Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Όταν ο άνθρωπος δεν έχει τσίπα...

Πήρατε το ηρεμιστικό σας για να διαβάσετε τα ακόμη-πιο-νέα-μέτρα που μας υπόσχεται η Κομισιόν, όπως σας τα μεταφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση; Εάν η επήρειά του διαρκεί ακόμη, διαβάστε κι αυτό:

Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, από τη σημερινή Ελευθεροτυπία:
"Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εξετάζουν το ενδεχόμενο καταψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να υποστούν και τις συνέπειες. Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συναισθάνονται την ευθύνη τους για την τεράστια προσπάθεια που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, τόνισε ο Γ. Πεταλωτής."

Και τι έλεγε μόλις πέρυσι ο περί ου ο λόγος κύριος; Ιδού, από την ιστοσελίδα του:
"Καθημερινά δίνονται ευκαιρίες συμμετοχής μας στον αγώνα εναντίον των συμφερόντων της απληστίας και της εκμετάλλευσης, εναντίον όλων των εκείνων που περιφρονούν τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί και ψηφίζει στη Βουλή το πάγωμα των μισθών στο δημόσιο, δίνοντας το μήνυμα και για αντίστοιχες πρακτικές και στον ιδιωτικό τομέα. Τα θύματα της κρίσης καλούνται να πληρώσουν –μόνο αυτά– τις συνέπειές της. Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας βλέπουν αγανακτισμένοι:
- Να μην ελέγχονται οι off shore εταιρείες, τα βασικά οχήματα αφορολόγητης συσσώρευσης περίσσιου πλούτου.
- Τα 28 δις € του πακέτου στήριξης να μην φθάνουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη για να τονωθεί η αγορά.
- Μια κυβέρνηση πανικόβλητη να φορτώνει με ολοένα και περισσότερα βάρη τα συνήθη υποζύγια, τους μισθωτούς.
- Τις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και τις τράπεζες να μένουν στο απυρόβλητο.
Ο δρόμος του αγώνα και της συμμετοχής είναι πια μονόδρομος. Στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό των δυνάμεων της εργασίας. Πρεσβεύουμε ειλικρινά και μπορούμε να εγγυηθούμε τη γενναία αναδιανομή του εισοδήματος, την κοινωνική συνοχή και τα δικαιώματα των εργαζομένων."

Εάν κάποιος βρήκε την τσίπα του κ. Πεταλωτή να περιφέρεται μόνη κι έρημη στους πέντε δρόμους, παρακαλείται να τη φέρει αύριο στην απεργιακή συγκέντρωση. Όλο και κάπου θα χρησιμεύσει...

1 σχόλιο:

pentanostimi είπε...

η τσίπα του Πεταλωτή και της κυβέρνησης του ΔΝΤ,εθεάθη να ιπταται πάνω απο του Μπαιρακτάρη
[μαζι με το πνεύμα των σεμνών και ταπεινών]ιδιο το υφασμα