Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Υπερέβη εαυτόν (πάλι)

Ο κυρ-πάγκαλος θα μείνει στην ιστορία για τρία πράγματα:

1. Για τον άθλιο ρόλο του στην παράδοση του ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν, που είχε βρει άσυλο σε ελληνικό έδαφος, στο καθεστώς της Άγκυρας - κατ’ εντολήν των ΗΠΑ.

2. Για τα συνειδητά ψέματά του, τις θρασύδειλες συκοφαντίες του και την απύθμενη υποκρισία του [βλέπε για παράδειγμα ΕΔΩ κι ΕΔΩ]

3. Για τις δεκάδες φορές που έγλειψε εκεί που έφτυνε και τανάπαλιν.

Μέχρι τώρα, το λαμπρότερο παράδειγμα του παγκάλειου «φτύνω-γλείφω» ήταν όταν έκανε τον τζάμπα μάγκα αποκαλώντας τη Γερμανία «γίγαντα με μυαλό μικρού παιδιού» – για να σπεύσει μετά να ζητάει συγγνώμες. Βέβαια κάποιοι διαφωνούν, και υποστηρίζουν ότι άλλο είναι το λαμπρότερο παράδειγμα: τότε που έλεγε «Εγώ θα φύγω απ' το ΠΑΣΟΚ, αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου» ή «Δεν θα ξαναμιλήσω φιλικά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ...» – για να τα κάνει μετά, και αυτά, γαργάρα.

Εν πάση περιπτώσει, αυτή η διχογνωμία δεν έχει πλέον νόημα. Διότι ο κυρ-πάγκαλος ξεπέρασε για μια ακόμη φορά τον εαυτό του. Θυμάστε που είχε πει, στις 20 Ιουλίου, «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εκπροσώπους της τρόικας να συμπεριφέρονται σαν πρωθυπουργοί και να κάνουν μίνι υπουργικά συμβούλια»; Αποκαλώντας μάλιστα τους εκπροσώπους της τρόικας «φον Φούφουτους»;

Γράφαμε τότε [πλήρης ανάρτηση ΕΔΩ]:

Ελπίζουμε να μην τα μεταφράσει αυτά κανείς στον Φούφουτο, διότι πάλι θα ζητάει γονυπετής συγγνώμες ο Εξοχότατος Αντιπρόεδρος – Τζάμπα Μάγκας, όπως το έκανε περίπου 1.278 φορές στο παρελθόν.

Ε λοιπόν, φαίνεται ότι κάποιος, έστω και καθυστερημένα, τους τα μετέφρασε. Και ιδού το αποτέλεσμα (από συνέντευξη στη Real News της περασμένης Κυριακής):

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι λεγόμενοι τροϊκανοί δεν σας εκνευρίζουν; Το λέω με την έννοια ότι δίνουν συνεντεύξεις στα ΜΜΕ και προχωρούν σε νουθεσίες δημοσίως προς την κυβέρνηση. Είναι αυτός ο ρόλος τους ή τον ξεπερνούν;
ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Οι υπάλληλοι που συγκροτούν την τρόικα έχουν κρατήσει μια καλή στάση γενικά. Όταν εγώ έκανα κάποιον χαρακτηρισμό, ο οποίος έγινε δημοφιλής...
ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι... φούφουτοι;
ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Ναι. Έκανα κριτική σε μια δικιά μας συμπεριφορά. Δηλαδή, να μην τους δώσουμε εμείς παραπάνω ρόλο από αυτόν που οι ίδιοι διεκδικούν.

ΤΟΣΟ ξεφτίλας!

Αλλά έχει και συνέχεια (από την ίδια συνέντευξη):

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Η χώρα αυτή δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν οι Αμερικανοί. Διότι, με την παρέμβασή τους στον εμφύλιο πόλεμο και αργότερα με το σχέδιο Μάρσαλ, θα έλεγα μάλιστα και πριν, κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου με την ΟΥΝΡΑ –που βασικά από τους Αμερικανούς χρηματοδοτούνταν– διέσωσαν τον ελληνικό λαό. Ο ρόλος του δωρητή και του ευεργέτη είναι ρόλος αντιπαθής. Ουδείς εχθρός χειρότερος του ευεργετηθέντος. Και εμείς τώρα, ευεργετούμενοι από την Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το ΔΝΤ (γιατί αυτό συμβαίνει), είναι φυσικό να αισθανόμαστε ενοχλημένοι.

Επιβεβαιώνεται έτσι η λαϊκή ρήση, ότι «λογική του κατήφορου είναι ο πάτος»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: