορική συνοικία να νιώσει η κυρία υπουργός ότι μπορεί να περπατήσει άφοβα τους δρόμους της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: