Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

BANK to BANK

Μεγάλη αγωνία έχουν οι Μπανάνιοι για τα αποτελέσματα του τεστ κοπώσεως των τραπεζών, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση. Η δημοσκόπηση που παραγγέλθηκε από γνωστό ανεξάρτητο συγκρότημα τύπου που ανήκει σε επιχειρηματίες, τραπεζίτες και καναλάρχες είναι αποκαλυπτική:

• Πάνω από 63% των Μπανάνιων πιστεύουν ότι η ζωή τους θα αλλάξει προς το καλύτερο αν οι τράπεζες αποδειχτούν Χαϊλέ Σελασιέ στο χιλιάρι των Οίκων Αξιολόγησης
• Τουλάχιστον 55% θεωρούν τις τράπεζες δεύτερο σπίτι τους (αφού το πρώτο τους το έχουν πάρει)
• Περίπου 49% δηλώνουν ότι έχουν να κοιμηθούν από τότε που ανακοινώθηκε το τεστ (αφού οι τράπεζες κατάσχουν μέχρι και κρεβάτια)
• Περίπου 74% είναι πρόθυμοι να υποθηκεύσουν ακόμα και τα δισέγγονά τους προκειμένου να πάρουν υψηλή βαθμολογία οι τράπεζες (αφού ήδη έχουν υποθηκεύσει μέχρι τα εγγόνια τους)
• Πάνω από 48% παρομοιάζει τις τράπεζες με τη στοργική μορφή του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κου Ε. Λέφα – Πάγχοντρου (αφού αγκαλιάζουν ασφυκτικά το λαό, όπως ο αντιπρόεδρος τα αρνάκια λίγο πριν το Πάσχα)
• Σχεδόν το 59% πιστεύει πως την όγδοη μέρα ο θεός έφτιαξε τις πιστωτικές (και όχι τον μπαγλαμά, όπως ισχυρίζεται γνωστό λαϊκό άσμα)

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή Προπαγάνδα -για λογαριασμό της οποίας έγινε η δημοσκόπηση- αναφέρεται ότι χιλιάδες Μπανάνιων έχουν δηλώσει πρόθυμοι να συμβάλλουν στην ευρωστία των τραπεζών. Φήμες αναφέρουν για γριές που καταθέτουν τα χρυσά τους δόντια, έφηβους που χαρίζουν τα cd’s των Stavento, άνεργους που καταθέτουν τις κάρτες του ΟΑΕΔ, ακόμα και μετανάστες που δωρίζουν τα όργανά τους.

Στην αντίπερα όχθη, οι γνωστοί αναρχο-κομμουνιστικοί κύκλοι λασπολογούν μιλώντας για τεχνάσματα του κεφαλαίου προκειμένου να αλλάξουν χέρια οι τράπεζες και στην πορεία να χάσει ο λαός μερικά εκατομμυριάκια. Κανείς όμως σοβαρός οίκος (όπως αυτός που προέβλεπε ευρωστία της ΕΝΡΟΝ μέρες πριν καταρρεύσει) δεν δίνει σημασία στα καταστροφολογικά αυτά σενάρια. Σφοδρή αντίδραση υπήρξε από την πλευρά του Υπουργού Παρακρατικών Οργανώσεων και Σακατέματος Διαδηλωτών κου Τσιγκοΐδη, ο οποίος δήλωσε ότι θα διώκονται αυτεπάγγελτα όσοι μιλούν, γράφουν, σκέφτονται ή ονειρεύονται για μια άλλη πραγματικότητα εκτός από αυτή που επιφυλάσσουν για μας, χωρίς εμάς, οι πάνσοφοι ΔΝΤικοί, ΕΕϊστές, Ευρωζώνιοι, Αστ(ει)οι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Πάνος Ρόμπολος (Στο μπλογκ 3DiO)

Δεν υπάρχουν σχόλια: