Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας θυμούνται!

Αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (www.eina.gr):


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ - Ε. Ι. Ν. Α.

Τηλ: 2610-999212 * Κιν: 6977-457328 * Fax: 2610-994470

http://www.eina.gr * Email: cgian@med.upatras.gr

Αρ. Πρωτ.: 44 / 1-07-2010

Πάτρα, 1 Ιουλίου 2010

Προς

- Βουλευτές Νομού Αχαΐας

- Μ.Μ.Ε.

- Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Επειδή η προηγούμενη προεκλογική περίοδος είναι ακόμα φρέσκια στις μνήμες μας και επειδή το ίδιο ισχύει για τις τοποθετήσεις των τότε υποψηφίων βουλευτών του νομού μας οι οποίοι παρέλασαν από τα νοσοκομεία του νομού, σας δηλώνουμε τα εξής:

ΟΛΟΙ οι τότε πολιτευτές δήλωσαν απερίφραστα την συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και ΟΛΟΙ τάχθηκαν υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και τις περίθαλψης. ΟΛΟΙ εξέφρασαν δε την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας και δεσμεύθηκαν για τη στήριξη και τη διάσωση του Ε.Σ.Υ.

Συνεπώς είναι με μεγάλη μας λύπη που διαπιστώνουμε καθημερινά ότι οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις αυτές είχαν ψηφοθηρικό και μόνο χαρακτήρα αφού η στάση πολλών βουλευτών του νομού μας που δηλώνουν υπέρ των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται να αποτελέσουν την ταφόπλακα για το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της Δωρεάν και Δημόσιας Υγείας.

Στηρίζοντας τα αντιλαϊκά νομοσχέδια συμβάλλουν έμπρακτα στην κατεδάφιση του Ε.Σ.Υ., στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων και την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που δεν είχαν τολμήσει να θίξουν ούτε η δικτατορία Μεταξά, ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου αλλά ούτε και η Χούντα!

Ενημερώνουμε ότι οι βουλευτές που θα στηρίξουν τα προς ψήφιση νομοσχέδια θα θεωρούνται πλέον persona non grata και θα είναι ανεπιθύμητοι στα νοσοκομεία του νομού μας.

Για το Δ.Σ.: Ο Πρόεδρος, Τερζής Στάθης - Ο Γραμματέας, Γιαννάκενας Κων/νος

1 σχόλιο:

σίβυλλα είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/07/blog-post_7547.html