Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Εντελώς έκπληκτο το Συγκρότημα

Χτες στο ΒΗΜΑ δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ σχετικά με τις συμβάσεις των νοσοκομείων για προμήθεια ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως αποκαλύπτεται από τις εκθέσεις των δημόσιων επιθεωρητών.

(Να τους καταργήσουμε, τους χαραμοφάηδες, τους υψηλόμισθους, που ζουν σε βάρος του κοσμάκη, που μπορεί και να χρηματίζονται, και εν πάση περιπτώσει δουλειά δεν έχουν και πάνε και ανακαλύπτουν σκάνδαλα με το ζόρι: π.χ., το Κέντρο Υγείας Σητείας αγόρασε έναν αξονικό τομογράφο έναντι 240.000 ευρώ. Και το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, πάλι στην Κρήτη, ζήλεψε κι αγόρασε τον ίδιο ακριβώς τομογράφο. Πόσο; Μόνον 436.300 ευρώ. Δικαιολογημένη η μικροδιαφορά, διότι ξέρετε τι ταλαιπωρία είναι να πας τον τομογράφο στον 2ο όροφο του νοσοκομείου, και μάλιστα μέσα από τους κακοτράχαλους δρόμους του Αγ. Νικολάου; Ενώ στη Σητεία ήταν πανεύκολο, ένα τσακ έκαναν και τον απόθεσαν στο ισόγειο του κέντρου υγείας. Και πήγαν οι άχρηστοι οι επιθεωρητές και το έκαναν θέμα, εκ του μη όντος…)

Εν πάση περιπτώσει, το ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ είναι ο τίτλος που έβαλε η Σύνταξη του Συγκροτήματος: «Τα νοσοκομεία αγόραζαν μόνο Siemens!». Έτσι ακριβώς, με θαυμαστικό. Εντελώς έκπληκτοι δηλαδή οι άνθρωποι, που τα πήρε όλα η Siemens κι έφυγε. Αν είναι δυνατόν! Συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Στην Ελλάδα; Να κάνει η Siemens ό,τι γουστάρει; Δεν είναι δυνατόν! Έπεσαν από τα σύννεφα οι άνθρωποι!

[ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ, έχει ενδιαφέρον. Αν όμως δεν προλαβαίνετε, ιδού το ζουμί: «Παράλληλα προκύπτει ότι η γερμανική εταιρεία είχε κυριαρχήσει στον τομέα των προμηθειών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, “εκτοπίζοντας” τους ανταγωνιστές της. Είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότερες συμβάσεις προμήθειας αντιδραστηρίων είχαν υπογραφεί με την εταιρεία Βayer Ηellas ΑΕ, η οποία όμως συγχωνεύθηκε το 2007 με τη Siemens Διαγνωστική ΑΕ, όπως και με τις εταιρείες Dade Βehring Ηellas ΑΒΕΕ και DΡC- Ν. Τσακίρης ΑΕ, που συγχωνεύθηκαν δύο χρόνια αργότερα με τη Siemens Διαγνωστική ΑΕ, ενώ από τη συγχώνευση αυτή προέκυψε η Siemens Διαγνωστική Υγείας ΑΒΕΕ.»]

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

που έχετε χαθεί ρε παιδιά?

Μας λείπετε!

Ανατολή είπε...

Τι έγινε το σταματήσατε το μπλογκ;
Μπορεί να μην γράφαμε σχόλια αλλά σας παρακολουθούσαμε ανελλιπώς.
Μας λείπετε!

Ανώνυμος είπε...

Elpizoume na eiste kala kai na epanelthete...
Xairetismous

A.A.