Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Φτου ξελευτερία

Στις 18 Ιουνίου, όταν ακόμη συζητιόταν να επιβληθούν τα μέτρα για το ασφαλιστικό-εργασιακό καθεστώς με Προεδρικό Διάταγμα, ο Πρόεδρος Παπούλιας συναντήθηκε με τον Λοβέρδο. Και στη συνάντηση εξέφρασε, λέει, εμμέσως πλην σαφώς τη διαφωνία του με το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις. Παρέπεμψε όμως στο Σύνταγμα, που δεν του επιτρέπει να αρνηθεί την υπογραφή. Μάλιστα, ωραία, Eσύ ό,τι πεις…

Έλα ντε, όμως, που τελικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα μέτρα πέρασαν ως νόμος με τις 159 ψήφους (ΠΑΣΟΚ + Ντόρα + Κιλτίδης). Άρα… εφόσον πλέον πρόκειται για Νόμο και όχι για Προεδρικό Διάταγμα, ο Πρόεδρος δικαιούται να το αναπέμψει στη Βουλή, έτσι δεν είναι; Πόσο μάλλον που τουλάχιστον κάποια άρθρα του κρίθηκαν αντισυνταγματικά. Οπότε, κοντός ψαλμός αλληλούια: ο Πρόεδρος, που είναι κοινωνικά ευαίσθητος (γι’ αυτό και άφησε «να διαφανεί η διαφωνία του», σωστά;), αλλά κυρίως είναι γνωστός για την προσήλωσή του στους Θεσμούς, το Σύνταγμα, την Προστασία του Πολιτεύματος κ.λπ. κ.λπ., θα τους το στείλει πίσω.

Έτσι δεν είναι Κύριε Πρόεδρε;
Πείτε μας, μην μας κρατάτε σε αγωνία!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιο σύνταγμα ρε παιδιά και ποιος πρόεδρος; Αν και δεν θα ήταν κακή ιδέα να πάμε μια βόλτα στον κήπο του προεδρικού μεγάρου, να δούμε και πώς είναι! (Διάβασα ότι άνοιξε για το κοινό. Ισχύει; Εάν ισχύει, μπορεί να μην έχουμε σύνταγμα, αλλά τουλάχιστον αποκτήσαμε κήπο...)