Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ευτυχώς που δεν φοράει πράσινα παπούτσια, ...

... ευτυχώς που δεν σκουντούφλησε σε ζαρντινιέρα, ευτυχώς που δεν κατέβηκε με τις πυτζάμες να πετάξει τα σκουπίδια, και ευτυχώς πάει λέγοντας. Για τον κύριο Μαντέλη λέμε. Τον πρώην υπουργό. Του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Τον κολλητό του κυρίου Σημίτη, που μας έβαλε στην ΟΝΕ και σωθήκαμε. Που, τι έκανε πια; Μια-δυο χορηγιούλες από τη Siemens δέχθηκε, και πέσανε να τον φάνε...

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε λοιπόν να μην τον προφυλακίσει τον κύριο. Διότι «δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του οι νόμιμες προϋποθέσεις για να προφυλακιστεί». Δηλαδή:

1. δεν φοράει πράσινα παπούτσια,
2. δεν σκουντούφλησε σε ζαρντινιέρα,
3. δεν κατέβηκε με τις πυτζάμες να πετάξει τα σκουπίδια.

Επ’ αυτού, επειδή ήδη έχουμε ασχοληθεί [ΕΔΩ], κι επειδή ακούγονται πολλές κακοήθειες για δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση του κυρίου Μαντέλη, αρκούμεθα να παραθέσουμε την άποψη του Πιτσιρίκου:

Εξόριστος στην Αθήνα
Στην αρχαία Αθήνα, όσοι κρίνονταν επικίνδυνοι για την πόλη οδηγούνταν δια του εξοστρακισμού σε υποχρεωτική εξορία. Στη σύγχρονη Ελλάδα, η αντίστοιχη τιμωρία είναι η απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα. Βέβαια, το να υποχρεώνεσαι να ζεις στην Ελλάδα του 2010 είναι μια μορφή εξορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: