Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Πού θα πάει, θα σας περαιώσουμε κι εμείς...

Στην «περαίωση» 2000-2009, πέραν των χιλιάδων μικρομεσαίων που πια δεν έχουν πού την κεφαλήν πλύναι αλλά θα κληθούν να καταβάλλουν έστω κι ένα διακοσάρι ευρώ για να ξεμπερδεύουν (διότι, ως γνωστόν, φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι), θα ενταχθούν, λέει, και «πολύ μεγάλες επιχειρήσεις» - με τζίρο που μπορεί να φτάνει τα 15 ή και 20 εκατομμύρια ευρώ. Εξαιρούνται οι τράπεζες (άλλωστε στις τράπεζες δίνουμε, δεν παίρνουμε) και λοιπά ευαγή ιδρύματα. ΔΕΝ εξαιρούνται όμως οι «υποθέσεις πλαστών και εικονικών συναλλαγών»!

Εν πάση περιπτώσει, επειδή μας τελείωσαν και τα ψιλά, παρακαλείται ο κάθε παράνομος μεγαλοεπιχειρηματίας ή/και μαφιόζος, να έρθει με ό,τι έχει ευχαρίστηση για να τον περαιώσει ο άτεγκτος Παπακωνσταντίνου, και να τον αποδώσει πάλλευκο στην κοινωνία. Επίσης παρακαλούνται όσοι ηλίθιοι πλήρωναν κανονικά εισφορές, απέδιδαν το ΦΠΑ κ.λπ., να μην χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο αναφωνώντας αυτοκριτικά «μα, πόσο μαλάκας είμαι;;;», διότι χτύπα-χτύπα μπορεί να μας πάθουν τίποτα, και πού θα ξαναβρούμε τέτοια κορόιδα;

Σύμφωνα πάντως με έγκυρες διαρροές (ναι, το Συγκρότημα ξέρει) «το σχήμα λόγου “κάψτε τα βιβλία” θα έχει ισχύ μόνο στην περίπτωση κατά την οποία υπάρχει πλήρης εξόφληση των πρόσθετων φόρων (καταβολής του συνόλου των δόσεων) που θα προκύψουν από την περαίωση». Τουτέστιν, άμα τα σκάσεις όλα μαζί τα φραγκοδίφραγκα (και όχι σε 24 δόσεις), τα καις και το φχαριστιέσαι. Διότι έτσι κάτι θα μαζέψει ο Παπακωνσταντίνου, ώστε οι τροϊκανοί να του δώσουν παράταση ζωής κάνα μήνα, και μετά έχει (;) ο θεός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: