Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Πολιτισμός!

Χτες ψηφίστηκε στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού (ναι, Πολιτισμού), στο άρθρο 23 του οποίου ορίζεται ότι θα αποζημιώνονται οι αλλοδαποί τουρίστες που αναγκάζονται παρά τη θέλησή τους να παραμείνουν στον τόπο διακοπών τους περισσότερο από όσο σκόπευαν λόγω «φυσικών καταστροφών ή απεργιακών κινητοποιήσεων»!

Αυτή η νομοθετική ρύθμιση, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της δυνατότητας χαρακτηρισμού μιας απεργίας ως «επιζήμιας για το κράτος ενέργειας» από τα δικαστήρια, υπερψηφίστηκε πανηγυρικά από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της ΝΔ.

Ο σοσιαλιστής υφυπουργός (είπαμε, Πολιτισμού!) κύριος Νικητιάδης δήλωσε ότι «αντιλαμβανόμαστε πλήρως το δικαίωμα στην απεργία, αλλά από την άλλη αντιλαμβανόμαστε το δικαίωμα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος» (το έχουμε αντιληφθεί και εμείς, κύριε Νικητιάδη, ότι το αντιλαμβάνεστε – ίσως μάλιστα κι εσείς να αντιληφθήκατε ότι το αντιληφθήκαμε όταν φάγατε τη γιούχα στη συναυλία για τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη).

Παρακάτω. Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ κύριος Βορίδης (ο γνωστός, που βαράει προσοχές στην ΕΕ και το ΔΝΤ, αυτός που υπερψήφισε το μνημόνιο με χέρια και με πόδια) υπερθεμάτισε, τονίζοντας τη σημασία του «δικαιώματος της ελεύθερης συμμετοχής του καθενός στην απεργία». Υπενθύμισε δε στην κυβέρνηση ότι πρέπει να επεμβαίνει δυναμικά για την αποκατάσταση της τάξης όταν παραβιάζεται το ιερό δικαίωμα της απεργοσπασίας.

Παραπαρακάτω. Ο εισηγητής της αξιωματικής «αντιπολιτεύσεως» κύριος Τσαβάρας (ποιος είναι τούτος πάλι;) υπογράμμισε ότι η ΝΔ κάνει την καρδιά της πέτρα και υπερψηφίζει αυτό το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ, καθόσον αφορά «τις εκβιαστικές απεργίες που εκβιάζουν το ελληνικό δημόσιο ή το κράτος, με τρόπους που δεν έχουν σχέση με το πρόσωπο του εργοδότη τους, προκειμένου να επιτύχουν γενικότερης σημασίας μεταρρυθμίσεις ή διεκδικήσεις οικονομικού περιεχομένου» (καλό, ε;)

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν τα γνωστά αντεθνικά στοιχεία του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, που απορούμε γιατί δεν έχουν τεθεί ακόμη εκτός νόμου (Ή μάλλον, όχι, καλύτερα να παραμείνουν εντός – αν βγουν εκτός, μπορεί να συνέλθουν από την αφασία τους, και να μας πάρει ο διάολος. Ή κάνας παλαβός. Το ίδιο κάνει, αν καταλάβαμε καλά από ένα καλό σίριαλ που παίζει τις τελευταίες μέρες, και συνδυάζει αριστοτεχνικά αγωνία, μυστήριο και τρελό γέλιο).

Εν πάση περιπτώσει, ευτυχώς που οι υγιώς και εθνικώς σκεπτόμενες πολιτικές δυνάμεις μπορεί να μαλώνουν για τα μάτια του κόσμου, αλλά τελικά συμφωνούν στα βασικά.

*****

ΥΓ1: Αλήθεια, τον έλληνα τουρίστα που αποκλείεται, π.χ., σε νησί λόγω απεργίας, γιατί να μην τον αποζημιώνουμε; Ώπα, τη βλέπουμε να ’ρχεται την προσφυγή στα ευρωδικαστήρια, και θα γελάσουμε. Αλλά δεν πειράζει. Λεφτά υπάρχουν, έτσι δεν είναι κύριοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της ΝΔ; Ή να λέμε, χάριν συντομίας (και ακριβείας), «κύριοι βουλευτές του κόμματος της τρόικας»;

ΥΓ2: Αυτή η ψυχή, ο Παναγόπουλος, ο ηγέτης της εργατικής τάξης της Ελλάδας, ο φόβος και ο τρόμος του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου, ο εφιάλτης της αντίδρασης ... πού χάθηκε και δεν διαμαρτυρήθηκε για τη χτεσινή ψηφοφορία; Μάλλον θα ξεχάστηκε, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγκέντρωση υπογραφών για τους φόρους στο πετρέλαιο
http://www.rthess.gr/signatures.asp
Γιατί όχι; ας αντιδράσουμε όπως μπορούμε!!!