Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ένα αναχρονιστικό κείμενο

ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Άρθρο 120 (Ακροτελεύτια Διάταξη)


1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.


2. O σεβασμός στο Σύνταγμα
και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που
δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

***

Διαβάζοντας το ανωτέρω... κρυπτοκομμουνιστικό πόνημα, θυμηθήκαμε μια έρευνα που είχε διεξαχθεί παλιότερα στις ΗΠΑ. Οι ερευνητές είχαν δώσει σε ένα δείγμα 10.000 ανθρώπων κάποια αποσπάσματα από το Σύνταγμα των ΗΠΑ, και τους είχαν ζητήσει να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο πιθανές απαντήσεις: 1. Αυτά είναι αποσπάσματα από το Σύνταγμα των ΗΠΑ, ή, 2. Αυτά είναι αποσπάσματα από το Πρόγραμμα του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το αποτέλεσμα της έρευνας είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη, αφού η πλειοψηφία των ερωτώμενων Αμερικανών είχε θεωρήσει ότι τα αποσπάσματα ήταν... σαφώς κομμουνιστικά. Υπό το πρίσμα των κατορθωμάτων της ενταύθα "κυβερνήσεως", δεν φαίνεται πλέον και τόσο υπερβολική η απάντηση που έδιναν τα "αμερικανάκια"... Το πάλαι ποτέ Σύνταγμα της Ελλάδας, έτσι που τσαλαπατιέται καθημερινά, σύντομα θα θυμίζει Κομμουνιστικό Μανιφέστο!

Και να φανταστεί κανείς ότι ο Ανδρέας είχε χαρακτηρίσει αυτό το Σύνταγμα, τότε, ως αντιλαϊκό και "στα χνάρια του Συντάγματος του Παπαδόπουλου"! Μήπως τον έχουμε παρεξηγήσει τον George; Μήπως το παιδί τα κάνει όλα αυτά για να μας απαλλάξει από την αντιδραστική, αντιλαϊκή, αναχρονιστική παλιατσαρία του 1975; Μήπως, τελικά, οι... σοσιαλιστές αργούν μα δεν ξεχνούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: