Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Κι άλλη αφελής απορία

Μια και αρχίσαμε τα θέματα κανονισμών ασφαλείας (βλ. και προηγούμενη ανάρτηση για τη «λευκή απεργία» των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας), ας συνεχίσουμε:

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος διαμαρτύρεται για την ουσιαστική κατάργηση των αποστάσεων ασφαλείας στην ίδρυση και λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων από χώρους συνάθροισης κοινού, με νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με την ΟΒΕ τα μέτρα λαμβάνονται με εντολή της τρόικας, «η οποία επιβάλλει τη μονοπώληση της αγοράς από μεγάλα συμφέροντα ως μέτρο εξόδου από τη κρίση, και αποτελούν χαριστική - φωτογραφική διάταξη για το άνοιγμα πρατήριων από τα σούπερ μάρκετ και την εξόντωση των βενζινοπωλών». Η ΟΒΕ τονίζει ότι «η εξαγγελία των μέτρων, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη ούτε την απόσταση των 110 μ. που όρισε ειδική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως "ασφαλή απόσταση" εκρηκτικής ή καύσιμης ύλης από χώρους συνάθροισης κοινού, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη σκοπιμότητα της κυβέρνησης».

Τι γίνεται τελικά ρε παλικάρια της ΔουΝουΤοκρατίας με τους κανονισμούς ασφαλείας; Καταργήθηκαν κι αυτοί μια κι έξω, όλοι μαζί, από το Μνημόνιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: