Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Τι παίρνει και δεν μας δίνει; (Τρίτο Επεισόδιο)

Είναι χρονοβόρο και ψυχοφθόρο (μερικές φορές όμως, είναι και ψυχαγωγικό) να προσπαθήσει κάποιος να παρακολουθήσει τις απίθανες κολοτούμπες του ΓΑΠ. Όσα έλεγε, βέβαια, πριν παραλάβει το δαχτυλίδι της εξουσίας από τον Καραμανλή έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα κάνει.

Αλλά, ας πούμε ότι έχουμε συνηθίσει πια αυτό να το θεωρούμε "φυσιολογικό". Εκεί που τρελαίνεται ο άνθρωπος είναι με όσα λέει τώρα. Ήδη ως πρωθυπουργός του ΔΝΤ έχει μιλήσει αρκετές φορές εναντίον του... εαυτού του (π.χ. αυτά που είπε στο "Συμπόσιο της Σύμης" και αυτά που έγραψε σε ένα... διάλειμμα των διακοπών του).

Όμως το ρεσιτάλ ΓΑΠ συνεχίζεται - να τι μας είπε στο τριήμερο μνημόσυνο της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη:

"Εμείς προτείνουμε, αντί πολιτική λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια πολιτική υπευθυνότητας, ευθύνης για την πράσινη ανάπτυξη, ευθύνης για την παιδεία, ευθύνης για την καινοτομία, ευθύνης για την επένδυση για εργασία, ευθύνης για τις απαραίτητες υποδομές για μια Ευρώπη πραγματικά ανταγωνιστική."

Είπε πολλά τέτοια ανέκδοτα. Το καλύτερο όμως μάλλον ήταν το εξής:

"Έχουμε καταθέσει προτάσεις κατά της υπερεκμετάλλευσης εργαζομένων σε άλλες ηπείρους"!!!

Έτσι ακριβώς. Σε άλλες ηπείρους! Όταν παίρνει αυτές τις περίεργες ουσίες το παιδί, δεν παίζεται ούτε με κοφτές μπαλιές...

[Εικονογράφηση: Παραλλαγή σε δημιουργία του Antista/Chef]

Δεν υπάρχουν σχόλια: