Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Καλά που μας έβαλαν στο ΔΝΤ και τουλάχιστον παίρνουμε τους μισθούς μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των Σωματείων Εργαζομένων στα "Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα"

Σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 19 Ιούλη 2010 αναγκαζόμαστε εκ νέου να προχωρήσουμε οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ, γιατί η εταιρεία εξακολουθεί να μη μας πληρώνει τα δεδουλευμένα μας και γιατί σε 5 μέρες αναγκαζόμαστε να βγούμε σε άδεια απλήρωτοι και γεμάτοι ανασφάλεια και ανησυχία για τη δουλειά μας και για το μέλλον της εταιρείας, χωρίς κανείς –εταιρεία και εποπτεύον υπουργείο– να δεσμεύεται για το αν θα πληρωθούμε και πότε.

Την Τρίτη 6.7.2010 ενώπιον όλων των σωματείων των ΕΑΣ, ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Σιαφάκας δήλωσε «αδυναμία» πληρωμών, όχι μόνο των δεδουλευμένων μας, αλλά και του ΙΚΑ από το Μάρτη και των Προμηθευτών και μια σειρά λειτουργικών αναγκών της εταιρείας. Αυτή μάλιστα την «αδυναμία» πληρωμών επικαλέστηκε και ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας κ. Μπεγλίτης τη Δευτέρα 12.7.2010 κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους μας, στα πλαίσια κινητοποίησης των εργαζομένων των ΕΑΣ έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η Κυβέρνηση, το ΥΠΕθΑ, ο αρμόδιος για την Αμυντική Βιομηχανία υπουργός κ. Μπεγλίτης παραμένουν στη θέση της διαλυτικής απραξίας που τη βαφτίζουν εξυγίανση!!! με στρατηγικούς επενδυτές αλά Μυτιληναίο στην ΕΛΒΟ, αλά THYSSEN στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που αφού άρμεξαν πρώτα τις κρατικές παραγγελίες, παράτησαν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στη τύχη τους. Η ανακοίνωση για διορισμό προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στα ΕΑΣ, από μόνη της δεν αποτελεί καμιά εγγύηση για το μέλλον των εργαζομένων και της εταιρείας.

Έχοντας υπ’ όψιν μας, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία όλης της εταιρείας, ότι τα πιο ακραία σενάρια για την εταιρεία και τη δουλειά μας είναι πιθανά και, αποφασισμένοι να δώσουμε συντονισμένο αποφασιστικό αγώνα:
- για τη καταβολή των δεδουλευμένων μας,
- για την υπεράσπιση της δουλειάς μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων,
- για να γίνουν τα ΕΑΣ παραγωγική βιομηχανία και όχι διαμεσολαβητής συμφερόντων,
προχωράμε σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο Υπουργείο Οικονομικών, τη Δευτέρα 19 Ιούλη στις 11:00, απαιτώντας την εξασφάλιση οικονομικής ρευστότητας στην εταιρεία για να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες και τους μισθούς των εργαζομένων.

Τα Σωματεία Εργαζομένων ΕΑΣ ΑΒΕΕ Υμηττού, Αιγίου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Μάνδρας, Κεντρικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: